Tarihi Lokantalar Bir Kitapta Buluşuyor

Alışveriş Alışveriş Tarihi Lokantalar Bir Kitapta Buluşuyor

Tarihler: 08 Kasım 2010 Pazartesi ~ 08 Aralık 2010 Çarşamba

Firma: Cinius Yayıncılık

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2010 ~ Ara 8, 2010

Türkiye’nin en eski 100 lokantasının tarihi hikayelerinin anlatıldığı “100 Tarihi Lokanta” isimli kitap Lokanta Dünyası ve Cinius Yayıncılık işbirliği ile raflardaki yerini aldı.

Uzun araştırmalar sonucunda, asıl mesleği tıp doktorluğu olan Oğuz Erkara tarafından tespit edilerek yapılan birebir görüşmeler sonucu hazırlanan “100 Tarihi Lokanta” kitabı, Türk lokanta tarihinde yer alan işletmelerin hikayelerine ışık tutuyor.

“100 Tarihi Lokanta” kitabında, Rahmetli Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Hanım’a evlenme teklif ettiği lokantadan, 100 yıldır aynı masaları kullanan lokantaya, hakkında şarkı yazılan lokantadan, kebabı metreyle satan lokantaya, kuru fasulyenin gazını alan lokantadan, adını Atatürk’ün koyduğu lokantaya kadar tarihi işletmelerin hikayelerine yer veriliyor.

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitap, ülkemizi tanımak isteyen turistlerin yanı sıra farklı tat arayanların da beğenisine sunuluyor.

Bir Doktor Neden Lokantalarla İlgili Kitap Yazar?
Dr. Oğuz Erkara, iki yıl süren araştırmalar sonucunda derlediği “100 Tarihi Lokanta” kitabının, lokantacı olmak isteyenler için bir yol haritası olmasını umduğunu belirterek, bir doktor olarak böyle bir kitap yazma nedenini şu sözler ile anlatıyor: “Bence çağdaş bir insanın mutlaka bir hobisi olmalıdır. Çünkü hobiler insanların sosyal ve ruhsal yönden sağlıklı olmasını sağlar. Benim hobim ise lokantalar. Bir lokantaya gitmek çocukluğumdan beri oldukça ilgimi çeker. Çocukken tezgahtaki yemekleri, fırındaki pideleri, ızgaraları ilgiyle izlerdim, en çok da garsonun tepemize dikilip yemek çeşitlerini saymasına bayılırdım. Ne iş yapıyor olursa olsun birçok insanın bir lokanta açma hayali vardır. Bir kısmı bunu gerçekleştirir; başarılı olur ya da olamaz. Hep bunun nedenini merak ederdim. Bu nedenle tarihi olarak nitelendirebileceğimiz, uzun yıllardır var olan lokantaları incelemek ve nasıl ayakta kalabildiklerini öğrenmek istedim. Yaptığım görüşmeler sırasında öğrendiğim hikayeleri de kitap haline getirdim. Umarım bu kitapta yer alan hikayeler, bana verdiği keyfi değerli okuyuculara da verir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT