Türk Tasarımcı Bedros Tanışman, Saat Modasına Yön Veriyor

Alışveriş Alışveriş Türk Tasarımcı Bedros Tanışman, Saat Modasına Yön Veriyor

Tarihler: 16 Eylül 2010 Perşembe ~ 16 Ekim 2010 Cumartesi

Firma: Peter Tanisman

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2010 ~ Eki 16, 2010

Türk Tasarımcı Bedros Tanışman, Saat Modasına Yön Veriyor

Kapalıçarşı’da yetişip, Cenevre’de kendi markasını kuran Türk saat tasarımcısı Bedros Tanışman, Peter Tanisman markası ile ürettiği saatleriyle büyük beğeni kazanıyor.Private Label üretimden seri üretime geçen Peter Tanisman markası, şimdi de dünya saat modasına yön veriyor.

BIG NUMBER: Geometri kanunlarına uygun tasarımı, bileğin anatomik yapısıyla uyumlu çelik dikdörtgen kasaya sahip Big Number, kasa ile bağlantı yerleri gizlenmiş koronu ile özel bir görünüme sahiptir. Büyük rakamlarla süslenmiş saatin, kadın modeli altın kasa üzerine 400 adet pırlanta ile süslenmiştir.
Fiyatı: 14 Bin Dolar

CARROUSEL: Kadın bileğine tam oturması için büyük titizlikle hazırlanan kasa18 Ayar altın üzerine 12.76 karatlık 552 adet pırlanta ile süslendi. Hareket eden silindirinden ismini alan Carrousel, 2009 Grand Prix d’Horlogerie de Genève saat yarışmasında finale kalarak, dünyanın en iyi 10 saatinden biri oldu.
Fiyatı: 120 Bin Dolar

CHRONO: Tamamen kırmızı altından üretilen kadranına uygulanan özel bir yöntemle, derinlik hissi uyandırıyor. Siyah kasası, şık göstergeleriyle görselliği arttırılan saatte, birden fazla komplike mekanizma bulunmaktadır.
Fiyatı: 20 Bin Dolar

GRAPHICA: Üç farklı kadranın üst üste yerleştirilmesiyle saate çok özel bir derinlik verildi. Yüzde 40’ı boşaltılan kadran sayesinde makinesinin görünürlülüğü sağlanmıştır. Yuvarlak kasasına uyumlu yuvarlak akrep ve yelkovana sahiptir. Kırmızı altın üzerine şık göstergelerle süslenen kadranı, özel deri kayışı ile elegan bir görünüme sahiptir.
Fiyatı: 15 Bin Dolar

HERA: Beyaz altın üzerine 7,05 karatlık 533 adet pırlanta ile süslenen Hera, bileğe rahat oturması için kavisli olarak tasarlanmıştır. Kasanın dışında bırakılan 6 ve 12 rakamları ile kadınsı bir görüntüye sahiptir. Kadran, 245 adet pırlanta ile dizayn edilmiştir.
Fiyatı: 40 Bin Dolar

NOVATEUR: Yenilik anlamına gelen Novateur, eşi görülmemiş yepyeni bir konsept. Saat kasasındaki rakamlar da dahil olmak üzere kordonu tek parça kauçuktan üretilmiştir. Kauçuğun hiçbir eki, birleştirilmiş veya ayrılan bölümü yoktur. Makine ve kauçuk kısmı ağır bir mühendislikle ortaya çıkmıştır. Sadece kauçuğu değiştirilerek, kadın veya erkek modeline dönüştürülebilen bu özel saatin tasarım açısından dünyada benzeri yoktur.
Fiyatı: 11 Bin Dolar

SPIDER: Kadranı örümcek ağı şeklinde tasarlanmış, saniyesi örümceğin kolları arasındaki kırmızı ok ile gösterilmektedir. Kadranına özel bir yöntem ile derinlik verilen Spider’ın kadınlar için tasarlanan modeli 400 adet pırlanta ile süslenmiştir.
Fiyatı: 12 Bin Dolar

24 SAAT:Tasarımında İstanbul’dan ilham alınan saat, diğer saatlerden farklı olarak bir turunu 12 değil 24 saatte tamamlıyor. Gün dönümlerinin yorumlanabilmesi için ay, yıldız ve güneş simgeleri akrep üzerinde ustaca yerleştirilmiştir. Kırmızı altın üzerine şık göstergelerle süslenen kadranı, özel deri kayışı ile elegan bir görünüme sahiptir.
Fiyatı: 30 Bin Dolar

SAPPHIRE: Tamamen kristal safirden üretilen, kadran ve bileziğindeki 4.30 karatlık 501 adet pırlanta ile süslenen Sapphire, göz yanılmasına sebep olan tasarımındaki ince detaylarıyla dikkat çekiyor. Saatin çerçevesinde sıra dışı bir teknik kullanılarak yapılan bombeler sayesinde, tamamen şeffaf olan Sapphire’in etrafında bulunan altın çerçevenin görünmez olması sağlanıyor.
Fiyatı: 105 Bin Dolar

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT