Türkiye`de Bir İlk: Engelliler Kariyer Günü

Alışveriş Alışveriş Türkiye`de Bir İlk: Engelliler Kariyer Günü

Tarihler: 30 Mart 2010 Salı ~ 02 Nisan 2010 Cuma

Firma: Beşiktaş Evlendirme Dairesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2010 ~ Nis 2, 2010

Engelli, topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarının önünde engel teşkil eden, uzun süreli fiziksel, zihinsel, düşünsel ya da algısal bozukluğu bulunan kişilere denir. Türkiye’de toplam nüfusun %12.3’ü özürlüdür (8.5 milyon). Bunlardan %2.58’i ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ve zihinsel özürlüdür, %9.70’inin ise süreğen hastalıkları vardır.

1475 Sayılı Kanuna göre; 50 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde %3 oranında özürlü istihdamı zorunludur. Kontenjan fazlası istihdamda, istihdam edilen özürlülerin sigorta primleri paylarının %50’si hazine tarafından karşılanır. Bu gün, kamuda boş olan engelli pozisyonu sayısı 38bin 192 adettir.

Bu toplumsal sıkıntının farkında olan Galatasaray Rotaract Kulübü, istihdam etmek üzere engelli vatandaşlara ulaşmaya çalışan işverenler ile iş arayan engelli vatandaşları buluşturmayı düşünmüş ve ülkemizde bir ilki gerçekleştirmek üzere ENGELLİLER KARİYER GÜNÜ nü düzenlemiştir.

Beşiktaş Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçliler Derneği ve Yenibiris.com desteği ile 2 Nisan 2010 Cuma günü 12:30-17:00 saatleri arasında bu güzel proje gerçekleşecektir.

2 Nisan 2010,cuma günü Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan engelliler için düzenlenecek olan kariyer gününün hedefleri:
İş arayan engellilerin kamuda ve özel sektörde boş bulunan engelli pozisyonları ile buluşmasını sağlamak;
Engellilerin, çalışabilecekleri alanlar ve şirketler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlamak;
Engellilerin firmalarla ve firmaların da engellilerle iletişim kurabilecekleri ortam yaratmak;
Engellilerin, kariyer hedefleri konusunda merak ettiklerini sorabilecekleri bir ortam oluşturmak;
Engellilerin özgeçmişlerini orada hazırlamak ve başvurdukları firmalara elden teslim ederek başvuru süreçlerini hızlandırmak;

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT