Volvo Kamyon Daha Yeni Daha Güvenli

Alışveriş Alışveriş Volvo Kamyon Daha Yeni Daha Güvenli

Tarihler: 01 Eylül 2008 Pazartesi ~ 07 Eylül 2008 Pazar

Firma: Volvo

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 1, 2008 ~ Eyl 7, 2008
Volvo Kamyon İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor!

Verimlilik, güvenlik ve çevre konularında en iyi taşıma çözümlerini sunan Volvo Kamyon, yeni ürünlerini İsveç’deki bir basın toplantısı ile tanıttı. Volvo kabinlerdeki birçok yenilik, konfor unsurları ve aktif güvenlik sistemleri büyük ilgi gördü. Tanıtılan ürün yelpazesinde Volvo Kamyon ürünlerinin ana teması, sürücünün ihtiyaçlarının ön planda olması ve taşıma maliyetlerinin düşürülmesi olarak belirtildi. En önemli özelliklerden biri ise sürücüyü gözlemleyen ve yorulduğunda uyaran Sürücü Uyarı Destek sistemi.

Volvo FH, FH16 çekici ve kamyonlarda kabin içi ve dışı pek çok yenilik yapıldı. Teknolojiye yön veren yeni aksesuarlar eklendi. Tanıtılan ürünlerde sürücünün çalışma ortamının iyileştirmesi de ön plana çıkıyor.Bu amaçla sürücü için daha yüksek ve geniş iç mekân sunuluyor. Daha fazla kapasiteye ve esnekliğe sahip, geliştirilmiş ve daha kolay ulaşılabilen saklama bölümü ise oldukça kullanışlı. AdBlue için yeni bir göstergeyi de içeren, daha net göstergeler, daha iyi yol tutuş ve yeni konum sağlayan I-Shift ve Powertronic için yeni kontroller ise diğer özellikler. Volvo Kamyon’un CEO’su Staffan Jufors konu ile ilgili açıklamasında; “Sürücü, verimli ve güvenli taşımacılık için kilit kişidir. Artan taşıma ihtiyaçları, stresli ve zorlu bir ortamda çalışacak profesyonel kamyon sürücülerine olan talebi de arttırdı. Yeni ürünlerimiz kamyon sürücülüğünü daha çekici hale getirmeye yardımcı olacak” dedi.

Kazalarda insan etkenine karşı teknolojik bir çözüm olarak geliştirilen Volvo’nun yeni sistemi Sürücü Uyarı Desteği ile trafik kazalarının sayısını azaltılabiliyor. Sürücü Uyarı Desteği yorgun sürücüleri gözlemliyor ve uyarıyor. Volvo, bu sistemi Avrupa’da sunan ilk kamyon üreticisi. Bu sistem, bir kamera vasıtasıyla aracın yol şeritlerine uygun kullanılıp kullanılmadığını sürekli gözlemliyor. Eğer aracın hareketi bu sistem tarafından yanlış olarak algılanırsa, sürücü sesli bir sinyal ve yazılı bir mesajla ikaz ediliyor. Eğer aracın hareket tarzında bir değişiklik olmazsa, sürücü durması ve mola vermesi için uyarılıyor.

Tanıtım toplantısında Sürücü Uyarı Desteği’ne ek olarak, sürücünün olası bir kazadan kaçınmasına yardımcı olacak farklı destek sistemleri de lanse edildi. Bu özelliklerden biri olan Elektronik Denge Programı ise treylerin devrilme riskini önleyen bir sistem. Bu özellik şimdiye kadar sadece çekiciler için sunuluyordu. Dünyada bu sistemi 6x2 kamyonlarda sunan ilk kamyon üreticisi Volvo’dur. Ayrıca yeni Şerit Değiştirme Desteği, sürücüyü yolcu tarafındaki kör noktada bulunan araçlar konusunda uyarmak ve köşe farları düşük hızda sağa veya sola dönerken, dönülecek olan yönü aydınlatmak için üretildi. Diğer özelliklerden; Yağmur sensörü gerektiğinde ön camın sileceklerini otomatik olarak çalıştırır. Güvenlik Sistemi acil bir durumda sürücünün yerel polisle hemen irtibata geçmesini sağlar. Tüm bu özellikler ile Volvo Kamyon’un güvenlik alanında lider konumu bir kez daha da pekiştirildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT