Yılbaşı / Belgo`da Yeni Yıl

Alışveriş Alışveriş Yılbaşı / Belgo`da Yeni Yıl

Tarihler: 31 Aralık 2003 Çarşamba ~ 31 Aralık 2003 Çarşamba

Firma: Belgo Restaurant

Adres: Apdi İpekçi Cad. No: 48, Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 248 01 57

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 31, 2003 ~ Ara 31, 2003
Belgo Restaurant yılbaşı gecesi, Belgo`nun barındaki finger foodlar ile sunulan Belgo`nun özel shot`ları ile başlıyor.
Belgo`nun yılbaşı için hazırladığı özel mönüde ise;
Başlangıç olarak füme somon, langusta ve karadut şarabı çektirmesi ile midye dolmadan oluşan soğuk deniz mahsulleri tabağı sunuluyor, ardından kremalı tane kuşkonmaz çorbası shitaki mantar kruton ile ve deniz mahsulleri casserol veriliyor. Salata olarak narenciye soslu Akdeniz yeşillikleri hazırlanmış ana yemekten önce zencefil, nane, limon ve likör ile hazırlanan özel içkisi sunuluyor. Ana yemek olarak kuru meyvalı pilav eşliğinde rostolanmış hindi göğsü kremalı kızılcık sos ile veya Belgo klasiği olan Midye yemeği Moules Blue hazırlanmış Tatlıda ise beyaz çikolata ve ameretto likörlü Madam Blanc kestaneli karamel sos ile sunuluyor.
Tüm gece boyunca limitsiz olarak yerli ve yabancı içkiler (J&B ve absolut) ve atıştırmalık yiyecekler sunuluyor. Yemek süresince ambians müziği çalınırken ilerleyen saatlerde eğlence convercial müzik ile devam edecek.
Yemek ve bar için rezervasyon gerekli.
Belgo Yılbaşı gecesi ücreti yılbaşı yemeği ve limitsiz yerli ,yabancı içki dahil (J&B ve Absolut): 85.000.000 TL.
Belgo:
2003 Ocak ayında açılan Londra merkezli Belgo bir chef-owner restorant. Restorant ortaklarından Serdar İnansal aynı zamanda Belgo`nun mutfak direktörlüğünü de yapıyor. Bunu da restoranın tüm ruhunda hissebiliyorsunuz.
Mekanın dekorasyonunda rahatlık ön planda tutulmuş. Zeytin kaplama masalar, Micheal Solo sandalyeler, retro döneminin açık mavi tonları ve lakeler mekanı sıcak ve conforlu hale getirmiş. Masa üstü ekipmanları Belçika ve Londra’dan ithal edilmiş Sthelton markasını taşıyor.
Belgo, adeta bir midye imparatorluğu. Mönünün bir bölümü midye yemeklerine ayrılmış. Tencerede özel soslarla ve tabaklarda fırınlanarak hazırlanan yaklaşık 15 çeşit midye yemeği sunuluyor. Tabii tüm midye yemekleriyle gelen Belçika mutfağının vazgeçilmezi patates kızartmaları.
Belgo mutfağının ana özelliği her ürünü mevsiminde kullanıyor olması ve comfort-food concepti uygulamasıdır. Klasik yemekler dışında Şef emprovize hazırladığı yemeklerle sizi sürekli şaşırtmaya devam edecek . Belgo da her ay değişik bir kabuklu deniz ürünü mönü ye ekleniyor ve bir ay boyunca sunuluyor. Ekim ayı süresince Midyeler ‘phyco kilo’olarak büyük tencerelerde sunuluyor. Aralık ayı ‘ Lobster Mounth ‘olarak belirlenmiş.ve Bir ay boyunca İstakoz Belgo Chardonnay şarabı ile öneriliyor. Deniz tarakları,kerevit,Venüs midyesi,pavurya dönemsel bulabileceğiniz ürünler. Belgo bu sene modernize edilmiş Belçika mutfağının yanı sıra uluslar arası mutfaktan da seçmeler sunuyor Makarnalar kendi mutfağında hazırlıyor.En ilgi çekeni Hamuru mürekkep balıklı taglietelli.Bernaise soslu bonfile ‘Filet de bouf’’ ve karamelise soğanlı dana pirzola ‘veal chopsteak ‘ limon kremalı Piliç göğsü ’Waterzooe a la Gaıtoıse’ tavsiyelerimiz.Belçika çikolata ve frambuaz sosla sunulan Belgo waffle unutmayın.
Geniş bir şarap mönüsü bulunan Belgo da, "Belgo" adına özel olarak üretilen şaraplarda mevcut. Belgo Chardonnay ve Belgo Shiraz ise bu şaraplardan yalnızca ikisi. Armut suyu ve Belçika nın ünlü içkisi genever ile hazırlanan shotları, sadece Belgo`da içebiliyorsunuz. Ayrıca Belgo`da her ay değişik bir bira sunuluyor.
Belgo yemek salonu iki ayrı bölüm olarak düzenlenmiş 50 kişilik ana salon, bar ve 15 kişilik sigara içilmeyen bölüm. Geçen sene özel partiler için de çok tercih olan Belgo Öğlen 12:00`den gece 02:00`ye kadar servis veriyor. Rezervasyon yaptırırsanız sıkıntıda çekmezsiniz. Belgo Niişantaşı’nda görmeye alışık olunan mekanlardan oldukça farklı ve sıcak bir mekan hala iyi yemek yemek için mekan arayanlara önerilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT