Zen Bahçeleri`nde Yaşamak İstermisiniz?

Alışveriş Alışveriş Zen Bahçeleri`nde Yaşamak İstermisiniz?

Tarihler: 08 Eylül 2008 Pazartesi ~ 15 Eylül 2008 Pazartesi

Firma: Checklife

Adres: Çekmeköy Çekmeköy İstanbul

Telefon: 0216 640 57 85 - 86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 8, 2008 ~ Eyl 15, 2008

HUZURUN YENİ KEŞFİ; ORMAN İÇİNDE HAYAT BULAN ZEN BAHÇELERİ
Çekmeköy Ormanları’nın içinde konumlanan ve insanların beklenti eşiğini yükseltip hayallerinin üstünde bir yaşam sunan Checklife, zen kültürü ışığında dingin ve huzurlu hayatın kapılarını açıyor. İnsanların İstanbul`un keşmekeşinden çıkıp şehrin içinde ama huzurlu olmalarını amaçlayan Checklife Çekmeköy Orman Villaları projesinin yüzde 75’inin yeşil alanlardan oluşması da huzur noktalarından biri olarak kabul görüyor.
Peyzaj tasarımında da Zen bahçelerinden esinlenilen projede koyu yeşil orman arkada fon oluştururken, yerdeki denizi simgeleyen çakıllar, küçük dağları anımsatan taşlar, ortalarındaki japon akçağacı da zamanı durdurup keyifli bir dinginliğe giden yola açılıyor. Orman havasında, dinlenmek ve huzur bulmak için küçük bir çakıl ve su havuzunun kenarında yer alan dinlenme alanları gibi özel detaylar Checklife‘ta ‘yeniden doğuş’un anahtarını sunuyor.

Arsan İnşaat tarafından Çekmeköy Ormanları’nın ortasında konumlanan, dört tarafı yeşillerle çevrili olan Checklife Çekmeköy Orman Villaları konseptli projeler arasında konumu ve tasarımı ile ön plana çıkıyor. Zen kültürü ışığında hayata geçirilen projenin tamamında huzurun ve dinginliğin bulunması dikkat çekiyor. Huzuru ve doğayı sevenleri çağıran proje yaşamanın keyfini yeniden yorumlama konusunda iddiasını sürdürüyor.
Checklife Çekmeköy Orman Villaları’nda giriş kapısından itibaren her noktada hissedilen huzurun sırrı ise peyzaj düzenlemesi ve zen bahçelerinden kaynaklanıyor. Checklife Çekmeköy Orman Villaları Peyzaj Mimarı Başak Taş projeye ilişkin olarak “Checklife Çekmeköy Orman Villaları projesinde daha ferah, daha geniş, daha huzurlu mekanlar yaratmaktı. Kısa süreliğine de olsa, bahçe içindeyken veya bahçeye bakarken, o an için zamanın durduğunu, bahçenin bize gösterdiği zaman içinde olmayı sağlamak istedik. Kısaca, Checklife’da yaşamayı tercih edenlerin dünyevi sorunlardan uzaklaşarak, endişenin olmadığı yeni bir dünya kurmalarını hayal ettik” şeklinde konuşuyor. Taş ayrıca Checklife’da geniş yeşil alanlar, sosyal merkezler, konforlu yollar, aile bireylerinin bir arada vakit geçirebileceği, komşuluk ilişkilerinin pekişebileceği, aynı zamanda mahremiyeti bulunan alanlar, çocuklar ve gençler için özel mekanlar planlandıklarını da belirtiyor.
Huzur, genişlik, kaygısızlık, uyum, dinginlik, kalite, estetik, uygunluk konseptlerinden yola çıkarak planlanan Checklife projesinin peyzaj tasarımında Zen bahçeleri dikkat çekiyor.
Sadece 53 villadan oluşan butik bir proje olma özelliğine sahip Checklife Çekmeköy Orman Villaları içerisinde yer alan orman içi rekreasyon alanı; ormanın içinde, yürüyüş ve koşu imkanı sağlayan patika yollar, açık ve küçük dinlenme köşeleri, yoga alanı, soluklanmak için ortada, küçük bir zen bahçesi ve gölet tarafından çevrelenen bir dinlenme alanını sunuyor. Ayrıca Checklife’ın en üst tarafında şehre ve ormana dönük bir manzara seyir terası, yine belirli yüksekliklerde ufak seyir alanları ile hayata farklı bakış açıları kazandırıyor.
Checklife’ın bahçeleri de farklı yaklaşımları taşıyor. Renk, doku ve çeşit cümbüşünün olmadığı Checklife’ın zen bahçelerinde materyaller ön planda yer alıyor. Kum, taş, kaya, su, çakıl, yaprak ve çiçek gibi materyallerin dikkat çektiği Checklife Çekmeköy Orman Villaları bahçelerinde Zen kültüründe hakim olan dinginlik bitki seçiminde de görülüyor. Checklife zen bahçelerinin genel konseptinde ana bitkiler, bambular, akçaağaçlar, çiçek manolyalar, bonzai görünümlü simgesel bitkilerden oluşuyor.
Checklife Çekmeköy Orman Villaları, göz alıcı çevre düzenlemesinin yanı sıra dünya masajlarına özel odaları, tüm derinliğiyle suyun iyileştirici gücünü sunan havuzları, yüzyıllardır ruhların ve bedenlerin arındığı yer olan Türk Hamamı, dostlarla en leziz duyguları paylaşma noktası Gastro ve çocuklara özel oyun evi ile rakiplerinden ayrışıyor. Spa, buhar odası, sauna, türk hamamı, 2 adet masaj odası, restaurant, cafe, bar,güzellik merkezi, çocuk oyun odası, pet house, yarı olimpik havuz ve açık jakuziden oluşan 2 bin m2’ lik ‘Wellness Center’ı da bünyesinde bulunduruyor. Basketbol sahası, tenis kortu, golf sahası, yürüyüş ve koşu parkurları da açık sosyal tesisler arasında yer alıyor. Suyun dinginleştirici özelliği wellness center dışında peyzajın içerisinde yer alan göletler ve süs havuzları ile de dikkat çekiyor.
Hayatını yeniden gözden geçirip huzuru tercih etmek isteyenler detaylı bilgiyi www.checklife.com.tr adresinden ya da 0216 640 57 85/ 0216 640 57 86 numaralı telefonlardan temin edebilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT