Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi

Tarihler: 31 Aralık 2018 Pazartesi ~ 31 Aralık 2018 Pazartesi 31 Aralık 2018 10:00

Yer: Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

Ücret: Yetişkin: 40.00 TLÖğrenci: 30.00 TL65 Yaş Üstü ve %40 Engelli: 15.00 TL0-3 Yaş arası ücretsizdir. -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 31, 2018 ~ Ara 31, 2018
Bu bilet ile Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz.

1990 yılında kurulmaya başlanıp, 1993 yılında halka açılan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Türkiye'nin en önemli iki ili olan İstanbul ve Kocaeli'ne eşit uzaklıkta ve ortalama bir saatlik sürede ulaşılabilecek, havası temiz ve yeşili bol bir bölge olan Darıca'da yer almaktadır.

Ana misyonu doğa ve çevre bilincini oluşturmak, hayvan-bitki ve insan bütünlüğünün devamlılığına katkı sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak olan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 18 yılın aşkın bir süredir, EAZA (Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği) tam üyesidir. Bu sayede, doğal yaşam standartlarında oluşturduğu barınaklarda, koruma altında aldığı tüm canlılar hayvanat bahçelerinde doğmuş canlılardır.

"Doğa ve çevreyle dost, hayvan ve bitkileri seven, koruyan bir dünya" vizyonuyla ziyaretçisine hizmet veren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı;

* 18 yılı aşkın bir süredir, EAZA –Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği tam üyesi olan ilk hayvanat bahçesidir.
* 80 dönümlük alanda, 286 türü aşan ve 3600 üzerindeki hayvan nüfusu ile Orman Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış olan ülkemizin en çok türe sahip hayvanat bahçesidir. 
* Marmara bölgesinin Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi'dir.
* Bünyesinde barındırdığı 600'ü aşkın bitki türü ile ülkemizin zengin botanik parkları arasındadır.
* Fauna ile Flora'yı birlikte ele alan yaşayan bir gen merkezidir.

- Haftanın her günü 08:30–16:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.- Biletler tek giriş hakkı tanımaktadır.- Öğrenci bileti alan ziyaretçilerin,  hayvanat bahçesi gişesine öğrenci kimlik kartlarını göstermeleri zorunludur.- 0-3 yaş arası ücretsizdir.- 65 Yaş üstü ve %40 engelli bileti alanlar, etkinlik girişinde ilgili kartlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. %40 Engelli bileti almak için, bilet alım esnasında "65 Yaş İndirimi" kutucuğundan bilet seçerek alabilirsiniz. - Etkinlik öğretmen ve polislere ücretsiz, ailelerine ise %50 indirimlidir. Öğretmen ve polis aileleri indirimli biletleri sadece etkinlik gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT