Oz Ülkesi

Tarihler: 31 Ocak 2018 Çarşamba ~ 31 Ocak 2018 Çarşamba 31 Ocak 2018 14:00

Yer: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bayar Cad. Buket Sok. No: 20/1 Kozyatagı AVM. Kat:2 Kozyatağı Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 658 00 14

Faks: 0216 658 00 23

Web: http://www.kkm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2018 ~ Oca 31, 2018
Dorothy'nin maceralarını konu alan Oz Ülkesi, çocuklara neşeli anlar yaşatacak.

Uyarlayan: Murat Altınok
Yöneten: Murat Altınok
Kostüm: Maskara by Altınok
Dekor: Maskara by Altınok
Müzik Düzenleme: Murat Altınok
Koreografi: Mutlu Cankup
Psikolog: Ebru Yılmaz
Sahne Sorumlusu: Elif Avcı
Teknik: İsmail Ekmekçi, Hilmi Şengüler
Oyuncu Kadrosu: Murat Altınok, Nurgül Açık, Meltem Gürlevik, Fatih Ermiş, Burak Akbulut, Mustafa Uğur Civaner,Merve Artan, Burakhan Yılmaz, Talha Sezer,Mustafa Üçüncü
Dans Kadrosu: Elif Cesur, İlayda Elma, Ege Timoçin,  Kayra Sır,  Berfin Şahinler, İpek Taşatan, Asya Su Öztürk, Nehir Taşçı

Konusu
Dorothy evinin bahçesinde vakit geçirirken, renkli bir ülkenin hayalini kurmaktadır. Tam bu sırada çıkan fırtınanın ardından kendini renkli, büyülü bir ülkede bulur. Burayı çok beğenmesine rağmen evine dönmek isteyen Dorothy ilk olarak karşısına çıkan iyi yürekli cadıdan bunu rica eder. Cadı ona Oz'u bulmasını ve onun isteğini yerine getireceğini söyler. Oz'un sarayına sarı renkli yolu izleyerek gidebileceğini dile getirir ve ona sihirli ayakkabıları giydirir. Fakat bu kötü yürekli batı cadısının hiç hoşuna gitmez. Dorothy sarı renkli yolda ilerlerken sırasıyla korkuluk, teneke adam, ve aslan ile karşılaşır.

Oyunun Amacı
İyi kötü kavramını ve iyi ile kötünün mücadelesini uygun bir kurgusallık içerisinde sunarak, çocuğun iyi ile özdeşim kurabilmesine olanak tanımak. Böylece bir çocuk oyununun psikolojik anlamda en önemli amaçlarından birine de ulaşmış olmaktır. Ayrıca akıl, duygu ve cesaret kavramlarının iyice altı çizilerek, çocukların duygularını işleyebilme ve ifade edebilme becerilerini geliştirmeleri için cesaret verici olma niteliği taşımaktır. Oyun esnasında çocuk, kendini zengin bir hayal dünyasının içinde bularak, çocuksu güçsüzlüğünün farkında olup ve güçlülük yanılsamasında boğulmadan zorluklarla baş edebilmek için ihtiyacı olan gücün aslında kendi içinde olduğunu fark etmesine imkan sağlamaktır.

Projenin Kültür, Sanat Ve Turizm Değerlerini Yaşatıcı, Yayıcı, Tanıtıcı, Destekleyici Olma Niteliği, Yeterliliği ve Önemi
Oyun; sağlam bir kurguya sahip olup, çocuğun düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacak niteliktedir. Oyunda dilin doğru ve etkili kullanılması da dil gelişimini desteklemeye, ayrıca görsel ve müzikal anlamda zengin malzemeye sahip olması da bu alanda bir gelişeme katkı sağlarken oyun boyunca yapılan metaforik anlatımlar, hayal gücüne ve yaratıcılığı geliştirirken, müzik ve bale koreografileri ile sanatın görselinden işitseline kadar her yönünü sergileyebilme imkanı sunmaktadır.

Projenin Sosyo-Kültürel Gelişime Katkısı
Sevgi, emek, dostluk, yardımseverlik, dürüstlük, paylaşmak, cesaret, işbirliği gibi pek çok olumlu kavramın altını çizmektedir. Oyunda belli hedeflere ulaşmak için yardım almak, yardım etmek ve bir arada davranabilmek, bir ekip olabilmek gibi kavramların önemi vurgulanarak sosyo-kültürel gelişime katkı sunmaktadır.

*2012 – 2013 Direklerarası Tiyatro Ödülleri En İyi Yapım Ödülü Kazanmıştır.

- Tüm yaş grubu çocuklar bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT