Star Wars The Children Musical

Tarihler: 06 Kasım 2016 Pazar ~ 06 Kasım 2016 Pazar 06 Kasım 2016 11:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

Ücret: - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No: 11 CADDEBOSTAN Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Web: http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2016 ~ Kas 6, 2016
Star Wars The Children Musical, Caddebostan Kültür Merkezi'nde miniklerle buluşmaya hazırlanıyor.

Darth Vader, dünyayı yok etmek için bir plan yapmıştır. Planı dünyayı çöpe boğup yok etmektir. Bunun için askerlerine emir vermiştir ve Uzay Çöp İstasyonu’na gidip oradaki çöpleri de kendi topladıkları çöplerin arasına katmaya karar vermiştir. Böylece daha çok çöpe sahip olup dünyaya yolladıkları çöp dalgası daha etkili olacaktır. Bu hain planı duyan iyiler ise onu durdurmaya gayret ederler. Amaçları, Darth Vader’ın planını uygulamaya geçirmeden önce durdurmaktır. Bunun için onu aramaya başlarlar. Ve bir plan yaparlar. Darth Vader’ı bulduklarında onu bu çöp atmaması, dünyayı kirletmemesi için ikna ederler. Ve dünyayı yok olmaktan kurtarırlar.

Oyun beş karakterden oluşmaktadır. Yoda bilgeliği temsil eder, C-3PO arkadaşlığı ve Ceday ise cesareti temsil eden iyi tarafı simgeler. Kötü taraf ise Darth Vader ve Klon Askeri’nden oluşur. Darth Vader, fazla hırsın kötülüğünü simgeler. Ve kötü olan tarafa hizmet ederler. Oyunda bir de Anlatıcı vardır. Anlatıcı dış ses ile oyuna dahil olur ve sahnelemede görünmez. Tok bir tona sahip olan ses, oyunda hem izleyiciyi bilgilendirir hem de oyunun akıcılığına hizmet eder.

Dekor bir fondan oluşmaktadır. Fonu görseller yansıtılarak atmosfer oluşturulacaktır. Oyun müzikal olup buna uygun olarak müzik, dans, şarkı içeriği  ile yazılmıştır. 

Yazar Düşüncesi
Oyun; hırs, cesaret, arkadaşlık gibi insana özgü özelliklerin  temsili olan beş ana karakter etrafında dönmektedir. Oyunda ak/kara gibi; iyi ve kötüler olmak üzere birbirinden ayrışan iki tip grup göze çarpmaktadır. Çocukların muhakame yeteneğine uygun olması için de kötüler, esprilli bir dille şekillendirilmiştir. Salt kötü olarak çizilmeyen karakterler, çocukları korkutmayacaktır.

Oyun, bir amaç için başlar ve sonlanır. Buradaki amaç, dünyayı kurtarmak gibi büyük bir şeydir ve bu da çocukların hayal güçlerini ve içlerindeki cesur yanlarını hareketlendirmeyi hedeflemiştir. Oyunun müzikal olarak sahnelenme tercihi ise hem oyunu daha eğlencili yaparak minik seyircisini sıkmamak hem de oyun içinde oluşturulan atmosferi korumak içindir. Oyunun dekorsuz sahnelenme amacı ise; kostüm tasarıma dikkat çekmek ve seyirciyi oyunun konusuna odaklamak için yapılan bilinçli bir tercihin sonucudur. Oyunun verdiği mesaj ve alt başlıklar da toplumu ilgilendiren bir mesele olup “çöp”, “pis”, “temiz” gibi kelimeler kullanılarak anlaşılır hâle indirgenmiştir.

- Her yaş çocuk bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT