Uçurtma Müzesi

Uçurtma Müzesi

Tarihler: 19 Ocak 2017 Perşembe ~ 24 Ekim 2017 Salı

Yer: Uçurtma Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 19, 2017 ~ Eki 24, 2017

Ülkemizin ilk ve tek, dünyanın ise 22 uçurtma müzesinden biri Üsküdar’da. Uçurtma sevdalısı Mehmet Naci Aköz’ün koleksiyonundaki ürünler 2017 Ocak ayı ile 2500’e yaklaştı.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “Çocuk Dostu Müzedir”
2008 Yılında Kültür Bakanlığının başlattığı “Çocuk dostu müze projesi”ne uygun konseptiyle, Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi çocukların ziyaret edebileceği en ideal müzelerden birisidir. 03 Yaş itibariyle ziyaretçi kabul eden müzede, bünyesinde barındırdığı anaokulu öğretmenlerinden oluşan eğitimcileriyle her yaş gurubuna muhatabının anlayacağı bir dil kullanarak rehberlik yapılmaktadır.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “İnteraktif Müzedir”
2 Ayrı müze salonu,3 ayrı atölye bölümü ile aynı anda 200 öğrenciye hizmet verebilecek, toplamda 500 m2’lik alana sahip müzede, Hiçbir ürün cam fanuslar arkasında gizlenmemektedir, uzman eğitimci rehberleri ile birebir her ürün için ayrı hikâyeler, tarihi bilgiler çeşitli belgeler ve görseller eşliğinde sunum yapılmaktadır.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “Atölye çalışması ile desteklenmektedir”
2011 yılında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı “Müzeli eğitim Projesi”ne uygun konseptiyle, Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, çocukların ziyaret ettiğinde, dilerlerse uçurtma atölyelerine katılarak ülkemiz kültürünü temsil eden uçurtma modellerini uzman eğitimcilerin destekleri ile kendi uçurtmalarını kendilerinin yapabileceği tek müzedir.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesinde “Araştırmalar desteklenmektedir”
Uçurtma kültürünü daha yakından tanımak veya benzeri çalışmalar yapmak isteyen amatör veya profesyonel araştırmacılar için tüm imkânlar sunulmaktadır.

Bu çerçevede, talep eden ziyaretçiler için müzemizdeki “Gülen Okumuş Uçurtma Kütüphanesi” tüm ofis imkânlarıyla birlikte ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “Büyük bir koleksiyona sahiptir ”
28 Ülkeden toplanan (Ocak 2017 itibariyle) yaklaşık 2500 adetlik (uçurtma, uçurtma yayınları, uçurtma malzemeleri ve çeşitli objelerden oluşan) farklı kültürlere ait geniş bir koleksiyon bulunmaktadır.

İstanbul Uçurtmacılar Derneğinin 2012 yılından itibaren sürdürdüğü proje çerçevesinde, dünyanın çeşitli ülkelerindeki uçurtma kurumları mercek altına alınarak yoğun bir çalışmaya girilmiş ve her geçen gün koleksiyon genişlemesi sağlanmaktadır.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “Ziyaretçilerden ücret almamaktadır”
İstanbul Uçurtmacılar Derneğinin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi Pazar hariç tüm mesai günleri 09 00 – 17 00 arası açık olup ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Talebe edilmesi halinde ise, atölye çalışmasına katılanlardan 15 TL ücret alınmakta ve uçurulmaya hazır uçurtma ile müzeden ayrılmaktadırlar.

Ayrıca AVM’lerde Otellerde ve çeşitli kurumların bahar etkinliklerinde de gerek atölye, gerekse gezici müze ile yapılan çalışmalar devam ettirilmektedir.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi “Nerede”
Müzenin konumunu tarif etmek gerekirse; Üsküdar marmaray iskelesine, Üsküdar evlendirme dairesine ve Üsküdar meydanına 200 mt mesafede ve tam ortadadır. Üsküdar merkezde bulunan Yeni Camii'nin tam arka sokağına paraleldir. Ayrıca adres tarifi isteyenler için konum atılabilir.

Detaylı bilgi ve randevu için 0216 553 23 37 – 0532 616 14 66 no'lu telefonlar aracılığı ile bilgi alabilirsiniz.

5. İstanbul uluslar arası uçurtma festivali danışmanlığı İstanbul Uçurtmacılar Derneği tarafından yapılmaktadır.
20-21 Mayıs 2017 tarihinde Maltepe’de İBB tarafından Maltepe sahilinde yapılacak olan 5. İstanbul uluslararası uçurtma festivali danışmalığı İstanbul Uçurtmacılar Derneği tarafından yapılmakta, koordinasyon merkezi ise uçurtma müzesinde hizmet vermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT