7-12 Yaş Grubu Yarıyıl Sanat Atölyeleri

Tarihler: 23 Ocak 2017 Pazartesi ~ 03 Şubat 2017 Cuma

Yer: İstanbul Modern

Nereden Alınır: https://secure.istanbulmodern.org/tr/semester-atolye-basvuru

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 23, 2017 ~ Şub 3, 2017

İstanbul Modern Sanat Müzesi, 23 Ocak – 03 Şubat 2017 yarıyıl tatilinde çocuklara sanat dolu bir program sunuyor. 7-12 yaş aralığındaki çocuklar bu program kapsamında, sabah saatlerinde müze uzmanlarıyla birlikte sanatı yorumlamaya yönelik atölye çalışmalarına ya da öğleden sonra sanatçıların yönetiminde gerçekleşen, sanat projeleri üretmeye odaklanan sanatçı atölyelerine katılabiliyor.

Sabah 10.00-12.00 saatlerinde müze uzmanlarının yönetiminde, pazartesi günleri Resimler ve Kostümler, salı günleri Geleceğin Mimarları, çarşamba günleri Mikroskoptan Resimler, perşembe günleri Çamurdan Heykeller, cuma günleri ise Duvar Ressamları adlı atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor. Sanat tarihi, tasarım, arkeoloji, mimari ve hatta kimya konularıyla sanat uygulamalarını buluşturan bu atölyeler, çocukları disiplinlerarası düşünmeye ve üretmeye davet ediyor.

Öğleden sonra 13.00-16.00 saatlerinde Sanatçı Atölyeleri’nde çağdaş sanatçı İsmet Değirmenci ile buluşan çocuklar boyadan, kağıda, şişe kapaklarından, karton kutulara bir çok malzemeyi kullanarak, boyama teknikleri ve boyutlandırma teknikleri ile tanıştıkları sanat projeleri gerçekleştiriyor.

Katılım Ücretleri:
Sanatçı Atölyeleri katılım bedeli günlük 170 TL, haftalık 700 TL’dir.
Sabah Atölyeleri (müze uzmanları ile yürütülür) katılım bedeli günlük 100 TL, haftalık 450 TL’dir.
Bireysel, Aile, Gümüş, Altın üyelerimize ve Genç Modernlilere %10 indirim uygulanır.

Programlar hakkında detaylı bilgi ve kayıt için 212 334 (7352) numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Önemli Notlar:
Sergi gezileri pazartesi günleri düzenlenmez.
Sergi gezisini kapsayan atölye çalışmalarında, konuyla ilişkilendirilen sanat çalışmaları ele alınır.
Çocukların tüm atölye programlarına rahat kıyafetlerle katılmaları önerilir.
Boyama atölyelerinde çocuklar İstanbul Modern önlüklerini kullanır.

Sabah Atölyeleri
Sabah atölyeleri 10.00-12.00 saatlerinde, hafta içi her gün 2 saat boyunca uygulanmaktadır.

Resimler ve Kostümler Atölyesi

23 Ocak, 30 Ocak 2017, Pazartesi
Bu atölyede çocuklar, renklerle, lekelerle ve farklı sanat malzemeleriyle çalışarak hayal güçlerinin sınırlarını zorluyor. Sanat tarihinden usta ressamların resimlerinden örneklerin yer aldığı bir sunumu izleyerek, resimlerde tarif edilen dönemleri ve kostümleri değerlendiriyorlar. Ardından, önce prova mankenleri üzerinde bir kostüm tasarlıyor, sonra bu kostümü giyen bir figür için resim çalışması yaparak atölye çalışmasını tamamlıyorlar.

Geleceğin Mimarları

24 Ocak, 31 Ocak 2017, Salı
Çocuklar bu atölyede onlar için özel hazırlanmış geometrik biçimleri bir araya getirip boyayarak oyun alanlarıyla dolu bir kent yaratıyorlar. Çalışma, çocuklarda kent kavramını geliştirmeyi ve çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Mikroskoptan Resimler

25 Ocak, 01 Şubat 2017, Çarşamba
Bilimin araştırma teknikleri ile plastik sanatları buluşturan program, çocukların sık rastladıkları soğan kabuğu, kum, yaprak gibi malzemelerin mikroskop ile nasıl göründüklerinin incelenmesi ile başlıyor. Ardından gördükleri görüntülerden yola çıkarak bu mikro dünyanın resimlerini su bazlı boyalar kullanarak üretiyorlar. Program müzenin “Sanatçı ve Zamanı” adlı koleksiyon sergisinin gezilmesi ile tamamlanıyor.

Çamurdan Heykeller

26 Ocak, 02 Şubat 2017 Perşembe
Bu atölye çalışması çocukları doğal bir malzemeyle çalışarak imgelem dünyalarını geliştirmeye davet ediyor. Programda çocuklar İstanbul Modern’in “Sanatçı ve Zamanı” koleksiyon sergisinde yer alan bazı otoportre çalışmalarında olduğu gibi kendi hikayelerinden yola çıkıyor. Fiziksel özelliklerinin ötesinde kendi iç dünyalarına bakan çocuklar, kendini anlatma sanatının alışılagelmişin dışında kalan, binbir türlü yöntemiyle tanışıyor. Alışkanlıklarını, korkularını yani kendilerine dair özgünlüklerini, çamura form vererek somutlaştırıyorlar.

Duvar Ressamları

27 Ocak, 03 Şubat 2017 Cuma
Fransa’daki duvar resimlerinden Avustralya yerlileri aborjinlerin yaptığı resimlere, Mısır hiyerogliflerinden İtalyan ressamların duvar resimlerine uzanan bir yelpazede figür ve anlatı konusuna odaklanan program, çocukları bir anlatı içeren duvar resimleri yapmaya davet ediyor. Örneklerin incelendiği bir sunum ile başlayan program, çocukların kendi hikayelerini oluşturacak imgeleri hayal etmeleri ile devam ediyor. Çocuklar, duvar üzerinde, kendileri için ayrılmış bölümlere hikayelerini boyalarla aktarıyor, duvar resimlerini yaparak programı tamamlıyor.

Sanatçı Atölyeleri: İsmet Değirmenci İle
Sanatçı atölyeleri 13.00-16.00 saatlerinde, hafta içi her gün 3 saat boyunca uygulanmaktadır.

Büyülü Ağaçlar

23 Ocak, 30 Ocak 2017, Pazartesi
Bu atölyede çocuklar, doğanın eşsiz parçası ağaçları sadece görüntüleriyle değil, yaprakları, gövdeleri, tohumları hatta üzerlerindeki kurt izleriyle tanıyor. Doğayı sadece görerek değil, dokunarak, koklayarak hissederek ve inceleyerek tanımayı öneren atölye çalışması, çocukları bu deneyimi sanata dönüştürmeye de davet ediyor. Onlar için özel olarak hazırlanan keşif masasında ağaçları tanıyan çocuklar, farklı ağaçlara ait dokuları kullanarak sanatçının eşliğinde mono baskılar üretiyor. Yaprakları, ağaç kabuklarını boyuyor, izlerini çıkarıyor ve soyut resimler oluşturuyorlar.

Sevimli Dostlar

24 Ocak, 31 Ocak 2017, Salı
Çocuklar bu atölyede hayvan dostlarını konu alan büyük resimler hazırlıyor ve sevdikleri hayvanların ilk olarak fiziksel özelliklerini tanımlayarak programa başlıyor. Her bir hayvan figürünün her bir uzvunu, en anlatımcı biçimde şekillendirmenin yollarını araştırıyor ve farklı perspektiflerle oluşturdukları bu uzuvları bir gövdede buluşturarak anlatımcı resimlerini tamamlıyorlar. Sanatçının yönlendirmesi ile üretilen bu resim çalışması, çocuklara farklı bakış açıları ile ifadeler üretmenin ve derinlikli resimler yaratarak figürlerinde vurgulamak istedikleri unsurları öne çıkarmanın yöntemlerini sunuyor.

Deniz Taşları

25 Ocak, 01 Şubat 2017, Çarşamba
Bu program çocukları denizi yosunları, balıkları, gemileri, hatta dalgaları ile hayal etmeye çağırıyor. Onlar için özel olarak toplanmış olan deniz taşlarının üzerlerine, sanatçının aktaracağı teknik bilgiler ışığında resimler yaratıyor ve her bir resimledikleri taşı bir araya getirerek, tıpkı bir yapboz gibi hayal güçlerini tetikleyen bir oyuncak üretiyorlar.

Kayıp Manzara

26 Ocak, 02 Şubat 2017 Perşembe
Program adını sanatçının 2013 yılında gerçekleştirdiği, doğayı konu alan aynı adlı sergisinden alıyor. Sanatçı çocukları, sanat tarihinde farklı dönemleri temsil eden bazı manzara resimleri üzerine düşünmeye davet ediyor. Kompozisyon değerlerini tartışarak atölye uygulamasına başlayan çocuklar, ardından suluboya tekniklerini tanıyor. Mmanzaralarını sulu boya kullanarak üretip, üretim sürecinde kendi bakış açılarını, yani “kayıp manzaralarını” buluyorlar.

Dönüşen Tasarımlar

27 Ocak, 03 Şubat 2017 Cuma
Doğa dostu tasarım fikirlerinin üretildiği bu atölye çalışmasında çocuklar, sanatçının yönlendirmesi ile gazete, pet şişe, paket kağıtları gibi atık mazemelerle üç boyutlu modeller üretiyor. Havayı temizleyen ve serinleten şapkalar, doğal yakıt tüketen pervaneli koltuklar, hiç bitmeyen defterler gibi ilginç ve bir o kadar da heyecan verici fikirler, bu atölyede geri dönüşüm malzemeleri ile somutlaşan modellere dönüşüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT