Alchera`da Butoh Atölyesi

Tarihler: 21 Şubat 2004 Cumartesi ~ 22 Şubat 2004 Pazar 21-22 Şubat Saat 15:00-19:00

Yer: Alcheratiyatro

Ücret: 90 Milyon TL..

Nereden Alınır: Alchera, E-mail: alchera@superonline.com

Adres: Abdullatif Yemenici Sok. Hoş Apt. No:9/4 Asmalımescit-Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 97 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2004 ~ Şub 22, 2004
Alchera`da Butoh atelyesi
21-22 Subat Cumartesi Pazar 15:00 - 18:30
eğitmen: Paul Ibey

BUTOH:
Butoh, 2. Dünya Savaşı sonrası Japonya’da ortaya çıkmış, günümüzde tüm dünyada öğrenilen ve yapılan çağdaş, kışkırtıcı bir performans sanatıdır. Butoh dansının hazırlığı geleneksel anlamda dans pratiği kadar meditasyon ve savaş sanatları eğitimi de içerir. Sanatçının kendisine ait ve etrafındaki enerjinin kullanımını gerektirir. Kendi dans terminolojisini kendisi yaratan butoh tekniği, bir çok anlamda bildik dans metodlarının dışında bir anlayışla öğrenilir ve uygulanır.

PAUL IBEY:
Kanada doğumlu Paul Ibey, Londra’da aldığı çağdaş Dans eğitimini Lindsay Kemp, Adam Darius ve Lynn Seymour gibi ustalarla çalışarak sürdürdü. Bir çok çağdaş Butoh ustası ile bu dansı özel olarak çalışan Ibey, aralarında Querelle(1986), Master and Servant (1988), Aesthetes and Decadents (1990), Lulu(1991), Seraphita ve La Volupte d’etre eserlerinin bulunduğu birçok uluslararası performansın koreografilerini üstlendi. Tarragon Theatre Studio (Toronto), Compaigne Yvette Bozsik (Budapeşte), METU Çağdaş Dans Platformu (Ankara), Northern Ballet Theatre (Leeds) ve Salzburg Deneysel Dans Akademisi – SEAD (Salzburg) gibi birçok kurumda eğitmenlik yapmanın yanısıra birçok uluslararası festivale beğeni toplayan performanslarla katılmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT