Alef Atölye Yaz Aylarında Açık

Tarihler: 23 Haziran 2009 Salı ~ 30 Ağustos 2009 Pazar

Yer: Alef

Nereden Alınır: www.alefgaleri.com

Adres: Hacı Emin Efendi Sk. 4/A Teşvikiye/İstanbul İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 241 35 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 23, 2009 ~ Ağu 30, 2009
Alef Atölye Yaz Aylarında Açık
Alef Mücevher Atölyesi, yaz boyunca atölye çalışmalarını sürdürüyor. Alef Atölye katılımcıları çalışmalarına ara vermeden Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında da “Mücevher Yapımı ve Tasarımı” derslerine devam edebiliyorlar. Çalışmalarına hız kazandırmak isteyenler; katılım sürelerini artırarak haftanın birkaç günü derslere katılmak koşuluyla paket programlardan yararlanabiliyorlar.

Kuyumculuk ve tasarım temel bilgilerinin paylaşıldığı “Mücevher Tasarımı ve Yapımı” konulu klasik atölye çalışması içeriğinde; tasarım projelerinin yanı sıra değerli metallerin kesim ve tesfiye teknikleri, polisaj, zincir yapımı, perçin, mum model çalışmaları, teknik resim, metal ısıl işlemleri, kaynak, montür hazırlama ve taş mıhlama gibi birçok teknik uygulama bulunuyor. Modern takıyı tasarlarken eski kuyumculuk aletleri kullanarak alternatif yollar sunmak ve yeni konseptler geliştirmek öğrenimin bir parçası.

Katılımcılar, atölye çalışmaları sırasında Alef’in zengin arşivinden yararlanabiliyorlar. Uluslararası kitaplar ve dergiler inceleniyor, önemli markalar mercek altına alınıyor, güncel trendler sohbet konusu haline geliyor. Alef’in öğrencilerinden beklentisi, modern dünyanın çağdaş yorumlarını da göz önüne alarak takıda kendilerini özgün yollarıyla ifade etmeleri. Çalışmalarının sonlarına doğru bir yol ayrımına gelen katılımcının, çağdaş bir sanatçı mı, uluslararası trendleri izleyen, ihtiyaçları bilen bir takı tasarımcısı mı, teknik anlamda uzmanlaşmış tezgah ustası mı olacağı netleşmeye başlıyor.

Klasik mücevher yapımı tekniklerini çağdaş eğilimlerle birleştirmenin keyfini yaşayan ve mücevher yapımında ustalığa doğru atan Alef Atölye öğrencileri, 2009 yılı sonlarında Alef Galeri’de düzenlenecek yeni bir karma takı sergisinde buluşarak yapıtlarını sergileme imkanı bulacaklar.

Tasarımcı ve kuyumcu ustasından mücevher tasarlamayı öğrenmeyi ve onun Teşvikiye’deki özel sanat atölyesinde mücevher kültürü, geleneği ve sanatından esinlenmeyi ister miydiniz?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT