Peynir ve süt ürünleri tutkunlarına; kendi peynirini evinde yapmak ve geliştirmek isteyenler için kaçırılmayacak bir workshop.Sütü tanıyoruz, peynirimizi kendimiz yapıyoruz. Süt mayalandırma teknikleri, peynir çeşitleri ve salamura teknikleri ve peynir kullanım alanları bu eğitici workshop’ta uzman eğitmenlerimiz tarafından öğretiliyor.
1. Gün Eğitim Programı Artisan peynir yapımı teknikleri Sütlerin değişkenlikleri Çiğ süt ve pastörizasyonu Peynir mayaları ve çeşitleri Peynir kültür ve bakterileri hakkında
-Beyaz peynir Yapımı -Ev yoğurdu yapımı -Tatlı lor (Ricotta) yapımı -Labne peyniri yapımı -Salamura lama tekniği
2. Gün Eğitim Programı Süt işlemede hijyenin önemi Bozuk süt nasıl anlaşılır Peynirleri değerlendirme alanları Süt ürünleri saklama koşulları alanları Peynir ve süt ambalajlama teknikleri
*Tüm katılımcılara peynir atölyesinin reçeteleri verilecektir. *Katılımcıların kullandığı artisan peynir yapımı seti hediye edilecektir. *Tatlı tuzlu kanepe ve atıştırmalıklar ikram. *10 istasyon bireysel çalışma alanı *Atölye 2 gün sürmektedir *Eğitimin sonunda katılımcılara şefin imzaladığı özel sertifika verilecektir. *Derslerin telafisi ve ücret iadesi yoktur.
Eğitmen Şef:Öznur ARIKAN
10:30-17:00
- Workshop programları en az 14 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.- İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılmamaktadır.- Ücret iadesi yoktur.- Ders telafilerinin bildirimleri etkinlikten 3 gün önce yapılmalıdır.- City Cooks Mutfak Okulu, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.