Atölye Modern

Tarihler: 04 Ekim 2011 Salı ~ 14 Aralık 2011 Çarşamba

Yer: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman Sahası Antrepo 4 Karaköy İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 4, 2011 ~ Ara 14, 2011

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin atölye ve seminer programı Atölye Modern’in Sonbahar dönemi 4 Ekim 2011’de başlıyor. Finansbank Private Banking sponsorluğunda düzenlenen Atölye Modern’in Sonbahar programında Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye işbirliğiyle gerçekleşen Batı Resim Sanatı Tarihi ve Türk Resim Sanatı Tarihi seminerleri, Mario Levi’nin Yaratıcı Yazarlık atölyesi ve İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu’nun yönetiminde bu dönem ilk kez düzenlenen Çağdaş Sanat Kültürü seminerleri yer alıyor.

“Batı Resim Sanatı Tarihi” programının seminerlerini Esra Aliçavuşoğlu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yardımcı doçent), Uşun Tükel (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, profesör), Osman Erden (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, araştırma görevlisi, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) üyesi), Fırat Arapoğlu (Kemerburgaz Üniversitesi, öğretim görevlisi) ve Nermin Saybaşılı (Kültür kuramcısı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent) sunuyor.

“Türk Resim Sanatı Tarihi” programının seminerleri Burcu Pelvanoğlu (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Başkanı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent doktor) ve Ahmet Kamil Gören (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, doçent) tarafından gerçekleştiriliyor.

Mario Levi ile Yaratıcı Yazarlık atölyesi, engelleri tanımlayarak yaratım sürecini en verimli biçimde kullanmanın yollarını keşfetmeyi ve yazı alanındaki sınırları genişletmeyi amaçlıyor. İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu’nun yönetiminde gerçekleşecek yeni bir program olan Çağdaş Sanat Kültürü seminerleri, alanın önemli düşünür, eleştirmen, küratör ve sanat yöneticilerinin de katılımıyla sanat ortamının dinamiklerini, işleyişini, aktörlerini, üretim pratiklerini ve bileşenlerini ele alan farklı pencereler açıyor.

Atölye Modern programları ücretlidir.
Bilgi ve kayıt için 0212 334 72 27 ya da atolyemodern@istanbulmodern.org adresine başvurabilirsiniz.

Batı Resim Sanatı Tarihi Seminerleri

“Batı Resim Sanatı Tarihi” başlıklı seminer, Batı Sanatı tarihini oluşturan dinamikleri; kilise, aristokrasi ve burjuvazi geleneğinde sanatın doğuşunu; sanatın sosyoekonomik alanlarla olan ilişkisini; sanayileşmenin sanat alanındaki etkilerini; modern sanata uzanan gelişimini ve aydınlanma geleneğini; günümüz sanatının kendine özgü anlatılarının yapısını konu alıyor.

Programda ele alınacak başlıklar arasında; Giotto ve yeni sanat anlayışı, Rönesans sanatı, 17. ve 18.yüzyıl sanatı, 19. yüzyıl akımları, soyut sanat, Dada, Sürrealizm, Kavramsal sanat ve uluslararası güncel sanat bulunuyor.

“Batı Resim Sanatı Tarihi” programının 1. ve 2. seminerlerini Esra Aliçavuşoğlu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yardımcı doçent), 3. ve 4. seminerlerini Uşun Tükel (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, profesör), 5. ve 6. seminerlerini Osman Erden (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, araştırma görevlisi, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) üyesi), 7. ve 8. Seminerlerini Fırat Arapoğlu (Kemerburgaz Üniversitesi, öğretim görevlisi), 9. ve 10. seminerlerini Nermin Saybaşılı (Kültür kuramcısı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent) sunuyor.

“Batı Resim Sanatı Tarihi” seminerinin gündüz programı 4 Ekim – 13 Aralık tarihleri arasında Salı günleri saat 11.00’den 13.00’e kadar, akşam programı ise 5 Ekim – 14 Aralık tarihleri arasında, Çarşamba akşamları, saat 19.30’dan 21.30’a kadar sürüyor.

Gündüz Programı: (Saat 11.00-13.00 arasında)
4, 11, 18 ve 25 Ekim; 1, 15, 22 ve 29 Kasım; 6 ve 13 Aralık 2011 tarihlerinde (10 seminer) Ücret: 900 TL.

Akşam Programı: (Saat 19.30-21.30 arasında)
5, 12, 19 ve 26 Ekim; 2, 16, 23 ve 30 Kasım; 7 ve 14 Aralık 2011 tarihlerinde (10 seminer) Ücret: 900 TL.

Türk Resim Sanatı Tarihi Seminerleri

“Türk Resim Sanatı Tarihi” başlıklı seminer, kaynakları ve dinamikleri, dünya sanatındaki yeri, ilk örneklerinden günümüze gelişimi ve tarihsel okuma biçimleri bakımından Türk resmini etraflıca işliyor. Sanatın yeni ve çağdaş oluşumlarını, son yıllardaki dinamiklerini ve günümüz sanatını ele alıyor. Batı sanatı ile karşılaştırmalı örneklerin de ele alınacağı program, katılımcıların disiplinlerarası okumalarla Türk resminin kültürel ve ekonomik gelişimini anlamalarına ve sosyokültürel analizlerle yeni bakış açıları geliştirmelerine aracı oluyor.

Programda ele alınacak başlıklar arasında Batılılaşma dönemi ve Osmanlı’da resim sanatının doğuşu; ikinci kuşağın ünlü temsilcileri: Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmed Paşa, Süleyman Seyyid; üçüncü kuşağın ünlü ustaları; Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kuruluşu, Şişli Atölyesi ve Viyana Sergisi ile Türkiye’de Soyut Sanat yer alıyor.

“Türk Resim Sanatı Tarihi” programının gündüz seminerleri Burcu Pelvanoğlu (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Başkanı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent doktor) ve akşam seminerleri ise Ahmet Kamil Gören (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, doçent) tarafından gerçekleştiriliyor.

“Türk Resim Sanatı Tarihi” semineri gündüz programı 7 Ekim – 16 Aralık 2011 tarihleri arasında, Cuma günleri saat 11.00’den 13.00’e kadar, akşam programı ise 11 Ekim – 13 Aralık 2011 tarihleri arasında Salı akşamları, saat 19.30’dan 21.30’a kadar sürüyor.

Gündüz Programı: (Saat 11.00-13.00 arasında)
7, 14 ve 28 Ekim; 4, 18 ve 25 Kasım; 2 ve 16 Aralık 2011 tarihlerinde (8 seminer)
Ücret: 750 TL

Akşam Programı: (Saat 19.30-21.30 arasında)
11, 18 ve 25 Ekim; 15, 22 ve 29 Kasım; 6 ve 13 Aralık tarihlerinde (8 seminer)
Ücret: 750 TL.

Mario Levi İle Yaratıcı Yazarlık Atölyesi

Yazar Mario Levi ile gerçekleştirilen “Yaratıcı Yazarlık” atölyesi, farklı yazı türlerinin, eğitimcinin denetiminde, tüm katılımcılar tarafından paylaşıldığı bir seminerler ve sohbetler dizisi… İnsanın sadece yazı alanındaki sınırlarını genişletmeyi değil, kendini daha iyi tanımasını sağlayan bir çalışma.

Atölye öncelikle bir hikâyesi olduğuna inananların nasıl bir yolda yürüyebileceklerini göstermeyi amaçlıyor. Katılımcılar yaratım sürecine ilişkin sorularının yanıtlarını bu programda arıyor. Yazılar yazan ama bazı engelleri aşamadığını hisseden, yaratma sürecinde neler yaşandığını merak eden, yıllardır yazmayı erteleyen veya yazamadığı bir romanı olduğunu düşünen herkes bu programa katılabiliyor.

“Yaratıcı Yazarlık” atölyesi programı 5 Ekim – 16 Kasım 2011 tarihleri arasında, Çarşamba günleri saat 19.30’dan 21.30’a kadar sürüyor.

Program: (Saat 19.30-21.30 arasında) 5, 12, 19 ve 26 Ekim; 2 ve 16 Kasım 2011 tarihlerinde (6 seminer) Ücret: 600 TL.

Çağdaş Sanat Kültürü

Bugün çağdaş sanat deyince ne anlıyoruz? Düşünce ve üretim pratikleri neler? Alanın aktörleri nasıl düşünüyor ve hareket ediyor? Müzeler, büyük sergiler, bienaller, fuarlar hangi tarihi anlatıyor? Eleştirmenlerin ve küratörlerin rolleri nerede başlıyor? İstanbul Modern’in Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu yönetiminde düzenlenen bu yeni program, çağdaş sanat kültürünün güncel işleyişini ele alıyor. Program, alanın önemli düşünür, eleştirmen, küratör ve sanat yöneticilerinin de katılımıyla çağdaş sanat dünyasının kapısını aralıyor.

Program: (Saat 11.00-13.00 arasında)
5,12 ve 19 Ekim; 2, 16, 23 ve 30 Kasım; 7 Aralık 2011 tarihlerinde (8 seminer)
Ücret: 800 TL

“Çağdaş Sanat Kültürü” seminerleri 5 Ekim – 7 Aralık 2011 tarihleri arasında, Çarşamba günleri 11.00-13.00 saatleri arasında düzenleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT