Avcılar’da Çocuklar ve Gençler için Yeni Bir Buluşma Noktası: Uçan Kütüphane

Avcılar’da Çocuklar ve Gençler için Yeni Bir Buluşma Noktası: Uçan Kütüphane

Tarihler: 07 Kasım 2017 Salı ~ 20 Haziran 2018 Çarşamba

Yer: Avcılar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2017 ~ Haz 20, 2018

Yuva Derneği ile Avcılar Kaymakamlığı koordinasyonu,Avcılar Belediye Başkanlığı ortaklığı ve Alman Kültür Merkezi'nin (Goethe-Institut İstanbul) desteğiyle hayata geçen Uçan Kütüphane'nin yeni istasyonu, 6 Kasım’da gerçekleşen açılış töreniyle Avcılar'da hizmet vermeye başladı.

Uçan Kütüphane’nin açılışı Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Yuva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Vardar ve Avcılar halkının geniş katılımı ile gerçekleşti.

Alman Kültür Merkezi (Goethe-Institut İstanbul) tarafından, “Destekleyici Göç ve Uyum Programı" çerçevesinde ilk olarak Mardin'de hayata geçirilen "Uçan Kütüphane", Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve Yuva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Vardar’ın katılımıyla, Avcılar’da açılarak hizmet vermeye başladı.

Açılış töreninde konuşan Yuva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Vardar; “Uçan Kütüphane’nin Sultanbeyli’den sonra İstanbul’un Avcılar ilçesinde de açılması ve hem çocuklar hem de gençlerle buluşmasından dolayı son derece mutluyuz. Bu kütüphanenin hayata geçmesi için desteklerini esirgemeyen Avcılar Belediyesi, Avcılar Kaymakamlığı ve Alman Kültür Merkezi başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Umarız, Uçan Kütüphane’ler her semte, her ile yayılır ve çocuklar ve gençlerin yaşam becerilerini güçlendirecek bir çatı olur. Uçan Kütüphane 1 sene boyunca Avcılar Yeşilkent parkında, semt çocuklarına ve gençlerine hizmet verecek. Bu sayede semtte okullaşmanın da artmasını amaçlıyoruz. Çocukların ve gençlerin okul dışındaki zamanını daha kaliteli geçirmesi için hizmet verecek olan Uçan Kütüphane’de kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra çeşitli oyunlarla çocukların sosyalleşmelerine de destek olunacak. Şimdiden tüm Avcılar ilçesine hayırlı, uğurlu olmasını dileriz.” diye konuştu.

Çocuklar ve gençler, 13 farklı atölye çalışmasına ücretsiz katılabilecek Sosyal uyum temelli çalışmalar yürüterek, göçmen ve geçici koruma altındaki Suriyeliler de dahil tüm o bölgede yaşayan 7-14 yaş arası çocukların ve 18-27 yaş arası gençlerin yaşam becerilerini güçlendirmeyi hedefleyen Uçan Kütüphane; Avcılar bölgesinde yaşayan çocuk ve gençlere, uzman eğitmenler ve gönüllüler tarafından haftada 5 gün boyunca hizmet sunacak

Kütüphane, salı-cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. Proje kapsamında 13 atölye çalışması bulunuyor. Bu çalışmalar; Düşün-Tasarla-Üret, Kaşifler Laboratuvarı, Drama Kumbarası, Adım Adım Dans, Kitap ile Sohbet, Sinema ile Sohbet, Renklerle Yolculuk, Sosyal Sirk ile Kırmızı Burunlar, Adım Adım Okuma Yazma, Parmaklar ve Kuklalar Buluşuyor, Pişiriyoruz Öyleyse Yeriz.

“Uçan Kütüphane” bir Goethe-Institut projesi olup Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT