Ayasofya ve Çevre Arkeolojisi Kültü

Tarihler: 23 Ekim 2016 Pazar ~ 23 Ekim 2016 Pazar 23 Ekim 2016 09:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 195.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2016 ~ Eki 23, 2016
İstanbul’un yitip gitmeyen değerinden imparatorların, padişahların hayatlarına kadar onlarca çekici sırrı açığa çıkaracağınız bu keşif yolculuğuna siz de davetlisiniz.

Buluşma Yeri ve Saati:
Ayasofya Müzesi Önü, 09 :00 
Güzergah: Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Aya İrini Hipodrom, Alman Çeşmesi, Ayia Eufemia, Sultan Ahmed Külliyesi, Spendone, Sokullu Mehmet Paşa Camii, Küçük Ayasofya Camii (SS Sergius ve Bacchus Kilisesi)

“İstanbul yüzyıllar boyu neden bu kadar önemliydi?” sorusuna onlarca yanıt bulabileceğiniz bir tur…

Aya İrini Müzesi’ni ziyaret edebilme ayrıcalığı ile…

“Kutsal bilgeliğin mekânı, tarihin heybetli şahidi, kültürlerin kalbini fetheden inci Ayasofya ve çevresinde, bugünü şekillendiren yüzyıllık hikayelerin izinden gidiyoruz.”

Yunanca Aya (Kutsal), Sophos (Bilgelik) olarak adlandırılan ve ismi bile kendisine verilen değeri açıkça ortaya koyan Ayasofya, önce katedral olarak Bizans İmparatorluğu’nun gözbebeği, camiye dönüştürüldükten sonra da Fatih Sultan Mehmet’in kıymetlisi olmuştur. Ve bu kıymetli ibadethanenin taşında, toprağında, mozaiklerinde, işlemelerinde, çevresinde muazzam bir tarih yatmaktadır.

Öyle bir tarihtir ki bu, İmparator Jüstinyen’in isyancılarla mücadelesinden Deli İbrahim’in sıhhatine kavuşmasına, kapı ağası Hüseyin Ağa’nın heyecan dolu macerasından Fatih Sultan Mehmet’in hoşgörü örneklerine, Mimar Sinan’ın yeteneklerinden Bizans imparatorlarının tutkularına kadar uzanır, dallanır budaklanır.

İşte adeta serüven yüklü, baş döndüren bir film gibi yaşayacağımız Ayasofya ve çevresi gezimizde tüm bu hikayeleri detayları ile dinleyecek, ayrıca mimari, sanatsal ve tarihsel olarak paha biçilmez yapıları tanıyacağız. Eşsiz Ayasofya Müzesi, solukları kesen Yerebatan Sarnıcı, şaheser niteliğindeki Sokullu Mehmet Paşa Camii, Aya İrini Hipodrom, Alman Çeşmesi, Ayia Eufemia, Sultan Ahmed Külliyesi, Spendone ve Küçük Ayasofya Camii ise ritmini hiç yitirmeyen tarihi filmimizin unutulmaz mekanları olacak."



- Bilet alanların 0555 760 06 80 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.- Tüm turlarda, turda anlatım yapan rehberi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.- 7 yaş ve üzeri çocuk katılımcılardan tam ücret alınır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT