Belkis Balpınar ile Halı Atölyesi

Tarihler: 03 Aralık 2003 Çarşamba ~ 06 Aralık 2003 Cumartesi 18:30 - 20:30

Yer: Bümed Seminer Salonu

Ücret: Üye: 225 milyon TL. Misafir: 250 milyon TL.

Nereden Alınır: Bümed (Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği)

Adres: Boğaziçi Üniversitesi, Rumelihisarüstü Bebek İstanbul

Telefon: 0212 287 0232 ext: 126

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2003 ~ Ara 6, 2003
Belkıs Balpınar Anadolu kilimleri araştırmacısı, konferansçısı ve çeşitli kitapların ortak yazarıdır. Kilimi geleneksel formunun ve boyutunun ötesine taşımış, hareket ve derinlik kazandırmıştır.
Belkıs Balpınar 1963 yılı Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil bölümü mezunudur. 1963-68 yıllarında İstanbul Sümerbank Bölge Müdürlüğünde halı tasarımcısı olarak çalıştı. 1968-73 yıllarında İstanbul Türk ve İslam eserleri Müzesi halı ve kilim seksiyonu şefliğinde bulundu. 1973-81 yıllarıarasında Vakıf camiilerinden seçtiği halı ve kilimler ile Vakıflar Halı ve Kilim müzesinin kuruluş çalışmalarını yaptı. 1983 yılında bu görevden müdür olarak emekli oldu. 1986 yılından itibaren modern-art kilim tasarım ve üretim çalışmalarına başladı. 1993-96 yılları asında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde halı ve kilimle konusunda ders verdi. Halen tasarladığı kilimlerinde eski ile yeni ve yenilikçi arasında bir köprü kurmaktadır.
1.DERS Kilim ve halının tarihi , aralarındaki farklılıklar.Halı ve kiliminayrı ayrı dünyadaki önemi.Müzeler ve özel kolleksiyonların tanımı. 2.DERS Halıların tarihlendirilmeleri ve bölgelere göre tanımı.Kilimlerin bölgelere ve aşiretler göre tanımı. 3.DERS Halı kilimindokuyucular dışında Türkiye deki koleksiyoncular ve Türkiye pazarındaki durumu.Yeni dokumalar. 4.DERS Değerli halı ve kilimlerin ayırt edilebilinmesi.Türk İslam Eserleri müzesine gezi ve inceleme.
Atölye tarihleri : 12 Kasım(başlangıç tarihi), 19 Kasım, 03 Aralık, 06 Aralık (Son ders hafta sonu Türk İslam Eserleri müzesine gezi ve inceleme)
Toplam program: 1 ay 6 saat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT