Bir Konferans/Bir Atölye Çalışması

Tarihler: 16 Mayıs 2005 Pazartesi ~ 20 Mayıs 2005 Cuma 16, 17-20 Mayıs 2005

Yer: Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsü

Nereden Alınır: Bilgi için: www.tiyatroboyalikus.com

Adres: Sıraselviler Cad. No:111 Taksim Taksim İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2005 ~ May 20, 2005
Bir Konferans/Bir Atölye Çalışması

Zeynep Kaçar ve Jale Karabekir tarafından kurulan Tiyatro Boyalı Kuş, Eylül 2000’den beri Türkiye’de kadın tiyatrosu yapan tek profesyonel topluluktur. Grubun amacı, deneyimlerinden yola çıkarak kendi oyun metinlerini yaratmak ve kadın bakış açısıyla tiyatro yapmaktır. Temel olarak toplumsal cinsiyetin kurgusallığına eleştiri ve sorgulamaları içeren Tiyatro Boyalı Kuş Üçlemesi’nden ["Ferhat ile Şirin"(2001), "aşk ihanet yalnızlık vesaire"(2003) ve “DIŞ SES”(2004)] sonra, 2005 yılında da Böyle Bir Aşk Masalı adlı oyunla seyirciyle buluşmayı sürdürüyorlar.

Tiyatro Boyalı Kuş’un bir başka amacı da, profesyonel kadın tiyatroculara -oyuncu, yazar, yönetmen, dramaturg- sanatını ve kendi kimliğini ifade edebileceği bir yapılanma ve üretim alanı sunmaktır.
Bu amaçların ışığında Tiyatro Boyalı Kuş, 16-20 Mayıs 2005 tarihleri arasında Britanyalı sanatçı, oyuncu, yönetmen, yapımcı Jill Greenhalgh’i bir konferans ve atölye çalışması için misafir edecek.
Beykent Üniversitesi’nin evsahipliği ve British Council’in katkılarıyla...

-Konferans: Çağdaş Tiyatroda Uluslararası Kadın Ağı: 1986’dan Günümüze Magdalena Projesi
16 Mayıs 2005 Pazartesi Saat 18:00 Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsü Sıraselviler Cad. No:111
-Atölye Çalışması: Performans: “Olmak ya da Oynamak” (Kadın Oyunculara Yöneliktir)
17-20 Mayıs 2005
Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsü
Bilgi için Telefon: 0216 418 51 62
e-posta: boyalikus_2000@yahoo.com
internet: www.tiyatroboyalikus.com
Jale Karabekir: (0542 477 27 53) jalekara@tnn.net

Konferans: Magdalena Projesi (Magdalena Project)
1986’da Galler’de kurulan Magdalena Projesi kültürler arası bir sanat ağıdır. Bu ağın amacı, performans/tiyatro çalışmalarında kadınlara bir platform açmak, çeşitli desteklerde bulunmak, eleştirel düşünceyi arttırmak ve de kadınların performans/tiyatro eğitimlerine kaynak oluşturmaktır. Magdalena Projesi, performans/tiyatro alanında kadınların görünürlülüğü çabasında olan, kadın sanatı üzerine çalışmalar yapmayı hedefleyen tiyatro toplulukları ve sanatçı bireyler için önemli bir bağ işlevi görmektedir. 2005 yılı itibariyle dünyadaki elli farklı ülkeden kadın tiyatrocuların bulunduğu bu uluslararası ağ çeşitli festivaller, toplantılar, konferanslar, atölye çalışmaları, prodüksiyonlar, arşivleme, kitaplar, filmler, aylık çıkan bültenler, yıllık dergi- The Open Page (Açık Sayfa) ve internet sitesi aracılığıyla tiyatro alanında kültürler arası etkileşimin gerçekleşebilmesi için çalışmalarını yürütmektedir.

Atölye Çalışması: Performans: “Olmak ya da Oynamak” (Kontenjan 15 kişi ile sınırlıdır. Çalışmada çeviri olacaktır.) Bu atölye çalışması, oyuncu ile performans arasındaki ilişkiyi irdelemeyi, oyuncunun kendi bireyselliğini tanımasını sağlamayı ve fiziksel deneyimini/ potansiyelini tanımasını ve geliştirmesini öngörür.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT