Bir Semti Anlatmak

Tarihler: 11 Mart 2006 Cumartesi ~ 11 Mart 2006 Cumartesi Cumartesi ve Pazar Günleri

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Nereden Alınır: fototrek@fototrek.com / www.fototrek.com

Adres: Meşrutiyet Cad. Ravanda İşhanı No:85 Kat:1-2 D.1-3 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 251 90 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2006 ~ Mar 11, 2006
MÜSAİTSENİZ SEMTİNİZE FOTOGRAFÇILAR GELECEK...
“BİR SEMTİ ANLATMAK” FOTOGRAF ATÖLYESİ 25 ŞUBAT 2006

Her gün yürüdüğümüz sokağı, İstanbul’un gözde semtlerini, yaşadığımız şehri fotograflarla ne kadar anlatabiliriz? Bu atölye çalışmasında İstanbul`u İstanbul yapan semtlerden biri olan BALAT’ı fotograflayacağız. Balat`ta yapılacak olan çeşitli çekim çalışmaları ile o semte her hafta farklı bir açıdan bakmayı öğrenip fotograflarla o semti anlatacağız.

"Öyle insanlar yaşar ki burada hayret edersiniz. Dünyanın bütün kitaplarını okumuş bir insanla, Balat´ın sokaklarında büyümüş akıllı bir adam arasındaki tek fark: Birinin ellerinin biraz sigara dumanı, diğerinin ise kağıt kokmasıdır ”

Bir teorik ders, 3 çekim gezisi ve 2 değerlendirme toplantısından oluşan bu atölye çalışması 25 Şubat Cumartesi günü saat 18:00`de FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ`nde başlıyor. Katılımın 15 kişi ile sınırlı olduğu bu atölye çalışması toplam 4 hafta sürecek.

Program :
25 Şubat 2006 Cumartesi / 18:00 ... Katılımcılar FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ`nde bir araya gelecekler. Bu ilk toplantıda belgesel fotograf, fotografça anlatım, konulara fotografik yaklaşım, ışık kullanımı, belli bir konu üzerine yoğunlaşma, “sokakta” fotograf çekmenin ipuçları konularını kapsayan teorik bir ders yapılacak. Ayrıca çekim yapılacak semt olan BALAT`la ilgili kısa bir sunum ve yapılacak çekimlerin planlaması da ilk günün programında yer alıyor.
26 Şubat 2006 Pazar ... Katılımcılar bugün belirlenen semtte danışmanın belirleyeceği "çekim planı" ile çekimlere başlayacaklar. Danışmanlar yaklaşık 4 saat boyunca katılımcılarla birlikte olacak. Günün kalan saatlerinde dileyen katılımcılar çekimlere devam edebilirler. (Konu : Balat kıyısı ve Balat`la tanışma ...)
4 Mart 2006 Cumartesi / 18:00 ... Katılımcılar FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ`nde bir araya gelecekler. İlk hafta yapılan çekimler değerlendirilecek.
5 Mart 2006 Pazar ... İkinci çekim günü ... (Konu : Balat mimarisi)
12 Mart 2006 Pazar ... Üçüncü çekim günü ... (Konu : Portreler ve Balat`ta sosyal yaşam)
18 Mart 2006 C.tesi / 18:00 ... Katılımcılar tekrar FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ`nde bir araya gelecekler, danışmanlar eşliğinde fotograf seçimi yapacaklar.
Atölye çalismasi sonucu her katilimcinin seçilen 3 (üç) fotografı FOTOTREK Web Sitesinde (isim ve tarih kullanılarak) yayınlanacak, ayrıca katılımcılar ortak dia gösterisi veya sergi hazırlayabilecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT