Blandine Savetier’le Oyunculuk

Tarihler: 25 Aralık 2015 Cuma ~ 25 Aralık 2015 Cuma 25 Aralık 2015 19:00

Yer: Galata Perform

Ücret: - 480.00 TL - Oyunculuk Bölümü Öğrencileri:390.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyük Hendek Cad. No: 21/1 Galata Kuledibi Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 99 91

Web: http://www.galataperform.com

E Posta: galataperform@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 25, 2015 ~ Ara 25, 2015
GalataPerform, katılımcıları gün be gün artan Senaryo Atölyesi’yle, sinema dünyasına senarist kazandırmaya üçüncü kez devam ediyor. 2016 kış dönemi kayıtları başladı.

Blandine Savetier İstanbul’da!
Blandine Savetier’le Oyunculuk ve Yönetmenlik Üzerine Atölye

Fransız yönetmen ve oyuncu Blandine Savetier Yeni Metin Yeni Tiyatro Atölyeleri katılımcılarıyla buluşuyor. Savetier, Orhan Pamuk’un Kar isimli romanı üzerine yaptığı çalışmalar bağlamında katılımcılarla pratik ve teorik çalışmaların birlikte yürütüldüğü bir atölye gerçekleştirecek. 25 Aralık’ta çalışmalar GalataPerform’da başlayacak ve 26-27 Aralık tarihlerinde SALT Galata’da devam edecek. Atölye, oyuncu ve yönetmen adaylarının katılıma açık. 

Atölye Hakkında
Atölye, Orhan Pamuk’un Kar isimli romanının sahneye uyarlanma süreci üzerine kısa bir tartışmayla başlayacak. “Aksiyon analizi” ve “içsel monologlar ve içsel mekânları” içeren çalışma yöntemi üzerine yapılacak kısa açıklamadan sonra katılımcılar, uyarlamadan bir sahneyi adı geçen yöntemlerden birini seçerek çalışacak. Atölyenin çalışma süreci Fransızca konuşan oyuncular aracılığıyla örneklenirken tüm katılımcılar çalışmaya yorumları ve gözlemleriyle dâhil olacak. Atölye sırasınca Fransızca’dan çeviri olacaktır. 

Blandine Savetier
Güzel Sanatlar üzerine Lisans yaptıktan sonra Paris’teki Thêàtre en Actes’ta Yüksek Lisansını Sahne Sanatları üzerine bitirdi. Mezun olduktan sonra oyuncu olarak İtalya’daki JerzyGrotowskiWorkcenter’da çalıştı. Ardından Moskova’da AnatoliVasilliev’denmasterclass’lara devam etti ve Gitis – Moskova Konservatuar’daki derslere katıldı. Fransa’ya döndükten sonra JosvayeHorville’in yönettiği Paris’teki ConservatoireNationalSupérieurd’ArtDramatique’taKrystian Lupa, André Engel ve Bob Wilson gibi önemli yönetmenlerle çalıştı. Birlikte çalıştığı diğer isimler arasında ThierryRoisin, ClaudeBuchwald, StanislasNordey, ThierrySalmon, MarcLiebens, ClaudeMerlin ve SumakoKoséki bulunmaktadır. Yaşadığı ülkeler arasında Belçika, Afrika’da Burkina Faso, Mali, Gambia ve Senegal, İtalya, ABD, Rusya ve Kazakistan bulunmaktadır. Türkiye’ye birkaç defa gelme fırsatı oldu.İlk oyununu 2002 yılında Brüksel’de yönetti. 2004 yılında Nord Pas-de-Calais’de bulunan ve ismi MarcelProust’unKayıp Zamanlar İzinde romanındaki cümleden esinlenen Longtemps je me suiscouché de bonneheureadlı tiyatroyu kurdu. Tiyatronun yaptığı bütün oyunlar, Fransa’da büyük beğeni topladı ve Paris’in en önemli tiyatrolarında sahnelendi. 2002’den bu yana Fransa ve Belçika’nın birçok tiyatrosunda ve festivalinde sahnelenen 13 oyun yönetti. Fransa ve Belçika’nın çeşitli ulusal tiyatrolarında ve konservatuarlarında oyunculuk atölyeleri verdi. Savetier, şu sıralar StrasburgNasyonal Tiyatrosu için Orhan Pamuk’un Kar romanının sahne adaptasyonu üzerine çalışmakta.

*Bilgi ve başvuru için: yenimetinyenitiyatro@galataperform.com - 0 (530) 260 25 24.

5 Ocak 2016 - 8 Mart 2016
*Her Salı 19.00- 22.00

- Etkinlik 25 - 26 - 27 Aralık tarihlerinde 3 gün sürecek.- Oyunculuk bölümü öğrencilerine %20 indirim vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT