Çağdaş Sanat Atölyesi Prof. Dr. Tan

Tarihler: 20 Şubat 2018 Salı ~ 20 Şubat 2018 Salı 20 Şubat 2018 18:30

Yer: Akbank Sanat

Ücret: - 18.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 20, 2018 ~ Şub 20, 2018
Çağdaş Sanat Atölyesi, Akbank Sanat'ta sizlerle...

Mindfulness günümüz insanının stresli, aç gözlü, tatminsiz, sağlıksız ve mutsuz edici dünyasından harika bir çıkış felsefesi ve tekniğidir. Geliştirilebilir bir zihinsel yetenek ve aynı zamanda dünyaya bakış şeklidir. Yargılamadan, sorgulamadan, kaçmadan her şeyi bu anda ve burada olduğu gibi görebilme özelliği kazanabilmektir. Başka insanlar, yiyecekler, canlı ve cansız varlıklar ile ilişkilerimize farkındalık getirir. Bunun stresi azaltıcı, insanı mutlu edici, başarı ve verimini artırıcı etkisi vardır. Bu nedenle mindfulness'ın tıpta, iş başarısını artırmada, sanatta çok geniş ve etkin bir kullanımı bulunur. Cognita Mindfulness Atölyeleri serisi mindfulness'ı değişik yönleriyle yaşama sokmak için bir fırsat olacaktır.

“Olumsuz Duygular Uçucudur, Bırakın Gitsinler”
Günlük yaşamımız önemli ölçüde duygularımızın kontrolü altındadır. Bunların çoğu olumsuz duygulardır. Zihnimizin içinde öfke, mutsuzluk, önemsiz ve değersiz hissetme görevi birbirlerine devrederek sürekli büyürler. Bu kuşkusuz stresinen önemli sebebidir. Stres davranışlarımızı, ilişkilerimizi, mutluluk ve verimimizi bozar. Oysa duygular başka herşey gibi geçicidir. Biz onları yok etmeye çalıştıkça bu enerjiyle büyürler.

Mindfulness olumsuz duygularımızı yatıştırmamız ve onların buharlaşıp gitmelerini sağlayan bir teknik ve felsefedir. Cogntia mindfulness atölyesinde mindfulness meditasyonlarıyla duygularımızı tanıyıp onları yönetme becerimizi geliştiriyoruz.

Prof. Dr. Taner Damcı 1964 yılında Zonguldak’ta doğmuş, orta öğrenimini TED Zonguldak Koleji’nde tamamlamıştır. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 1993’te Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlığını almıştır. 1995 yılında “DünyaDiyabet Federasyonu Genç Araştırıcı Bursu” ile İngiltere Manchester Üniversitesi Diyabet Kliniği’nde çalışmıştır.1997 yılında doçent, 2003 yılında profesör olmuştur.Halen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı ,Endokrinoloji, Metabolizma ve Diyabet Bilim Dalı’nda öğretimüyesi ve Türk Obezite Vakfı Başkanı’dır. Ayrıca Türk Diyabe tCemiyeti, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, DiyabetObezite Beslenme Derneği, American Diabetes Association,European Association for the Study of Diabetes (EASD) veMediterrannean Group for the Study Diabetes (MGSD) üyesidir.Prof. Dr. Taner Damcı, dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikleçöllerde ultra maratonlar koşmuştur. Bunlar arasında Sahra,Atacama, Gobi Çölleri ve Antarktika’da yapılan yarışlar sayılabilir.Türkiye’nin ilk uluslararası ultra maratonu olan “Likya Yolu UltraMaratonu” ve “RunFire Cappadocia”nın kurucusu ve yarışdirektörüdür. 2004 yılında mindfulness ile ilgilenmeye başlamışve bu konuda ABD’de çeşitli eğitimler almıştır. 2013 yılından berikurucu direktörü olduğu ve “mindfulness”ı kullanan bir programolan COGNITA ile sağlıklı yaşamak isteyen insanlara kalıcı olaarkyaşam biçimlerini değiştirmek yetkinliği kazandırma konusundaçalışmaktadır. Programın aynı zamanda iş verimi ve başarısın ıartırmaya yönelik “COGNITA iş” modülü de bulunmaktadır.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT