Cam Ocağı Vakfı / Emay (Mine) Eğitimi

Tarihler: 27 Nisan 2004 Salı ~ 06 Mayıs 2004 Perşembe 5 Nisan-6 Mayıs arasında Pazartes ve Perşembe günleri

Yer: Cam Ocağı Vakfı

Ücret: 350 $ (20saat-uygulamalar için gerekli malzemeler dahil)

Nereden Alınır: Cam Ocağı Vakfı, www.camocagi.org

Adres: Öğümce, Cam Okulu Durağı, Beykoz Beykoz İstanbul

Telefon: 0216 433 36 93

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 27, 2004 ~ May 6, 2004
CAM OCAĞI VAKFI YENİ DÖNEM EMAY(MİNE) EĞİTİMİ

Nuran Somuncuoğlu`nun vereceği yeni dönem emay eğitimi, Pazartesi-Perşembe günleri 13:00-15:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bu teknikte, bakır üzerine toz boya uygulanıyor ve yapılan çalışma yüksek ısıda sırlanıyor. Eğitim sırasında katılımcılar, emaylanacak malzemenin hazırlanması, temizlenmesi, ıslak çalışma, sgrafitto (kazıma), cloisonne (tel ile çalışma) gibi teknikleri uygulayarak öğreniyorlar ve Cam Ocağı`ndan küçük bir hazineyle ayrılıyorlar.

Kökeni Mısır ve Mezopotamya`ya dayanan emay çalışmaları, renklerini ve canlılığını yüzyıllar boyu koruyabiliyor. Bu teknikte kullanılan malzemeler, Cam Ocağı`ndaki eğitimler sırasında benzersiz eşyalara ve takılara dönüşüyor ve yapılan işler her eğitim döneminin sonunda sergileniyor. Ocak-Şubat dönemi öğrenci sergisinde yer alan birbirinden ilginç işler, cıvıl cıvıl renkleri ve farklı tarzlarıyla izleyenlerin beğenisini toplarken, bu eğitim sonrasında neler yapılabileceğini de gözler önüne serdi.

Sınırlı sayıda katılımcının kabul edileceği yeni dönem emay eğitiminde, ders içi alışmalar için gerekli malzemeler Cam Ocağı tarafından temin ediliyor ve yapılan işler katılımcıda kalıyor. Katılımcılar, eğitim sonrasında küçük bir emay fırını alarak çalışmalarına kendi atölyelerinde devam edebiliyorlar.

Eğitimler Cam Ocağı`nın Riva deresi kıyısındaki mekanında yapılıyor ve katılımcılar yeni dostlukların kurulduğu bu ortamda, doğadan ilham alarak yaratmanın ve paylaşmanın keyfine varıyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT