Cihangir- Çukurcuma - Tophane

Tarihler: 05 Kasım 2017 Pazar ~ 05 Kasım 2017 Pazar 05 Kasım 2017 09:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 161.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2017 ~ Kas 5, 2017
Cihangir- Çukurcuma - Tophane gezisi Bilgi İstasyonu'nda...

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir’in anısına 16. yüzyılda çift minareli Cihangir Camii yaptırılmış ve Cihangir adını verdikleri bu semti kurdurmuştur. Paşaların, Rum Bankerlerin, Konsolosların, yaşam alanı olan Cihangir farklı kültürlerin, farklı mimarilerin birleştiği bir semttir. Tophane Semtinin tarihte yüklendiği misyonu ise çok daha farklıdır. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u kuşatırken ihtiyacı olan topları ürettiği “Tophanesini” buraya inşa ettirdiğini biliyor muydunuz? Ampir ve barok üsluplarının kaynaştığı Nusretiye Camii ve Mimar Sinan’ın eseri olan Fındıklı Molla Çelebi Camii bu semtleri süsleyen en güzel eserlerdendir. Bu semtleri adım adım keşfetmeye hazır mısınız?

Buluşma yeri: Taksim AKM önü saat 09.00

Güzergâh: Gümüşsuyu, Taşkışlalar, Deniz Hastanesi, Atatürk Kitaplığı, Gümüşsuyu Palas, Pangiris Konağı, Alman Sefareti, Ayaspaşa Camii, Ercüment Kalmık Evi/Müze, Sıraselviler Muzurus Paşa, Ralli Konakları, Belçika Sefareti, Aya Triada Kilisesi, Zapyon Eseyen liseleri, Alman Hastanesi, Sirkeci Mustafa Ağa Camii, Firuz Ağa Camii, Ağa Hamamı, Orhan Kemal Evi, Cihangir Camii, Defterdar Camii, Tophane Kadiri Tekkesi, İtalyan Hastanesi, Çukurcuma Camii ve Hamamı, Cezayir Sokak, Venedik Sarayı, İtalyan Lisesi, Fransız Mahkemesi, Karabaş Tekkesi, Tophane, Tophane Kasrı, Kılıçali Paşa Külliyesi, Tophane Çeşmesi, Nusretiye Camii, İstanbul Modern (Dışardan), Nusretiye Camii (dışardan).

Fiyata dâhil hizmetler: Uzman rehberlik, sabah poğaça ve çay ikramı, kilise ve camilerdeki bağışlar, öğle yemeği, tur boyunca her katılımcı için mikrofon ve verici sistemi.

Hediye: Tur bilgi notlar

Önemli Notlar:
"Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz. 
Tüm turlarımızda, turda anlatım yapan rehberinizi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.
Turumuz monografik bir gezi olup. Bazı yapılar dışardan görülecektir."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT