Dans Platform İstanbul, Eğitim Platformu Başvuruları Başladı!

Tarihler: 02 Eylül 2010 Perşembe ~ 22 Eylül 2010 Çarşamba

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye İstanbul

Telefon: 212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 2, 2010 ~ Eyl 22, 2010

7 gün boyunca çağdaş dans tekniği, klasik bale tekniği, partnering, klasik ve çağdaş repertuar, coaching seansları, atölyeler, capoeira, hip-hop, flamenko…

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği liderliğinde düzenlenen Dans Platform İstanbul, “platform” formatına uygun olarak tasarlanmış, uluslararası bir festival, eğitim ve üretim projesi… Nisan ayından başlayarak 2010 yılı boyunca bir dizi özel etkinlik kapsamında dünyaca ünlü dans sanatçıları ve topluluklarını İstanbul`da ağırlayan Platform`un ana festival programı 15-22 Eylül 2010 tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşiyor.

Ana festival programı kapsamındaki Eğitim Platformu, CRR Konser Salonu’nda kurulacak dört ayrı dans stüdyosunda gerçekleşecek. 7 gün boyunca, günlük ortalama 10-12 bloktan oluşan eğitim programı, çağdaş teknik, klasik bale teknik, partnering, klasik ve çağdaş repertuar, coaching seansları, kompozisyon, capoeira, hip-hop, flamenko gibi çok çeşitli bir yelpazeye yayılacak ve tematik odakların yanı sıra seviyelere göre de farklılık gösterecek.

INAKI AZPILLAGA >> ÇAĞDAŞ TEKNİK | PARTNERING
1997’den beri dünyaca ünlü Ultima Vez topluluğunun repertuarı ve hareket dağarcığından beslenen çalışmalar yürüten Azpillaga, fiziki diyalogları araştırmaya odaklanan atölye ve derslerinde, yüksek gerilimli formlar eşliğinde katılımcıların içgüdü ve farkındalıklarını harekete geçiriyor.

ELIZABETH CORBETT >> KLASİK BALE | ÇAĞDAŞ DANSÇILAR İÇİN BALE | FORSYTHE IMPROV & REPERTUAR | ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI BALE (6-8 YAŞ)
Uzun yıllar Joeffrey Ballet ve Frankfurt Balesi’nde dansçılık yaptıktan sonra William Forsythe’ın yaratıcı çalışmalarından esinlenerek hazırladığı ders ve atölyeleriyle bilinen Corbett, hem klasik bale ve çağdaş dans profesyonelleri hem de çocuklara yönelik derslerinde beden mekaniği, hareket analizi ve hıza odaklanıyor.

BRUNO CAVERNA >> “PLAYING IN THE EXTREMES” | CAPOEIRA & IMPRO
Karizmatik kişiliği ve sıcakkanlılığı ile uluslararası eğitim arenasının popüler isimlerinden Caverna; capoeira, qi-gong, contact improvisation ve çağdaş dansa ait çeşitli unsurları kendine has bir şekilde birleştirdiği atölyelerinde, organik, enerjik ve eşsiz bir somatik yaklaşım sergiliyor.

VLADIMIR MALAKHOV >> KLASİK BALE MASTER-CLASS | COACHING
Eleştirmenlerce kendi kuşağının en büyük dansçısı olarak tarif edilen, mükemmel tekniği ve zerafetiyle dünyanın dört bir yanında izleyicilerini büyüleyen Malakhov, usta sınıfı ve coaching seanslarında klasik balenin en önemli rollerinden çağdaş koreografların eserlerine uzanan muazzam repertuarını paylaşıyor.

MIO GRECO | PC >> “DOUBLE SKIN, DOUBLE MIND”
Yeni dans biçimleri konusundaki araştırmalarıyla ün salmış Greco, dansa kendi mekânı ve zamanını yaratan özerk bir form olarak yaklaştığı atölyesinde hareketi ardında yatan motivasyon kaynağı ile buluştururken, katılımcılarını beden zihnin birlikte çalıştığı fiziksel bir metamorfoz deneyimine çağırıyor.

TED STOFFER >> ÇAĞDAŞ TEKNİK | “LITE-TOUCH PARTNERING” | “INSTANT COMPOSITION” ATÖLYESİ
Les Ballets C de la B, Sasha Waltz & Guests, Rambert Dance Co. ve Scapino Ballet’nin prestijli dansçısı Stoffer, yoga, tai-chi, tango ve çağdaş dans öğelerini bir araya getirdiği ders ve atölyelerinde partnering, anlık doğaçlama ve grup dinamiklerini kapsayan geniş bir yelpazeye sesleniyor.

SLAVA SAMODUROV >> KLASİK BALE | COACHING
Kirov Ballet ve Royal Ballet’nin yıldız ismi Samodurov, Rus ve İngiliz ekollerini harmanladığı ders ve coaching seanslarında sanatsal beceri ile müzikaliteyi bir araya getirirken, yirmi yıllık başdansçılık kariyeri boyunca biriktirdiği geniş deneyim ve repertuarı paylaşıyor.

NIGEL CHARNOCK >> FİZİKSEL TİYATRO ATÖLYESİ
Dans ve tiyatro sahnesinin yaramaz çocuğu Charnock, fiziksel tiyatro odaklı atölye çalışmalarında bir yandan beden ve ses kullanımını harmanlarken, bir yandan da ödev odaklı yapılandırılmış doğaçlama egzersizleriyle katılımcılarının sınırlarını zorluyor.

KADİR “AMİGO” MEMİŞ >> HIP-HOP
1987’den beri yakından ilgilendiği hip-hop ile dünyanın çeşitli sahnelerini dolaşan Amigo, geleneksel unsurları hip-hop, popping, breaking gibi kentsel dans formlarıyla buluşturduğu derslerinde katılımcılarını, Zeybek dansı ve break dansın teknik, ritmik ve ölçüsel zenginlikleriyle tanıştırıyor.

LOS VIVANCOS >> FLAMENKO
Son on yılın en büyük dans fenomenlerinden birisi olarak tariff edilen Vivancos kardeşler, İspanyol dans panoramasına getirdikleri büyülü enerjiyle yoğurdukları derslerinde flamenko, klasik bale, çağdaş dans, jimnastik ve akrobasiyi buluşturuyor.

LLOYD NEWSON >> TATBİKİ AUDITION
Provokatif vizyonuyla yakın dönem dans tarihine damgasını vuran DV8 Physical Theatre’ın kurucusu ve sanat yönetmeni Newson, kendi yaratıcı sürecinin simülasyonu niteliğini taşıyan tatbiki seçmede, katılımcılarını bir yandan fiziksel ve zihinsel normları sorgulamaya teşvik ederken bir yandan da kendine has dans anlayışının ana hatlarıyla tanıştırıyor.

NOTLAR:
1) Başvurular; 10 Eylül 2010 Cuma akşamına kadar ep@istanbul2010.org adresine yapılabilir.
2) Ders ve atölye seviyelerine dikkat edilmesi rica olunur.
Elem: Elementary / Temel başlangıç seviyesi
Int: Intermediate / Orta seviye
Adv: Advanced / İleri seviye
3) Ders ve atölyeler 20 kişilik kontenjanla sınırlıdır. Kayıtlarda erken başvurulara öncelik tanınacak, kontenjan aşıldığında yedek listeler açılacaktır.
4) Eğitim platformu kapsamındaki tüm ders ve atölyeler ücretsizdir. Ders ve atölye katılımcıları temsil platformundan ücretsiz faydalanacaktır.
5) Platform programına araştırmacı ve gözlemci olarak katılmak isteyenler; dansplatform@istanbul2010.org adresine başvurabilirler.
6) Platform sorumluları programlarda değişiklik yapabilir. Güncel bilginin www.dansplatformistanbul.com adresinden takip edilmesi rica olunur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT