Doğuma Hazırlık Kursu Modül 3:Denge

Tarihler: 05 Mart 2017 Pazar ~ 05 Mart 2017 Pazar 05 Mart 2017 11:00

Yer: Vesta 77

Ücret: 1. Kategori - 350.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2017 ~ Mar 5, 2017
Hamilelik döneminin sona ermesi ile beraber yeni bir aile doğmuştur.

Doğum sonrası; annenin zihninde: “acaba yeterince sütüm gelecek mi? bebeğim için iyi bir anne olabilecek miyim? Nasıl beslensem sütümü arttırabilirim? Vb. sorular doğabilmektedir. Doğum sonrası süreç, hamilelik süreci kadar önemlidir. Anne-bebeğin güvenli bağlanması için doğum sonrasında annenin ve bebeğin duygusal-fizyolojik-zihinsel olarak desteklenmesi gerekmektedir.

MODÜL 3: DENGE

5 Mart Pazar

GEBELİK SONRASI HAYAT DENGESİ (Beslenme & Emzirme &Ruh Sağlığı)


11.00-12.30: Gebelik sonrası nasıl beslenmeliyim?/Diyetisyen Maria Tanoğlu
12.30-13.30: Öğle Yemeği Molası
13.30-14.30: Emzirme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar& Emzirme Pozisyonları /Emzirme Danışmanı Nihan Tüzel
14.30-15.30: Anne-bebek bağlanmasında emzirmenin rolü/ Emzirme Danışmanı Nihan Tüzel
15.30-16.30: Doğum Sonrası Depresif Bozukluğun Nasıl Üstesinden Gelebilirim? /Uzm. Psikolog Özge Genlik
16.30-17.00: Kapanış/ Buradan ne(ler) öğrenerek ayrılıyorsunuz?

Eğitim Tarihi: 5 Mart (Pazar)
Eğitim Saati: 11.00-16.00
Eğitmenler: Emzirme Danışmanı Nihan Tüzel & Diyetisyen Maria Tanoğlu  & Uzm. Psikolog Özge Genlik

Özge Genlik Kimdir?

2009 yılında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden “yüksek onur” derecesi ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ve aileleri ile psikolojik danışmanlık çalışmalarını yürütmüş ve anaokullarına danışman olarak hizmet vermiştir
2012 yılında, psikoloji alanındaki yüksek lisans eğitimini “yas süreci ve yas sürecindeki bireylerin depresyon ve anksiyete düzeylerinin incelenmesi” konulu tezi ile başarı ile tamamlamıştır. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Arel Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık biriminde “uzman psikolog” olarak ergenler ve aileleri ile çalışmalarını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayrampaşa Kadın ve Aile Sağlığı Merkezinde ise yetişkin odaklı psikolojik danışmanlık çalışmalarını sürdürmüştür. Ardından özel psikolojik danışmanlık merkezlerinde bireysel olarak “yetişkin” ve “ergen”ler ile psiko-terapi çalışmalarını sürdürmüştür.
EMDR (göz hareketleri ile duyarsızlaştıma ve yeniden işleme terapisi/ Travma terapisi), Gestalt Terapi, Bilişsel-Davranışçı Terapi, Kısa Süreli Dinamik Terapi, Eğitimleri alan Genlik, aynı zamanda Yoga Alliance onaylı Yoga Eğitmenidir (Yoga Eğitimlerini aldığı eğitmenler: Dr. Çiğdem Öner (200 saat) ve Zeynep Aksoy (200 saat) ). Hamile Yogası Eğitmenlik sürecini tamamlamıştır(Nur Sakallı & Mey Elbi )
Genlik, yaşamdaki engelleri ve duyumsanan “acı” duygulanımlarını iyileşmeye ve şifalanmaya yönelik birer armağan olarak görmekte ve değerlendirmekte bu bağlamda “psiko-dönüşüm” adını verdiği metodoloji ile ; ergen, yetişkin ve ailelerle çalışmalarını sevginin gücü ile kurucusu olduğu Vesta 77 Psikolojik Dönüşüm ve Yaşam Akademisi’nde sürdürmektedir.
*Genlik, İstanbul Doğum Akademisi Sertifikalı Doğuma Hazırlık Eğitmenidir.

Nihan Tüzel Kimdir?

Lisans ve yüksek lisans eğitimini sosyal bilimler alanında tamamlayan Nihan Tüzel, sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir firmada Kurumsal İletişim ve Hasta İlişkileri Müdürü görevindeyken hamile kaldı. Doğumunun ardından yaşadığı emzirme sorunları nedeniyle, bu alanda okumaya ve araştırmalar yapmaya başladı. Gönüllü olarak annelere emzirme desteği verirken Doğum Koçluğu, Lohusa ve Emzirme Danışmanlığı, Temel İlkyardım, Çocuk Yogası eğitimleri aldı ve profesyonel olarak Emzirme Danışmanlığı yapmaya başladı. Doğum öncesi eğitimler ve ev ziyaretlerinin yanı sıra telefonla ve online olarak da annelerin emzirmeyle ilgili sorunlarını çözmelerine yardımcı olmaktadır.

Maria Tanoğlu kimdir?

İstanbul Arel Üniversitesi  , Beslenme ve Diyetetik bölümünü mezunudur.
Beslenme ve Diyet Tedavisinde psikolojik yaklaşım ve süreçlerin önemini bilen Tanoğlu; Arel Üniversitesi ,  Psikoloji bölümünde  yan dal   eğitimi alarak başarıyla mezun oldu.
Beslenme ve Diyet ,Obezite , NLP, Kişisel Gelişim  gibi konularda yapılmış olan birçok seminer, panel ve kongreye katılmıştır.
Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını değiştirmede,  alışkanlık değiştirme tekniklerinin kullanılmasının önemli olduğuna inanan TANOĞLU, Uluslararası NLP Practitioner eğitimini başarıyla tamamlayarak “NLP Uygulayıcısı” unvanı almaya hak kazanmıştır.
Röportojları ve yazıları çeşitli dergiler ve sitelerde yayımlanmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT