Ergen-o-loji

Tarihler: 05 Kasım 2016 Cumartesi ~ 05 Kasım 2016 Cumartesi 05 Kasım 2016 11:00

Yer: Merakettiklerin

Ücret: 1. Kategori - 115.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2016 ~ Kas 5, 2016
"Ergen-o-loji" workshop'u, 5 Kasım'da Merakettiklerin atölyesinde sizlerle...

Günümüz iş dünyasında kadınlar her zamankinden daha fazla yer alıyor. Çağdaş dünya, kadınları evden çıkarttı. Değişen toplum ve yeni neslin beklentileri, şirketlerin ebeveyn dostu olmasını kaçınılmaz kılıyor.

“Ebeveyn dostu” şirket; çalışanının ailesi ve işini bir arada götürmesine olabildiğince olanak sağlayan şirket olarak tanımlanıyor. Çalışan kadınların birçoğu anne olduktan sonra çalışmaya devam edip etmemek konusunda arada kalıyor. Annelerin Kariyer yapmak, ekonomik olarak bağımsızlık elde etmek ve aile bütçesine katkıda bulunmak istemesi ile çocuğuna karşı duyduğu vicdan azabı ve suçluluk duygusu onları kaosa sürüklüyor. Kariyer.net’in toplam 64 binden fazla kadınla yaptığı anket sonuçları yaşanan sıkıntıları gözler önüne seriyor. Ankete katılan annelere göre; “Türkiye’de özel sektörde çalışan anne olmak zor, annelere iş hayatında yer yok.” İş ve aile arasında yaşanan bölünmüşlük duygusu, işyerinde verimi ve iletişimi düşürüyor.

Sonuç: Azalan iş tatmini, verim ve işe sadakat, buna karşılık artan psikolojik baskı ve iş arkadaşları ile gerilim... Work Life Today’e göre, ebeveyn programları için harcanan her 1$, artan verim sonucu, 2$’dan daha fazla olarak geri dönüyor. Fortune 500’deki şirketlerin %60’ının anne-baba okulları var. 

L’Oreal, tüm dünyada başlattığı “Share & Care” programı kapsamında doğum izninden dönen çalışanların iş ortamına adaptasyonlarını desteklemek amacıyla ‘geri dönüş koçluğu’ eğitimleri yürütüyor.

Biz, bir sorunu sadece “bilenlerin” çözebileceğine inanırız. Hem çalışanların hem de kurumların bu ortak sorunu için çözüm önerimiz; "Anne-Babalarla Buluşmalar"... İstekli çalışanların katılımına açık verilecek, kurumun talep ettiği zaman aralığında verilecek “seminerler veya atölyeler”

Okullu Çocuk Ebeveyni Olmak
Okula başlama dönemi bir ebeveynin en zorlandığı zamanlardan biridir. Okul-ev-iş üçgeninde çocuğuna ne kadar destek olmalı, işini nasıl organize edebilmeli, ödevleri ne kadar desteklemeli gibi konuların paylaşılacağı bir seminerdir.

Yeni Anneler ve İşe Dönüş
Yeni anneler için en zoru bebeğini bırakıp işe gelmek ve evini ve işini organize etmekte yaşadığı karmaşadır. Küçük gruplarla yapılması önerilen bu seminerin,  aylık olarak değişen ihtiyaçlara göre  aynı grupla devam ettirilerek 6 seans yapılması yararlı olacaktır.

Ergen-O-loji Serisi

*1’er saatlik 4 bölüm veya tam günlük workshop olarak uygulanabilir.

1. Ergenlik – Yetişkinlikten Önceki Son Aşama
Çocukluktan daha çıkamadan ön ergenlikle başlayan yılların genel olarak nasıl geliştiğini ve aileleri nelerin beklediğini, ergenlikte iletişim ve sınırların nasıl çizileceğini paylaşacağız

2. Ergen:  Gerginim, İsyandayım
Dönen gözler, çarpan kapılar, sık sık dalınan hayaller... Tam bir ergeniniz var artık! Gelin bu dönemin bizi şaşırtan çokça da sinirlendiren dinamiklerini paylaşalım.

3. Ergen Ailesi:  Helikopterden İnmeli mi, İnmemeli mi ?
Artan özgürlük talepleri, gizli telefon konuşmaları, notlardaki dalgalanmalar ve üstüne sizinle paylaşımını azaltmaya çalışan bir ergen! Takipçi mi olmalısınız, sorumluluklarını alması için uzak mı durmalısınız? Ergen ebeveynliği komplike bir iştir, ebeveynliğin doktorasıdır diyebiliriz.

4. Ergen ve Aile: Kalıcı Bağlar ve İletişim
Ne gelip geçerse geçsin, önemli olan çocuğunuzla ilişkinizin kalıcı, açık ve sağlam olmasıdır. Bu kalitedeki bir ilişkiyi nasıl ve hangi aşamalarla kuracağımızı paylaşacağız.

Ergen Ailesinin TEOG’la Sınavı
Hem ergenlik hem sınavlar bir araya gelince sanki evdeki çocuk gitmiş yerine bir başkası gelmiş gibi hissedebilirsiniz. Bu zorlayıcı ve karmaşık dönemi nasıl daha rahat ve verimli geçireceğinizle ilgili ipuçları bu seminerde yer alacak.

**TEOG’a özel olarak, çalışanlarınızın 7. ve 8. sınıftaki çocukları için 2,5 saatlik ve en fazla 20 öğrencinin katılacağı ‘’Kaygı Yönetimi ve Test Teknikleri Eğitimi’ni de öneriyoruz.

Eğitmen: İlknur Okay
İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümleri mezunudur.

22 yıllık profesyonel iş yaşamının ardından 2012’de The Coaches Institute’un “co-active coaching” koçluk eğitimini tamamladı. 2013’de ise Academy of Coaching Parents sertifikalı Ebeveyn ve Aile Koçu oldu. 

1999 yılında ikiz kızları Lâl ve Pırıl'ı 30 haftalık prematüre olarak kucağına aldıktan sonra doğru kaynaklara ulaşma, benzer keyif ve sıkıntıları yaşayan aileleri bir araya getirebilme isteği, onu iki arkadaşıyla birlikte 2007’de www.ikizanneleriyiz.biz web sitesini kurmaya yöneltti. Ayrıca çoğul çocuk büyütmeye dair deneyim ve bilgilerini 2014'te Remzi Kitabevi tarafından basılan "Çoğullarla A'dan Z'ye Yaşam" kitabına aktaran yazarlardan biridir. 

Halen, iş-özel hayat ekseninde denge sağlamaya çalışan profesyonellere; değerlerini, yaşam amacını ve güçlü yönlerini keşfetmek isteyen yetişkin ve ergenlere; okul hayatında – sınavlara hazırlık, arkadaş ilişkileri vs gibi konularda- sıkıntı yaşayan çocuk ve ailelere ve hayatında iyiliğe dönük değişiklik yapmak isteyen bireylere koçluk yapmakta ve bireylerin kendi potansiyellerini tam olarak harekete geçirerek, daha tatmin edici bir yaşama doğru ilerlemelerini desteklemektedir.

- Etkinlik günü biletinizi yanınızda bulundurunuz.- Satın alınan biletlerin iptal, iade veya değişikliği yapılmamaktadır.- Numarasız oturma düzeni vardır.- Etkinlik 05.11.2016 tarihinde 11:00 – 13:00 saatleri arasında gerçekleşecektir. - Etkinlik SAJEV – St. Joseph’liler Derneğinde gerçekleşecektir. Biletinizi satın aldıktan sonra referans kodunuz ile birlikte 0532 605 1710 numaralı telefonu arayarak bilgilerinizi iletmeniz rica olunur.- Etkinlik Başlangıç: 11:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT