ETİ Çocuk Vapuru Yola Çıktı

Tarihler: 14 Ağustos 2009 Cuma ~ 20 Ağustos 2009 Perşembe

Yer: ETİ Çocuk Vapuru

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 14, 2009 ~ Ağu 20, 2009
ETİ Çocuk Vapuru Yola Çıktı
ETİ Çocuk Vapuru İstanbul Boğazı yolculuğuna çıktı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ETİ Çocuk Vapuru Projesi kapsamında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 200’e yakın çocuk bir yandan İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliğini keşfederken, bir yandan da eğitici, öğretici ve eğlenceli atölye çalışmalarına katılarak kendini geliştirme imkânı bulacak.

ETİ’nin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) işbirliği ile 2007 yılında başlattığı “ETİ Çocuk Vapuru” projesi bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Proje kapsamında, SHÇEK bünyesinde koruma altında bulunan 7-12 yaş grubu arası çocuklar, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde eğitici ve eğlenceli atölye çalışmalarına katılarak yaratıcı yönlerini açığa çıkarma imkânı buluyorlar. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca 600 civarı çocuğun katıldığı ETİ Çocuk Vapuru’nda bu yıl İstanbul yuvalarında koruma altında olan 200’e yakın çocuk 11-12-13-14 ve 17-18-19-20 Ağustos 2009 tarihleri arasında 2 grup olarak eğitim alacaklar.

ETİ Çocuk Vapuru projesi, kısıtlı imkânlarla büyüyen çocukların hayatları boyunca kendilerine rehber olacak bilgiler kazanmalarını ve sanatsal becerilerini geliştirmelerini amaçlamaktadır. Projenin çocukların yaratıcı ve eleştirel düşünen, hayata sevgiyle yaklaşan, birbirine saygılı ve paylaşımcı bireyler olmalarına da katkıda bulunması hedeflenmektedir.

Bu yıl ETİ Çocuk Vapuru’nun konuğu olan 200’e yakın çocuğu uzmanlar eşliğinde büyük bir titizlikle organize edilen birbirinden eğitici ve eğlenceli atölye çalışmaları bekliyor. Bireysel olarak çalışacakları atölyelerle çocukların kişisel farklılıklarını ortaya koymalarına olanak verilip öz güvenlerinin gelişmesi için ortam yaratılırken, takım çalışmaları sayesinde de paylaşmanın ve birlikte çalışmanın zevkine varmaları sağlanacak.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’de sosyal, kültürel ve eğitim alanında birçok sosyal sorumluluk kampanyasına imza atan ETİ’nin “ETİ Çocuk Vapuru” projesinde destek vermektedir.

ETİ Çocuk Vapuru’nda basın mensupları ile buluşan ETİ Pazarlama Grup Başkanı Şule Atabey Şamlı konuyla ilgili olarak; “Bu projenin çocuklarımızın hayatlarına yeni açılımlar kazandırdığı, öz güven aşıladığı ve kendi yeteneklerinin farkına varmaları için bir araç olduğu inancındayız. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocukların topluma daha yararlı paylaşımcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi. 2009 yılında, ETİ’nin sosyal sorumluluk çalışmalarına ara vermeden, geliştirerek devam ettiğini belirten Şamlı “Sosyal sorumluluk projelerinde temel hedefimiz, toplumun ve Türkiye’nin gelecekte ihtiyaç duyacağı alanlarda ufuk açmak, katma değer sağlamak. Toplumun bilinçlendirilmesini ve gelişmesini sağlayan, uzun soluklu projelere destek verirken bu projelerin Türkiye’nin bugününe ve geleceğine hizmet etmesine de önem veriyoruz.” dedi.

ETİ Çocuk Vapuru’nda sanat, eğitim ve eğlence bir arada…

Eti Çocuk Vapuru’nda çocuklar her gün farklı bir aktivite ile eğlenirken öğrenecekler. Ritim Atölyesi’nde darbuka, marakas, tef ve kaşık kullanarak birbirlerini dinlemeyi keşfederken, takım çalışmasının önemini karayacaklar. Cam Boyama aktivitesinde Vapur’dan gördüklerini resmedecekler, Oyuncak Heykel etkinliğinde gazete kağıdı, tel, bant ve renkli özel hamurlarla hayallerindeki oyuncağa şekil verecekler, T-shirt Boyama aktivitesinde kendilerini İstanbul’u kurtaran bir kahraman olarak çizecekler ve Kol Kukla çalışmasında renkli köpüklerden kendilerine kuklalar yapacaklar. Geri dönüşüm konusunda eğitim alacakları Geri Dönüşümlü Heykel aktivitesinde ise ETİ ambalajları ve pet şişelerle dev heykeller oluşturacaklar. Çocukların gözünden kendi yaratıcıları ile ortaya çıkardıkları farklı el sanatları eserleri daha sonra çeşitli alışveriş merkezlerinde sergilenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT