Film Atölyesi

Tarihler: 15 Ocak 2004 Perşembe ~ 15 Ocak 2004 Perşembe Perşembe Saat: 19.00-22.00 ve Cumartesi Saat: 13.00-16.00

Yer: Bilgi Üniversitesi (Dolapdere)

Ücret: Toplam Ücret: 720.000.000 TL

Nereden Alınır: www.bilgi-egitim.com

Adres: Kurtuluş Cad. No:47 Dolapdere Şişli İstanbul

Telefon: 0212 253 47 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2004 ~ Oca 15, 2004
10 Hafta / 60 Saat
Başlangıç Tarihleri: 9 Ekim 2003 / 15 Ocak 2004
Eğitmen: Prof. Dr. SEMİR ASLANYÜREK
"Sinema nedir?" sorusuyla başlayan atölyede, temel sinema bilgisinin yanısıra amaç; uygulama çalışmaları ile sinema ile ilgilenen katılımcılara film çekmek konusunda olanak sağlamak ve film çekmektir.
PROGRAM: Sinema ve "yönetmen" üzerine, Yaşamın diyalektiğinin sanatsal bir ifadesi olarak dramaturji, Yönetmenin kendi konusunu araması, Senaryo - Filmin senaryosu mu? Senaryonun filmi mi?, Edebi senaryo (öyküleme), Senaryonun yapısal sorunları (Epik - Lirik - Dramatik), Konu ve sanatsal düşünce Süjenin oluşturulması - kapalı labirent, Senaryonun kompozisyonu Dramatik eylem - dramatik olay - dramatik durum, Edebi cümlenin sinematografik cümleye uyarlanması Kurgu ve kurgunun ilkeleri, Kadraj (çekim) ve kadrajın kompozisyonu, Mizansen - mizankadr - mizansen plan Çekim senaryosu, Yapım sorunları ve bütçe, Çekim ekibinin saptanması, Çekim mekanlarının saptanması ve oyuncu seçimi, Sanat yönetmeniyle çalışma, Görüntü yönetmeniyle çalışma, Oyuncularla çalışma, Film müziği ve besteciyle çalışma, Film çekimi, Post prodüksiyon.
NOT: Çalışmalar için Bilgi Üniversitesi`nin teknik olanaklarından yararlanılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT