Film Çekimini Öğrenmek İsteyenler Bu Fırsatı Kaçırmasın

Tarihler: 01 Eylül 2009 Salı ~ 01 Ekim 2009 Perşembe

Yer: Senaryo ve Film Atölyesi

Nereden Alınır: www.filmatolyesi.com

Adres: Hamalbaşı Cad. Aydoğanlar Apt. No: 4 Kat:5 Beyoğlu Galatasaray İSTANBUL Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 588 36 77

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 1, 2009 ~ Eki 1, 2009
Film Çekimini Öğrenmek İsteyenler Bu Fırsatı Kaçırmasınİstanbul’un merkezinde, Galatasaray semtinde, sıcak ve modern bir ortamda bir araya gelen sinema tutkunları, dört ay boyunca her Pazar günü unutamıyacakları bir deneyim yaşıyorlar. Sinema eğitimini “Paris Sinema Konservatuarı”n da tamamlamış ve “Sorbonne Üniversitesi”nde mastır yapmış olan Hilmi Etikan, bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor. Atölye katılımcıları, 21 yıldır “ Istanbul Uluslarası Kısa Film Festivali”nin yöneticiliğini yapan, Hilmi Etikan’ın arşivindeki, dünyaca ünlü kısa filmleri izleme ve sinema üzerine tartışma olanağı buluyorlar.

Sinema tutkunları önce film çekiminde gerekli olan teknik ve kuramsal bilgi konusunda eğitiliyorlar. Senaryo yazım tekniği, kameraların tanınması, objektiflerin kompozisyon üzerindeki etkileri, ışığın estetik yapısı, film çözümleme gibi konular, slayt ve film örnekleri eşliğinde sunuluyor. Film çekimi için gerekli olan bilgi donanımı sağlandıktan sonra, en yeni teknikle, kamera, ışık, ses elemanları kullanılarak film çekim aşamasına geçiliyor. Ünlü bir yazardan seçilen bir öykü senaryolaştırıp filme dönüştürüyor.

Ön görüşme ile öğrenci kaydı yapılan atölyeye, her yaş grubundan kişi başvurabiliyor. Katılımcıların sinema tekniği üzerine hiç deneyimi olmadığı varsayılarak, tüm konular uygulamalı ve örnekler eşliğinde temel unsurları ile ele alınıyor.

Atölyenin en büyük avantajı, sinema ile ilgilenenlere işin mutfağını görme ve film yapma aşamasının her sürecinde çalışma şansı sunması. Sinemaseverler film seti deneyimi yaşama, koordinasyon nasıl sağlanır öğrenme, her noktada dönüşümlü görev alarak film yapma sürecinin bütününü kavrama ve yoğunlaşmak istedikleri noktaları keşfetme olanağını yakalıyor. Aynı zamanda bilinçli bir sinema izleyicisi yaratmayı ve kişilerin genel sinema kültürünün geliştirilmesini hedefleyen film atölyesi, programını tüm katılımcıların yararlanabileceği bir şekilde sunmaya büyük özen gösteriyor.

Sınırlı sayıda öğrencinin kabul edildiği bu atölyenin yeni döneminde yer almak isteyenler www.filmatolyesi.com web sitesini ziyaret edebilir ya da 0533 3219065 ve 0212 588 36 77 numaralı telefonlardan randevu alabilirler.

Bugüne kadar atölyeye katılan yüzlece kişi, sinema dünyalarına yeni bir boyut kazandırdılar, sıcak dostluklar edindiler. Bazıları ise gruplar oluşturarak gerçekleştirdikleri kısa filmler ile ulusal ve uluslararası festivallere kabul edilecek ve ödüller alabilecek düzeyde yapıtlara imza attılar. Fethiye, Eskişehir, İzmit, Kırıkkale, Çanakkale, gibi kentlerden her hafta sonu hiç aksatmadan atölye çalışmalarına katılan kişilerin varlığı, bu çalışmanın ne denli dost sıcaklığı ve bilgi düzeyinde geçtiğinin kanıtları oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT