Film Çekimini Öğrenmek İsteyenler için Kaçırılmayacak Bir Fırsat

Tarihler: 20 Ekim 2008 Pazartesi ~ 21 Ekim 2008 Salı

Yer: Hilmi Etikan

Nereden Alınır: Bilgi İçin: http://www.filmatolyesi.com

Telefon: 0533 3219065

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 20, 2008 ~ Eki 21, 2008
FİLM ÇEKİMİNİ ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN KAÇIRILMAYACAK BİR FIRSAT
Bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla çok sayıda kişiyi sinema sanatıyla tanıştıran ve film üretmelerine olanak sağlayan Hilmi Etikan’ın 2008 yılı senaryo ve film atölye çalışması 21 Eylül 2008 tarihinde başlıyor.
Katılımcılar önce kurmaca ( öykülü- oyunculu ) filmlerde nasıl senaryo yazıldığını, hangi teknik donanımların nasıl kullanıldığını, oyuncu seçimi ve yönetiminin nasıl yapıldığını öğreniyorlar. Son bir ay içersinde de, ekip olarak, ünlü bir yazardan seçilen öyküyü filme çekiyorlar.

İstanbul’un merkezinde, Galatasaray semtinde, sıcak ve modern bir ortamda bir araya gelen öğrenciler, bir grup oluşturuyorlar. Dört ay boyunca her Pazar günü unutamayacakları bir deneyim yaşıyorlar. Sinema eğitimini “Paris Sinema Konservatuarı”nda tamamlamış ve “Sorbonne Üniversitesi”nde master yapmış olan Hilmi Etikan, bilgi ve deneyimini kursiyerlerle paylaşıyor. Öğrenciler, yaklaşık 20 yıldır “ Istanbul Uluslarası Kısa Film Festivali”nin yöneticiliğini yapan, Hilmi Etikan’ın arşivindeki, dünyaca ünlü kısa filmleri izleme ve sinema üzerine tartışma olanağı buluyorlar.

Ön görüşme ile öğrenci kaydı yapılan atölyeye, her yaş grubundan kişi başvurabiliyor. Katılanların sinema tekniği üzerine hiç deneyimi olmadığı varsayılarak, tüm konular uygulamalı ve örnekler eşliğinde temel unsurları ile ele alınıyor.

Katılımcılar önce film çekiminde gerekli olan teknik ve kuramsal bilgi konusunda eğitiliyorlar. Senaryo yazım tekniği, kameraların tanınması, objektiflerin kompozisyon üzerindeki etkileri, ışığın estetik yapısı, film çözümleme gibi konular, slayt ve film örnekleri eşliğinde sunuluyor. Hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra, profesyonel kamera, ışık, ses elemanları kullanılarak film çekiliyor.

Atölyenin en büyük avantajı, sinema ile ilgilenenlere işin mutfağını görme ve film yapma aşamasının her sürecinde çalışma şansı sunması. Katılımcılar film seti deneyimi yaşama, koordinasyon nasıl sağlanır öğrenme, her noktada dönüşümlü görev alarak film yapma sürecinin bütününü kavrama ve yoğunlaşmak istedikleri noktaları keşfetme olanağını yakalıyor. Aynı zamanda bilinçli bir sinema izleyicisi yaratmayı ve kişilerin genel sinema kültürünün geliştirilmesini hedefleyen film atölyesi, programını tüm sinemaseverlerin yararlanabileceği bir şekilde sunmaya büyük özen gösteriyor.

Atölye öğrencileri eğitim süresi bittikten sonra da, hem kendi aralarında hem de hocalarıyla olan ilişkilerini sürdürüyor. Bugüne kadar atölyeye katılan yüzlece kişi, sinema dünyalarına yeni bir boyut kazandırdılar, sıcak dostluklar edindiler. Bazıları ise gruplar oluşturarak gerçekleştirdikleri kısa filmler ile ulusal ve uluslararası festivallere kabul edilecek ve ödüller alabilecek düzeyde yapıtlara imza attılar. Fethiye, Eskişehir, İzmit, Kırıkkale, Çanakkale, gibi kentlerden her hafta sonu hiç aksatmadan atölye çalışmalarına katılan kişilerin varlığı, bu çalışmanın ne denli dost sıcaklığı ve bilgi düzeyinde geçtiğinin kanıtları oldu.

Sınırlı sayıda öğrencinin kabul edildiği bu atölyenin yeni döneminde yer almak isteyenler www.filmatolyesi.com web sitesini ziyaret edelilir ya da 0533 3219065 numaralı telefondan randevu alabilirler. Tel:0533 3219065

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT