Fotoğrafla Dolu Dolu 2 Gün

Tarihler: 09 Haziran 2012 Cumartesi ~ 10 Haziran 2012 Pazar

Yer: Pratik Fotoğraf Atölyesi

Adres: Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. No.5 Kat.2 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 04 95

Web: http://www.fotofilmsanatmerkezi.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 9, 2012 ~ Haz 10, 2012

Eğitmen: Mehmet Özşimşek

Bu atölye Temel Fotograf Seminerini bitiren veya temel bilgilere sahip olan fotograf gönüllüleri için, bilgilerini pratik yaparak pekiştirebilecekleri bir atölye çalışmasıdır.

1.GÜN Cumartesi
Saat: 13:30- 15:30

Atölye katılımcıları FotoFilm sanat merkezinde bir araya gelecekler ve fotograf makineleri üzerinde eğitim çalışması yapacaklar.

Konular:
1.Fotograf makinesini tanıma
2.Enstantane, diyafram kontrolünü nereden , nasıl yapıyoruz,
3.Makinemizin ışık ölçüm sistemini tanıma,
4.M,A,Av,S,Tv,P konumlarının özelliklerini tanıma
5.ASA/ISO ayarlarının yapımı,
6.Beyaz ayarı (WB White Balance) yapma ve görsel etkileri.

Saat 15:30-17:30
Bu eğitim çalışmasından sonra birlikte Tophane semtine gidilerek, burada pratik fotograf eğitimine devam edilecektir.

Çalışma konuları:
Işık Ölçümü ve pozlama; Farklı ışık noktalarından ölçüm yapmak, farklı ışık değerlerinde fotograf çekmek, farklı ışık yönleriyle fotograf çekmek, ters ışık, yanal ışık çalışması. Diyaframı ve enstantaneyi sırayla sabit tutarak farklı pozlamalar yaparak fotograf çekmek, (+) ve (-) pozlama(basamaklama-bracketing) Enstantane ve diyaframın görsel etkileri: Yüksek enstantane ile hareketi dondurma, düşük enstantane ile hız ve hareket etkisi yakalamak. Net alan derinliğinde; diyafram, objektif ve konuya uzaklığın etkileri. Net alan derinliği çalışması. Objektiflerin odak uzaklığı etkileri; Seçilen konu farklı uzaklıktan ve sabit uzaklıktan ayrı objektif açılarıyla çekilerek odak uzaklığının görsel etkileri vurgulanacak. Kompozisyon: Altın oran, ilgi merkezi, denge, uygun an, bakış yüksekliği, şema, doku, perspektif konuları ile ilgili fotograf çekimi.

Saat: 18.30-21.00 Günbatımı ve Gece Fotografçılığı: Gece fotografçılığı ile ilgili teorik anlatım (enstantane, diyafram tercihi, WB tercihi, tripod kullanımı) ve çekim sırasında pratik bilgiler verilerek Ortaköy’de günbatımı ve gece fotografları çekimi.

2.GÜN Pazar
Saat 13.00-15.00

Atölye katılımcıları Balat sahilinde buluşarak burada objektiflerin görsel etkileri ile ilgili çekimler yapacak. Daha sonra Balat Semtine girilerek burada yaklaşık 3 saat mimari, portre, çocuk fotografları ve sokak fotografçılığı ile ilgili çekim çalışmaları yapacaklar. Çekimler sırasında teknik bilgiler ve kompoziyon bilgileri hatırlatılarak destek verilecek. Sokak fotografçılığı sırasında dikkat edilecek konularda ayrıntılı açıklamalar yapılacaktır.

Değerlendirme Çalişmasi:
Saat:15.00-17.00

Balat Semti’ndeki çekim çalışmasının ardından katılımcılarla birlikte FotoFilm sanat Merkezine gelinecek. Her katılımcının iki gün boyunca yaptığı çekimlerden 10’ar fotografı seçilecek. Bu fotograflar projeksiyonla yansıtılarak ışık, ışık ölçümü, enstantane-diyafram kontrolü, kompozisyon kriterleri göz önünde bulundurularak birlikte fotograf okuma etkinliği yapılacak. Böylece katılımcılar fotograf çekimlerinde uyguladıkları veya eksik uygulayabildikleri kriterleri bizzat kendileri görerek bilgilerini pekiştireceklerdir.

Bu çalışmanın ardından katılımcılara Atölye Katılım Belgeleri verilerek Pratik Fotograf Atölye çalışmasını tamamlanmış olacaktır.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için, Email: fotofilmsm@gmail.com 0212 244 04 95 – 0 532 2341784 numaralı telefonu arayabilirsiniz. İnternet sitemize http://www.fotofilmsanatmerkezi.com/kurs_pratik_fotograf_atolyesi.php adresinden ulaşabilirsiniz.

Atölyemizin Aylık ücreti 250 TL dir. Fotofilm üyelerine 200 TL.
Atölyenin başlama tarihinden önce atölyenin ücreti tahsil edilmesi gerekmektedir.
Atölye başladıktan sonra yapılan iptallerde geri ödeme yapılmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT