Fotoğrafta Anlatım Dili Oluşturmak

Tarihler: 15 Şubat 2005 Salı ~ 10 Şubat 2005 Perşembe Başlangıç: 15 Şubat, Salı 19:00-21:00, toplam 5 hafta

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Ücret: 100 Y TL

Nereden Alınır: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Adres: Meşrutiyet Cad. Ravanda İş Merkezi No: 85 Kat: 1-2 Daire: 1-3, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 15, 2005 ~ Şub 10, 2005
FOTOGRAFTA ANLATIM DİLİ OLUŞTURMAK
ATÖLYE TARİHİ: 15 ŞUBAT 2005, Salı 19:00 - 21:00, toplam 5 hafta
KATILIM : 10 Kişi ile sınırlıdır !
DANIŞMAN : Altan BAL

Amatöründen, ileri amatörüne her fotografçının amacı teknik bilgisini, sezgileriyle kaynaştırarak estetik yönü güçlü, etkileyici fotoğraflar elde etmek olmalıdır. Bu, belki de öne çıkan, akılda kalan fotograflarla anı belgelemekten bir adım öteye gidemeyen sıradan fotograflar arasındaki tek farktır.

"Fotografta Anlatım Dili" atölyesinde konuyu seçmekten, bakış açısına, fotografik anlatımı oluşturacak ayrıntılardan, sembolleri kullanmaya birçok görsel öğenin bir arada nasıl kullanacağı konuşulacak. Bu atölye çalışmasında katılımcılar fotograflarını İÇERİK (content), DUYGU (emotion), TEKNİK (technique) ve YAPI (structure) yönlerinden inceleyerek çalışacaklar.

Her hafta konuşulan işlenen ilgili ödevler çekilecek. Yine her hafta ilk önce ödevleri değerlendirilip, fotografik anlatımın nasıl güçlendirebileceği hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

PROGRAM :
1. Hafta : Teknik kusursuzluk, bakmak ve görmek, etkileyici olana karar vermek ve bunun fotoğrafik olup olmadığını sorgulamak. Katılımcılara çekim ödevi verilmesi.
2. Hafta : Sembolleri ve ayrıntıları kullanmak, bakış açısı ve bakış objektifi. Katılımcılara çekim ödevi verilmesi ve fotografların değerlendirmesi.
3. Hafta : Fotografta fon ve kompozisyon. Işığı kullanma Katılımcılara çekim ödevi verilmesi ve fotografların değerlendirmesi.
4. Hafta : Amaç, gözlem ve deklanşöre basma anı. Fotografların değerlendirmesi.
5. Hafta : Genel değerlendirme ve fotografların seçimi.
5 haftalık sürenin tamamlanmasının ardından katılımcılar ortak ve bireysel olarak dia gösterisi ve sergi hazırlayacaklardır. FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ, Etkinlik Salonu’nu katılımcıların sunumları için hazırlayacaktır.

Altan BAL … 2003 Marmara Üni. G.S.F. Fotograf Bölümünü derece ile bitirdi. Karma sergilere katıldı. 2000 yılı Yunus Nadi ödülünü aldı. Geniş Açı Dergisi’nde “Bekar Odaları” Projesi yayınlandı. "Bir İstanbul Masalı : Bekar Odaları" isimli çalışması FOTOTREK NIKON FOTOGRAF GALERİSİ ve Akbank Kültür ve Sanat Merkezi`nde sergilendi.

"Fotografta Anlatım Dili" Atölyesi ücreti : 120.000.000 TL / 120 YTL
(World Card ile ödemelerde 3 taksit imkanı 40.000.000 TL x 3)
(World Card ile ödemelerde 3 taksit imkanı 40 YTL x 3)
Kredi kartı ile ödemelerde 110.000.000 TL / 110 YTL
Nakit ödemelerde indirimli 100.000.000 TL / 100 YTL
(Teorik eğitim, danışmanlık , salon kullanımı, ışıklı masa, projeksiyon makinesi gibi ekipmanların kullanımı dahildir. KDV dahil değildir)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT