Franchise Sözleşmeleri Eğitimi

Tarihler: 26 Aralık 2015 Cumartesi ~ 26 Aralık 2015 Cumartesi 26 Aralık 2015 10:00

Yer: Urban Station 199 Levent Yerleşkesi

Ücret: - 708.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 26, 2015 ~ Ara 26, 2015
Umut Yeniocak eğitmenliğindeki "Franchise Sözleşmeleri Eğitimi", 26 Aralık'ta Urban Station 199 Levent Yerleşkesi'nde düzenleniyor.

Bu seminerin katılımcıları, franchise sözleşmesinin müzakere aşamasından başlamak üzere, sözleşmenin kurulması, iflası ve sona erdirilmesi uygulamalarında dikkat edilmesi gereken noktaları, uygulamadan örneklerle görme imkanı bulacaklardır.  Seminerde, franchise sözleşmesinin hazırlanması veya hazır bir franchise sözleşmesinin incelenmesi sırasında izlenecek yöntem ve dikkat edilecek noktalar hakkında farkındalık sağlanması amaçlanmaktadır.

Eğitim İçeriği
Franchise sözleşmesinde tarafların borçlarının belirlenmesi ve sınırlarının doğru biçimde çizilmesi özel bir önem taşımaktadır. Zira kanunda düzenlenmeyen (isimsiz) bir sözleşme olması itibariyle franchise sözleşmesini de yakından ilgilendiren bazı emredici kuralların ve güncel içtihatların bilinmemesi, sözleşmenin kısmen ve hatta tamamen geçersiz olmasına sebep olabilecektir. Bu sebeple seminerimizde, sözleşme yönetimi bakımından franchise sözleşmesi özelinde dikkat edilmesi gereken temel noktalar üzerinde ayrıntılı olarak durulacaktır. Ancak, sonuç olarak isimsiz bir sözleşme ilişkisi anlamına gelen franchise sözleşmesinde, isimsiz sözleşme hukukunun genel ilke ve kuralları genel olarak uygulama alanı bulacağı için, bazı genel sözleşme hukuku kuralları ve uygulamaları da seminer içeriğine dahil edilmiştir.  

Franchise sözleşmesinden doğan hangi tür uyuşmazlıklara hangi kanun kurallarının ve hukuk ilkelerinin uygulanması gerektiği konusu, oldukça zor ve karmaşıktır. Zira franchise sözleşmesi; genellikle, lisans, satış, vekâlet gibi sözleşmelerin unsurlarını bir arada barındırmakta, üstelik bazı örneklerde, hizmet, adi ortaklık ve acentelik gibi sözleşmelerle önemli benzerlikler taşıyabilmektedir. Bu konuda, bizim de dâhil olduğumuz modern hukuk sistemlerinde güncel tartışmalar yürütülmektedir.  

Seminerde tüm bu konulara ayrıntılı olarak değinilecek ve Türkiye’de, AB ülkelerinde ve ABD, Avustralya gibi farklı hukuk sistemlerinin uygulandığı diğer ülkelerde, hangi düzenleme ve uygulamaların hâkim olduğu katılımcılara aktarılarak, özellikle Türkiye uygulaması açısından bilinmesi gereken pratik bilgiler üzerinde durulacaktır.

Eğitim Metodu
Franchise sözleşmelerin hazırlanması ve incelenmesine ilişkin teknik bilgilerin, uygulamadaki sözleşmelerde kullanılan hüküm örnekleri, örnek dava dosyaları, bilirkişi raporları ve çok sayıda Yargıtay kararıyla desteklenerek, power point sunum eşliğinde aktarılması amaçlanmaktadır.

Kimler Katılmalı?
Şirket Yöneticileri, Sözleşme Yönetiminde Görevli Personeller, Avukatlar ve Stajyer Avukatlar eğitim programına kayıt yaptırabilir. 

Eğitmen: Yrd. Doç. Dr. Umut Yeniocak (Akademisyen, Hukukçu)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT