Gençlik Atölyeleri

Tarihler: 17 Nisan 2010 Cumartesi ~ 18 Aralık 2010 Cumartesi 10:00

Yer: İstanbul Modern

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4 Karaköy, İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2010 ~ Ara 18, 2010

İstanbul Modern`in Garanti Bankası`nın desteğiyle düzenlediği Gençlik Atölyeleri`nde gençler sanatçılarla buluşuyor.

Çağrı Küçüksayraç ile Graffiti
Bu atölye çalışmasında gençler, sokak sanatı olarak tanınan graffitinin doğasını ve bölgesel özelliklerini tanıyor. Malzeme çeşitlerini ve malzemenin kullanım özelliklerini inceliyor, müzenin gençlere ayrılan dış mekânında kendi stillerini geliştiriyor ve graffitiler yaratıyorlar. 8 Mayıs, 25 Eylül tarihlerinde lise düzeyindeki gençlere; 12 Haziran, 2 Ekim, 16 Ekim tarihlerinde ise üniversite düzeyindeki gençlere yönelik gerçekleştirilen atölye çalışmaları saat 10.00-18.00 arasında tam günlük çalışmalarla tamamlanıyor. Her etkinliğe 50 genç katılabiliyor.

Alper Maral ile Gündelik Nesneler ile Duysal Tasarım
Bu atölye çalışmasına nota bilen ya da bilmeyen, müziğe gönül veren meraklı ve hayalgücünü kullanmayı seven tüm gençler katılabiliyor. Gençler atölyede, ses evreninde gündelik objelerle kendilerine enstrümanlar yaratıyor, sesleri ayrıştırarak seçiyor ve kompozisyonlar oluşturuyorlar. 30 Ekim, 18 Aralık tarihlerinde lise düzeyindeki gençlere, 17 Nisan, 27 Kasım tarihlerinde ise üniversite düzeyindeki gençlere yönelik gerçekleştirilen atölye çalışmaları saat 10.00-18.00 arasında tam günlük çalışmalarla tamamlanıyor. Her etkinliğe 15 genç katılabiliyor.

Başar Muluk ile Animasyon
Bu atölye çalışması animasyon sanatı hakkında yapılan kısa bir sunumu ve stop-motion teknikleriyle gerçekleştirilen uygulamaları içeriyor. Program animasyonun temel prensiplerinin tanıtılmasıyla başlıyor. Ardından gençler, karton, kumaş, folyo gibi malzemelerden yola çıkarak karakterler yaratıyor, senaryolarını hazırlıyor, storyboard ve layout çalışmasıyla animasyonlarını tamamlıyor. 13 Mart, 6 Kasım tarihlerinde lise düzeyindeki gençlere, 27 Mart, 4 Aralık tarihlerinde ise üniversite düzeyindeki gençlere yönelik gerçekleştirilen atölye çalışmaları saat 10.00-18.00 arasında tam günlük çalışmalarla tamamlanıyor. Her etkinliğe 15 genç katılabiliyor.

Seçkin Pirim ile Heykel
Bu atölye çalışmasının ilk aşamasında gençler, heykel sanatıyla ilgili olarak mekân, hacim, yüzey, kütle gibi temel sanat kavramlarını ve Türkiye’de kamusal alanlardaki çağdaş heykel uygulamalarını içeren bir sunuma katılıyor. Sanatçının gerçekleştirdiği sunumun ardından gençler, tarihteki en eski ve yaygın uygulamalardan biri olan yontma ve oyma tekniğiyle, beton malzemeyi işleyerek heykellerinden kollektif bir yerleştirme yaratıyor. 10 Nisan, 9 Ekim tarihlerinde lise düzeyindeki gençlere, 15 Mayıs, 26 Haziran, 23 Ekim tarihlerinde ise üniversite düzeyindeki gençlere yönelik gerçekleştirilen atölye çalışmaları saat 10.00-18.00 arasında tam günlük çalışmalarla tamamlanıyor. Her etkinliğe 50 genç katılabiliyor.
Rezervasyon ve Detaylı Bilgi: 0212 334 73 41

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT