Haliç’in Köşkleri Boğaziçi Yalıları

Tarihler: 23 Nisan 2017 Pazar ~ 23 Nisan 2017 Pazar 23 Nisan 2017 09:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 195.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 23, 2017 ~ Nis 23, 2017
Haliç’in Köşkleri Boğaziçi Yalıları turu Antonina Turizm tarafından gerçekleşecek.

"“Güzel İstanbul’un koynunda nefesleri kesen manzarası, mitlere konu olan hikayeleri ve zamanı unutturan nostaljisi ile Haliç ve Boğaziçi, şaheser denilebilecek bir tabloyu anımsatır kendilerini görenlere...”  

Mavi ve yeşilin, tarih ve modernizmin, efsane ve geçmiş zaman hikayelerinin dünyalar güzeli ev sahibidir “Altın Boynuz” ve kapısını çaldığı Boğaziçi. Bir şehre anlam, bir kara parçasına zarafet katmak için atılmış, kusursuz fırça darbeleri. 

Dün ve bugün, yitip gitmeyen bir asaletle orada olan ihtişamlı köşk ve yalılar ise gözlerini Boğaz’dan ve “Altın Boynuz”dan alamayan aşıklar gibidir. Her haline, her gününe tanık olurken, muhteşem mimarisi içinde de dünyalar ve roman gibi öyküler biriktiren...

Harika bir manzara ile yaşanmışlıkları, efsanelerle sonsuz maviliği, tarih ile şehrin yeşilini, eşi bulunmaz bir derinlik ve kapsamda birleştiren bu turumuzda, Haliç ve Boğaziçi’ni yakından tanıyacak, köşk ve yalılarını mimarileri ve duvarlarına sinen anıları ile gezecek, İstanbul’un bitki ve ağaç kültürünü öğreneceğiz.

Özel teknemizle gerçekleştireceğimiz turumuzun durakları arasında ise Süleymaniye Camii’nden Fener Rum Patrikanesine, Feshane’den Kasımpaşa Tersanesi’ne, keyifli bir öğle yemeğinin bizi beklediği Rumeli Kavağı’ndan, Anadolu Kavağı’na onlarca tarihi mekan, birçok köşk ve yalı bulunuyor.

İstanbul’u denizden selamlamak ve masmavi bir öyküye sizlerle yelken açmak için sabırsızlanıyoruz!"

Buluşma Yeri ve Saati:
Eminönü Otobüs Duraklarının arkasındaki Haliç vapur iskelesi, saat: 09.00
(Tekne dönüş rotası sırasında Üsküdar’da duracaktır.)

Güzergâh: Eminönü’ndeki Haliç vapur iskelesinde buluştuktan sonra, özel teknemizle, Eyüp istikametine doğru hareket ediyoruz. Reji idaresinin tütün depoları, Süleymaniye Camii, Fener Rum Patrikhanesi ve yukarıdaki Rum okulu, Yavuz Selim Camii, Ayvansaray surlarından Feshane’ye kadar gidiliyor; dönüşte Kasımpaşa Deniz Hastanesi ve Kasımpaşa Tersanesi, Azapkapı görüldükten sonra Haliç'ten ayrılarak Boğaziçi'nin Avrupa kıyıları üzerinden Rumeli Kavağı'na, oradan da Anadolu Kavağı'na geçiyoruz. Öğle yemeğimiz Rumeli Kavağı’nda. Boğaz'ın Anadolu yakası kıyılarını izleyerek önce Üsküdar'a sonra Haliç vapur iskelesine güzel ve keyif dolu anılarla ulaşıyoruz…

Fiyata dâhil hizmetler: Özel tekne ile gezi, Haliç ve Boğaziçi alanında uzman rehberlik, sabah kahvaltılık poğaça ve çay, öğle yemeği

Öğle Yemeği: Süper Yedigün Balıkçı Yılmaz Rumeli Kavağı 

Hediye: Tur bilgi notlar

Önemli Notlar:
*Tur programımızda belirtilen saatte araçlarımız hareket edecektir ve grubumuz tura başlayacaktır. Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz.
*Tura gelirken yanınızda şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremi getirmenizi öneriyoruz.

- Bilet alanların 0555 760 06 80 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.- Tüm turlarda, turda anlatım yapan rehberi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT