Holistik Beslenme Semineri

Tarihler: 18 Nisan 2009 Cumartesi ~ 18 Nisan 2009 Cumartesi 18 Nisan 2009 Cumartesi, saat 10:00-17:00

Yer: İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri – Teşvikiye

Ücret: Katılım ücreti: 354 TL

Adres: Maçka Şişli İstanbul

Telefon: 0212 275 66 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2009 ~ Nis 18, 2009
HOLİSTİK BESLENME SEMİNERİ
18 Nisan Cumartesi

Nevşah Fidan Turan, Candan Osma, Zeynep Aslı Kender ile Ruh ve Beden Temizliği

Farklı ekollerden gelen üç konuşmacı olan; Nefes Eğitmeni ve Yaşam Koçu Nevşah Fidan Turan, kanser hastalığını “Makrobiyotik Beslenme” yaşam biçimiyle yenen, bu konuda kitap yazan Candan Osma ve dünya mutfakları üzerine Aşçılık Eğitmenliği yapan Zeynep Aslı Kender’in gerçekleştirecekleri “Holistik Beslenme Semineri”, hayati önem taşıyor!

Kış aylarının durgunluğu ve rehavetinden çıkarken, kendi üzerimizde “bahar temizliği” yapma yöntemlerini işleyerek, beden ve ruhumuzu bütünüyle yenilemek, diriltmek, kuvvetlendirip canlandırmak amacıyla yapılacak olan seminer, İTÜ’nin Maçka tesislerinde gerçekleşecek.

Yemek yemek yalnız biyolojik bir ihtiyaç olmanın ötesinde, insanın duygusal ve ruhsal açlığını da gidermeye yarayan bir işlev görür. Beslenmek, bir tür ritüeldir. Bu ritüelde bedene enerji sağlamanın yanı sıra; hangi özelliklere sahip olan ne tür gıdaları, hangi bilinç düzeyi ve farkındalıkla yediğimiz, bütünsel sağlığımızı korumada büyük önem kazanır.

Dönüştürücü nefes ve yaşam koçluğu çalışmalarının yanı sıra; sağlıklı ve ideal bir yaşam kurma üzerine sürekli kendisini yenileyen Nevşah Fidan Turan, son dönemlerde yeni bir beslenme yöntemi olarak gündemde olsa da, aslında 2000 yıllık bir geçmişe sahip olan “canlı gıdalar ile beslenme” konusunu ve bu yöntemden neler kazanıldığını, kendi deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak anlatacak. On üç yıl önce yakalandığı kanser hastalığını “Macrobiotic Yaşam Tarzı”nı benimseyerek uygulayan ve bu hastalığı yenen örnek insanlardan biri olan Candan Osma, vücudun kimyasını değiştirip yalnızca toksinlerden arındırmakla kalmayıp, kandaki sağlıklı hücrelerin yeniden yapılanmasını sağlayan Macrobiotic yaşam tarzını kapsayan konuları dinleyicilerle paylaşırken, kendisinin hazırladığı günlük yaşamda kullanılabilecek çakralarla enerji dengeleme çalışmalarını içeren Enerji-Stres Meditasyonu da uygulanacak.

Aslı Kender ile yemek pişirme ve yemek yeme konusuna “Beslenme, Zen ve Farkındalık” penceresinden bakarak, nelerin değişebileceğini anlatacağı, tüm duygularımızla yemek pişirmenin zevkine varmak, malzemelerin önümüze gelene kadar geçirdikleri “yolculuğu” fark etmek, tüm duygularımızla yediğimiz yemeyin farkına varmak ve ona zaman ayırmak, pişirdiklerimiz ve yediklerimizle aramızdaki bağlantıyı fark etmek, farkındalığı yaşamaya başladıktan sonra zayıflamak için özel diyetlerden, açlık grevlerinden, sevdiğiniz bir şey yedikten sonra yaşanan suçluluk hissinden artık kurtulabileceğimizi anlamak, sıkıntılarımızı ve korkularımızı yemek yiyerek ya da tam tersi yemeyerek kontrol etmeyi artık bırakıp, o hisleri kendimizden “ayırmayı” öğrenirken bulunduğumuz anın tadını çıkarma ve dolayısıyla yaşam kalitesini arttırma öğrenilecek.

Seminer molalarında Nevşah Fidan Turan “Canlı Gıdalar ile Gelen Sağlık”; Candan Osma “Makrobiyotik Beslenme” adlı kitaplarını katılımcılar için imzalayacak!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT