Işığın Sihri

Tarihler: 13 Nisan 2010 Salı ~ 02 Temmuz 2010 Cuma P.tesi hariç her gün 10.00 -13.00 -15.00

Yer: İstanbul Modern

Ücret: Ücretsizdir

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 13, 2010 ~ Tem 2, 2010

İstanbul Modern`in Georges Centre Pompidou işbirliği ve Garanti Bankası`nın katkılarıyla gerçekleştirdiği Işığın Sihri adlı programı Genç İstanbul Modern`de başlıyor.

6-16 yaş grubuna yönelik olarak hazırlanan program sanatla teknolojiyi buluşturan temel uygulamalara olanak tanıyor. Programda çocuklar ve gençler, projeksiyon aracılığıyla nesnelerin yansımalarından yola çıkarak büyülü görüntüler yaratıyor.

“Işığın Sihri” çocuk ve gençlere beş farklı oyun alanı sunuyor:
“Nesnelerin Gizemi” isimli oyun alanı, ışık, renk, ölçü, boşluk gibi temel sanat kavramlarına odaklanıyor. Bu alanda çocuklar ve gençler plastik malzemenin ışığı geçirgenlik ve şeffaflık özelliklerini inceliyor. Projeksiyon cihazlarına yerleştirilen kaşık, cetvel, bardak, tabaklarla yapılan üç boyutlu düzenlemeler, dev yansımalarla iki boyutlu büyüleyici görüntülere dönüşüyor.

“Vücut Resimleri” isimli oyun alanında çocuklar ve gençler, tasarladıkları biçimlerin hacim üzerindeki etkilerini inceleyecek. İmajlar üretecek ve özel olarak hazırlanmış insan kuklaları üzerine ürettikleri bu imajları yansıtarak oluşan deforme görüntülerle kuklalara dövme yapacaklar.

"Rakamlar, Harfler ve Grafikler” isimli oyun alanında çocuklar ve gençler, asetatlar üzerine yapıştırılmış harf ve sayılarla, grafik uygulamaları gerçekleştiriyor. Yazınsal anlatım araçlarının görsel bir dile dönüştürüldüğü bu oyun alanı, televizyonla evimize giren, dış dünyada yaşamımızın bir parçası olan grafik sanatının basit ve etkili anlatım diliyle tanışma olanağı sunuyor.

“Çoğalan ve Azalan Yansımalar” isimli oyun alanında çocuklar ve gençler, kâğıt, kumaş, cetvel gibi malzemelerle tasarladıkları görüntüleri projeksiyon cihazları ve aynalar yardımıyla hem birleştirecek hem de çoğaltacak. İki yansımanın tek bir perdede buluştuğu uygulamada, görüntünün ön-arka, ters-düz gibi etkilerini keşfedecek, projeksiyon yansımasının aynalarla çoğaltıldığı uygulamada ise görüntünün simetrik ve asimetrik unsurlarını ele alacak ve böylece tıpkı bir çiçeğin yaprakları gibi çoğalan görüntülerle oyunlar oynayacaklar.

“Kamera Karşısında Alıştırmalar” isimli oyun alanında çocuklar ve gençler, “Baykuşun Evlenmesi”, “Tren”, “İzler” ve “Hızlı Bir Atın Adımlarıyla Ateşböceklerini Gördüm” adlı kum animasyonları, stop-motion gibi animasyon teknikleriyle üretilmiş filmleri izleyerek, yorumlayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT