İstanbul Culinary Institute Ekim Amatör Kurs Programı

Tarihler: 05 Ekim 2010 Salı ~ 27 Ekim 2010 Çarşamba

Yer: İstanbul Culinary Institute

Adres: Meşrutiyet Caddesi, No: 59 Tepebaşı, Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 22 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 5, 2010 ~ Eki 27, 2010
Günlük programlarda kullanılan tüm malzemeler, reçeteler, önlük ve bıçaklar tarafımızdan temin edilir. Çay/kahve ve kurs bitiminde bir bardak şarap ikramı ücrete dahildir.

Italyan Mutfağı – Michelangelo De Lauretis
5 Ekim 2010 Salı 19:00 – 22:00

Pasta alla Norma – Norma Opera Makarnası
Scaloppine al cognac – Kanyaklı Dana Biftek
Caponata siciliana – Sicilya üsülü Sebzeli Güveç
Tiramisù classico (preparazione) – Kahveli Tiramisù (Hazırlama)
120 TL

Wüstof ile Mutfak Teknikleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
8 Ekim 2010 Cuma 19:00 – 22:00 _ 9 Ekim 2010 Cumartesi 11:30 – 14:30

Program, mutfak bilgisi olsun olmasın başlangıç seviyesindeki herkese kısa sürede temel mutfak teknikleri kazandırmayı ve becerileri artırmayı amaçlamaktadır.
Bıçaklar ve et kesimleri, et porsiyonlama ve kemik suyu hazırlama
Bıçaklar hakkında genel bilgi, çeşitleri, bakımı ve güvenlik
Tavuk, kuzu ve balık pişirme teknikleri ve tava sosları ile çalışmalar
220 TL

13 Ekim 2010 Çarşamba 19:00 – 22:00
Kimyonlu balkabağı çorbası
Balkabaklı ravioli, adaçayı ve fındık sosu ile
Balkabaklı adaçaylı gravy sosu ile fırında tavuk
Balkabak püreli ve baharatlı muhallebi
120 TL

Istanbul Culinary Institute ve YUMMISTANBUL işbirliği ile Tarifsiz Lezzetini Yarat – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
16 Ekim 2010 Cumartesi 12:00 – 15:00

Malzemeleriniz bizden, yaratıcılık sizden! Ana malzeme olarak size verdiğimiz somonun yanına yaratacağınız lezzetler ile tatlı rekabet ve ortaya çıkan değişik yemekler ile eğlenceli bir pişirme dersine bekliyoruz!
120 TL

Türk Mutfağına Modern Yaklaşımlar (Balık) – Istanbul Culinary Institute Şefleri
20 Ekim 2010 Çarşamba 19:00 – 22:00

Terbiyeli balık çorbası
Çiroz salatası
Köz kırmızı biberli uskumru dolması
Pekmezli un helvası
120 TL

Batı ve güney Hindistan Mutfağın – Laçin Öncel
21 Ekim 2010 Perşembe 19:00 – 22:00

Rasam (Baharatlı mercimek çorbası)
Avial (Hindistan cevizi sütünde sebzeler)
Dosa Filling (Baharatlı patates)
Fish Curry (Balık Köri)
Malai Khumani (Fıstıklı Kayısı)
120 TL

Italyan Mutfağından Pizzalar – Michelangelo De Lauretis
22 Ekim 2010 Cuma 19:00 – 22:00

Focaccia – zeytinli-soğanlı ve patatesli focaccia ekmeği
Pansarotti pugliesi – kızarmış kapalı pizza, Apulia usülü
Pizza (katılımcılar, aşağıdaki pizzalardan bir tanesini yapacaktır)
Pizza margherita,
Pizza funghi – Mantarlı Pizza
Pizza Quatro stagioni – 4 Mevsim Pizzasıi
Pizza Quatro Formaggio – Dört peynirli pizza
Bahçıvan Pizzası (roka, taze domates, taze mozzarella peyniri)
Panna cotta
120 TL

Haliç Manzarasında Rakı Meze Keyfi – Istanbul Culinary Institute Şefleri
27 Ekim 2010 Çarşamba 19:00 – 22:00

Patlıcan mücveri
Paşa mezesi
Dövme hıyar salatası
Muhammara
Balık pilaki
Köz biberli dereotlu patlıcan salatası
Mercimekli humus
(Katılımcılara 1 duble rakı ikram edilecektir).
120 TL

İstanbul Culinary Institute Ekim Amatör Kurs Programı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT