İtalya’dan Bahar Menüsü – Konuk Şef Michelangelo deLauretis
6 Haziran 2011, Pazartesi 19.00-22.00
• Pomodori ripieni al forno alla mediterranea (Akdeniz usulü fırında domates dolma)
• Pasta alla norma (Patlıcanlı makarna)
• Saltimbocca alla romana (Roma üsülü jambonlu, adaçaylı biftek)
• Insalata rosa (Kırmızı lahana salatası)
• Tiramisu all’arancia (Portakallı tiramisu)
120 TL
Hafif ve Keyifli Bahar Lezzetleri – Konuk Şef Laçin Behlil
8 Haziran 2011, Çarşamba 19.00-22.00
• Fırınlanmış domates salatası
• Yeşil biber ve tere sosunda ızgara balık
• Kağıtta sarımsak ve kaparili patates
• Bardakta frambuaz tatlısı
120 TL
Arçelik’le Türk Mutfağı – Konuk Şef Pamela Deniz De Andria
10 Haziran 2011, Cuma 19.00-22.00
• Börülce salatası
• Zeytinyağlı kabak
• Tahinli şakşuka
• Kadınbudu köfte
• Cevizli incir tatlısı
120 TL
Mezeler / Yaz Atıştırmalıkları – Konuk Şef Pamela Deniz De Andria
13 Haziran 2011, Pazartesi 19.00-22.00
• Pembe biberli levrek marine
• Kimyonlu ve naneli havuç ezmesi
• Dereotlu fava
• Kıymalı ve kuş üzümlü börek
• Kadayıfa sarılı karides
120 TL
Pastacılığa Giriş – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
17 Haziran 2011, Cuma 19.00-22.00 / 18 Haziran 2011, Cumartesi 11.30-14.30
1. Gün
• Frambuazlı panna cotta
• Limonlu madeleine kekler
• Ekler
2. Gün
• Meyveli çikolatalı turta
• Krem karamel
220 TL
Cheesecake Çeşitleri – Konuk Şef Joy Ludwig Mc-Nutt
20 Haziran 2011, Pazartesi 19.00-22.00
• New York stili cheesecake
• Pişirilmeyen, meyve kompostolu mini cheesecake
• Ebruli brownie cheesecake
120 TL
İtalyan Mutfağı – Konuk Şef Necdet Tunca
22 Haziran 2011, Çarşamba 19.00-22.00
• Melanzane alla parmigiana (Fırında mozzarellalı domates soslu patlıcan)
• Salmone al vapore (Tarhunotlu, limonlu, fırınlanmış somon fileto)
• Risotto ai funghi (Karışık yaban mantarlı risotto)
• Tortino (Çikolatalı sufle)
120 TL
Wüstof ile Mutfak Teknikleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
24 Haziran 2011, Cuma 19.00-22.00 / 25 Haziran 2011, Cumartesi 11.30-14.30
Program, mutfak bilgisi olsun olmasın başlangıç seviyesindeki herkese kısa sürede temel mutfak teknikleri kazandırmayı ve becerileri artırmayı amaçlamaktadır.
• Bıçaklar hakkında genel bilgi, çeşitleri, bakımı ve güvenliği
• Sebze ve meyveler üzerinde kesme uygulamaları
• Tavuğu kemiğinden ayırma, balık filetolama, bonfile porsiyonlama
• Izgara, fırınlama, kızartma, soteleme gibi pişirme yöntemleri, tava sosları ile çalışmalar.
220 TL
Barbekü Marineleri – Konuk Şef Bülent Akkizoğlu
27 Haziran 2011, Pazartesi 19.00-22.00
• Teriyaki marineli biftek
• Chermoula soslu karides
• Chili soslu tavuk kanatları
• Baharatlı, portakal marineli sebzeler
120 TL
Meksika Lezzetleri – Konuk Şef Laçin Behlil
28 Haziran 2011, Salı 19.00-22.00
• Guacamole dip ve mısır cipsi
• Etli fajitas, kırmızı fasulye ile
• Sarı renkli pilav
• Meksika usulü sıcak çikolata
120 TL
Meyveli ve Soğuk Yaz Tatlıları – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
29 Haziran 2011, Çarşamba 19.00-22.00
• Nar peltesi
• Frambuaz granita
• Lavantalı çikolatalı parfe
• Limonlu mus
120 TL
Kolay İspanyol Yemekleri – Konuk Şef Bülent Akkizoğlu
30 Haziran 2011, Perşembe 19.00-22.00
• Gazpacho (İspanyol usulü soğuk domates çorbası)
• Tortilla di patatas (Patatesli omlet)
• Gambas al ajillo (Sarımsaklı karidesler)
• Fideua (Erişte, kalamar ve midyeli bir çeşit paella)
120 TL