İstanbul Culinary Institute Mart Amatör Kurs Programı

Tarihler: 04 Mart 2011 Cuma ~ 31 Mart 2011 Perşembe

Yer: İstanbul Culinary Institute

Nereden Alınır: www.istanbulculinary.com

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 59 Tepebaşı İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 22 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2011 ~ Mar 31, 2011

IstCI her ay yenilenen programları (kursları) ile yerli ve yabancı mutfakseverlere farklı lezzetlerde seçenekler sunar.

Günlük programlarda kullanılan tüm malzemeler, reçeteler, önlük ve bıçaklar tarafımızdan temin edilir. Çay/kahve ve kurs bitiminde bir bardak şarap ikramı ücrete dahildir.

Çay Saati İkramları – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
4 Mart 2011, Cuma 19:00-22:00
31 Mart 2011, Perşembe 14:00-17:00

Red velvet pasta
Tuzlu ve tatlı muffin yapımı
Tuzlu ve tatlı kurabiye yapımı
120 TL

Pastacılığın temel reçetelerinden: Custard, Mousse, Souffle – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
5 Mart 2011, Cumartesi 12:00-15:00

Meyveli ve çikolatalı mus yapımı
Sufle yapımı
Crem brulee yapımı ve çeşitlendirilmesi
Bread pudding yapımı
Pots de creme yapımı
120 TL

İtalyan mutfağı – Michelangelo De Lauretis
8 Mart 2011, Salı 19:00-22:00

Insalata caprese (İtalyanların meşhur mozzarella-domates-fesleğen üçlemesi)
Lasagne al ragout di pesce (Balık soslu ev yapımı lazanya)
Orata in crosta di mandorle (Bademli kabuklu çipura)
Tiramisu
120 TL

Thai Mutfağı – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Joshua Cohen
10 Mart 2011, Perşembe 19:00-22:00

Pirinç erişteli, hindistan cevizi ve körili tavuk çorbası
Yer fıstığı soslu tavuk satay ve Thai usulü salatalık salatası
Thai usulü karides, tofu ve sebze sote, Jasmine pilavı ile
Thai usulü balkabağı, fırında hindistan cevizi ve hindistan cevizi kreması ile
130 TL

Pastacılığa Giriş – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu1
1 Mart 2011, Cuma 19:00-22:00
12 Mart 2011, Cumartesi 11:30-14:30
15 Mart 2011,Salı 14:00-17:00
16 Mart 2011, Çarşamba 11:30-14:30
1.gün:

Jaconde yapımı
Tiramisu
Profiterol yapımı
Krem karamel yapımı
2.gün:
Turta hamur çeşitleri
Fındıklı tarçınlı turta yapımı, karamel sos ile
Çikolatalı kurabiye yapımı
220 TL

St. Patrick Günü – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Joshua Cohen
17 Mart 2011, Perşembe 19:00-22:00

İrlanda’nın milli bayramını Türkiye’ye taşıdık. Dünya’nın festivallerle şenlendirdiği bu günde gelin biz de bol yeşilli geleneksel İrlanda yemeklerinin tadına bakalım.
Patates, havuç ve soğanlı; Guinness’le breze edilmiş dana yahni
Dublin’den fırında lahana, fırınlanmış elmalar ile
Geleneksel Killarney Colcannon (İrlanda usulü ezilmiş patates)
İrlanda’nın soda ekmeği
Katılımcılara Irish Coffee ikramı yapılacaktır.
130 TL

Dersimiz Çikolata – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
18 Mart 2011, Cuma 19:00-22:00
19 Mart 2011, Cumartesi 11:30-14:30
22 Mart 2011, Salı 14.00-17:00
23 Mart 2011, Çarşamba 11:30-14:30
1. gün:

Çikolata temperleme
Çıtır çikolata topları
Çikolata bar yapımı
Çikolatalı meyveler
2.gün:
Truffle yapımı ve çeşitlendirilmesi
Kalıp çikolata yapımı
Çikolata kaplı badem yapımı
220 TL

Türk Mutfağından Köfteler – Istanbul Culinary Institute Şefi Bülent Metin
21 Mart 2011, Pazartesi 19:00-22:00

Kuru köfte
Dalyan köfte (garnitür olarak patates püresi hazırlanışı ve incelikleri)
Pideli köfte
Islama köfte
120 TL

Et Pişirme Teknikleri ve Garnitürleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Joshua Cohen
24 Mart 2011, Perşembe 19.00-22.00

Bu derste değişik kesim etleri marine etme, ızgaralama metodları, ve pişirme dereceleri (iyi, orta, az) öğretilecektir. Bunların yanı sıra etlerin yanında servis etmek için bazı garnitürlere örnekler pişirilecektir.
Taze baharat ve sarımsakla kaplanmış kuzu pirzola
Izgara bonfile
Karamelize soğanlı patates püresi
Fırında mantar
Izgara mevsim sebzeleri
120 TL

Wüstof ile Mutfak Teknikleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
25 Mart 2011, Cuma 19:00-22:00
26 Mart 2011, Cumartesi 11:30 – 14:30

Program, mutfak bilgisi olsun olmasın başlangıç seviyesindeki herkese kısa sürede temel mutfak teknikleri kazandırmayı ve becerileri artırmayı amaçlamaktadır.
Bıçaklar ve et kesimleri, et porsiyonlama ve kemik suyu hazırlama
Bıçaklar hakkında genel bilgi, çeşitleri, bakımı ve güvenlik
Tavuk, kuzu ve balık pişirme teknikleri ve tava sosları ile çalışmalar
220 TL

Şık Davetleriniz için Ziyafet Menüsü – Konuk Şef Laçin Behlil
28 Mart 2011, Pazartesi 19:00-22:00

Wasabi sosunda karidesli blini
Yabani mantar çorbası
Fırında otlarla doldurulmuş tavuk, kestaneli mini köfteler ve ekmek sosu eşliğinde
Baharatlı, narlı, renkli pilav
Balkabaklı tart ve vanilyalı dondurma
120 TL

Yalnızca sebzeler : Bir vejetaryenin lezzetli akşam menüsü – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Joshua Cohen
29 Mart 2011, Salı 19:00-22:00

Biliyoruz, biliyoruz… Et, lezzetli bir yiyecek; içindeki protein ve vitaminler vücudumuz için gerekli. Bu dersimizde hedefimiz sebzelerle ilgili önyargıları yıkmak, etsiz bir tabağın da lezzetli olabileceğini kanıtlamak. Menüyü hazırlarken yeterli miktarda bitkisel protein içeriyor olmasına gayret ettik.
Kış baharatlarıyla fırında kabak küpleri
Domates, rezene ve sarımsaklı, safranla breze edilmiş nohut
Karamelize soğanlı pazı sote
Izgara limon ve dereotu aromalı patatesler
120 TL

Arçelik ile Türk Mutfağı’ndan Hamur İşleri – Istanbul Culinary Institute Şefi Bülent Metin
30 Mart 2011, Çarşamba 19:00-22:00

Keş peynirli erişte
Kıymalı mantı
Ispanaklı, peynirli tepsi böreği
Kadayıf dolaması
120 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT