İstanbul Culinary Institute Ocak Amatör Kurs Programı

Tarihler: 07 Ocak 2011 Cuma ~ 28 Ocak 2011 Cuma

Yer: İstanbul Culinary Institute

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 59 Tepebaşı İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 22 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 7, 2011 ~ Oca 28, 2011

Günlük programlarda kullanılan tüm malzemeler, reçeteler, önlük ve bıçaklar tarafımızdan temin edilir. Çay/kahve ve kurs bitiminde bir bardak şarap ikramı ücrete dahildir.

Et Pişirme Teknikleri ve Garnitürleri – Chef Josh Cohen
7 Ocak 2011 Cuma 19:00 – 22:00

Bu derste değişik kesim etleri marine etme, ızgaralama metodları, ve pişirme dereceleri (iyi, orta, az) öğretilecektir. Bunların yanı sıra etlerin yanında servis etmek için bazı garnitürlere örnekler pişirilecektir.
• Karamelize soğanlı patates püresi
• Izgara sebzeler
• Fırında mantar
• Çektirilmiş şarap sosu
120 TL

Fırında Tavuk Pişirme Tekniği ve Yan Tadları – Şef Joshua Cohen11 Ocak 2011 Salı 19:00 – 22:00

Bütün bir tavuğu, bağlama ve fırında nar gibi kızartma tekniğini öğrenmenin yanı sıra katılımcılar tavuk ile beraber yenilecek yan tadlar yapacaklardır.
• Fırında tereyağlı, taze baharatlı bütün tavuk
• Kurutulmuş domatesli kremalı pırasa
• Kahverengi tereyağlı havuç püresi ve tava sosu
120 TL

2 Ülke 2 Tavuk – Laçin Behlil
12 Ocak 2011 Çarşamba 19:00 – 22:00

• Tavuk Enchiladas – Meksika
• Tavuk Tagine $line$ bademli pilav – Fas
120 TL

İtalyan Tatlıları – Şef Nejdet Tunca
13 Ocak 2011 Perşembe 19:00 – 22:00

Italyan Tatlıları – Şef Nejdet Tunca
• Tiramisu
• Panna cotta
• Creme brulee
• Sufle
• İtalyan mereng
120 TL

Maç / Film eşliğinde yemek – Laçin Behlil
19 Ocak 2011 Çarşamba 19:00 – 22:00

• Yoğurt soslu tandoori wrap
• Humus eşliğinde ekmek içi kuzu
• En özel ton balıklı sandviç
• Tavuk Şinitzel burger
120 TL

Balık filetolama ve pişirme teknikleri – Şef Joshua Cohen
20 Ocak 2011 Perşembe 19:00 – 22:00

Bu derste katılımcılar bütün bir balığı filetolamayı ve pişirme tekniklerini öğrenecekler.
• Kağıtta palamut, mevsim sebzeleri, sarımsaklı taze baharatlı tereyağ
• Fırında bütün balık, reyhan pestosu, limon, kekik ve deniz tuzu marinesi ile
• Pastırma ve soğan ile brezelenmiş pazı, fırınlanmış sarımsak ve limon kabuğu ile
• Çıtır polenta kareleri, marine domates, yeşil zeytin ve taze baharatlar
120 TL

İtalyan Mutfağı – Şef Nejdet Tunca
27 Ocak 2011 Perşembe 19:00 – 22:00

• Brokoli çorbası
• Fırında mozarellalı domates soslu patlıcan
• Sicilya usulu domates soslu levrek
• Vanilyalı panna cotta
120 TL

Wüstof ile Mutfak Teknikleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
28 Ocak 2011 Cuma 19:00 – 22:00 / 29 Ocak 2011 Cumartesi 11:30 – 14:30

Program, mutfak bilgisi olsun olmasın başlangıç seviyesindeki herkese kısa sürede temel mutfak teknikleri kazandırmayı ve becerileri artırmayı amaçlamaktadır.
• Bıçaklar ve et kesimleri, et porsiyonlama ve kemik suyu hazırlama
• Bıçaklar hakkında genel bilgi, çeşitleri, bakımı ve güvenlik
• Tavuk, kuzu ve balık pişirme teknikleri ve tava sosları ile çalışmalar
220 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT