İstanbul Modern, 12. Çocuk Şenliği Devam Ediyor

İstanbul Modern, 12. Çocuk Şenliği Devam Ediyor

Tarihler: 21 Nisan 2017 Cuma ~ 23 Nisan 2017 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Ücret: Ücretsiz

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2017 ~ Nis 23, 2017

“Sanatı Kucaklayan Çocuk”

İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yine binlerce çocuğu ağırlayacak. 4-12 yaş arası çocuklar 12. Çocuk Şenliği’nde “Sanatı Kucaklayan Çocuk” etkinliğine katılarak bir öykü tasarlayacak. 3 bin çocuğun katılması beklenen etkinlik, 18-23 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek

İstanbul Modern, 12. Çocuk Şenliği ile çocuklara “Sanatı Kucaklayan Çocuk” adlı programı armağan ediyor. Etkinlik, çocukları, sanatla buluşmaya ve müze deneyimlerinden yola çıkarak “sanatı kucaklayan çocuğun” öyküsünü tasarlamaya davet ediyor. Çocuklar tarafından tamamlanacak olan öykü, sanat çalışması yapmaya karar vermiş ancak bunu nasıl yapacağını, hangi malzemeleri kullanacağını, hatta hangi tekniklerle üreteceğini bilmeyen bir çocuğu anlatıyor.

Etkinlik, müze gezisi ve çocuklar için özel hazırlanmış bilmecelerin çözülmesi ile başlıyor. Bu bilmeceleri çözen çocuklar hikayelerini tamamlamak için ilk adımı da atmış oluyor. Bilmeceler, çocukların müze gezilerinde sanat çalışmalarını eğlenerek incelemelerine aracı oluyor. Programın uygulama bölümünde ise çocuklar, yine sergi alanında, program için özel olarak tasarlanmış kartları ve bu kartlar bir araya geldiğinde ortaya çıkan hareket ettirilebilir figürü, sergi deneyiminde esinlendikleri renkler, motifler ve imgelerle “sanatı kucaklayan çocuğa” dönüştürüyor.

Kurulduğu günden bu yana 650 bin çocuk ve gence ücretsiz sanat eğitimi sağlayan İstanbul Modern, bu yıl 12. Çocuk Şenliği’nde 3 bin çocuğu ağırlayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT