Jamie's Home Cooking Skills

Tarihler: 27 Ocak 2014 Pazartesi ~ 27 Ocak 2014 Pazartesi 10:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi

Ücret: 2250.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 27, 2014 ~ Oca 27, 2014

MSA, ünlü şef Jamie Oliver’ın temel yemek ve mutfak eğitimi “Jamie’s Home Cooking Skills” programıyla, gençleri mutfağa davet ediyor.

Gençlere özel mutfak eğitimi programı

İngiltere’den sonra dünyada ilk defa Türkiye’de MSA tarafından gerçekleştirilen Jamie’s Home Cooking Skills programı, gençlere hayat boyu ihtiyaçları olan temel yemek bilgisiyle, doğru ürün ve malzemeleri kullanarak basit, besleyici ve ekonomik yemekler hazırlama becerisi kazandırmayı amaçlıyor. 

Bu program sayesinde mutfakta kendine yeten, temel mutfak bilgisi ve becerileriyle donatılmış gençler; yoğun okul ve iş hayatına hazır yetişiyor, dünyanın her yerinde kendi ayakları üzerinde sağlam durabiliyor, kendilerine olan güvenleri artıyor.

Doğru yeme alışkanlıklarını erken yaşta kazanmak, neyi neden yemek gerektiğini bilmek, pratik ve besleyici, gerçek besin içeren yemekler hazırlamak hayatlarını sürdürmede gençler için en az akademik bilgi kadar önem taşıyor.

Toplam 40 saat süren eğitim programında, ‘temel yemek bilgisi’, ‘malzeme seçimi, etiket okuma, hazırlama’, ‘doğru alışveriş, mevsimsel ürün seçimi, alışveriş sepeti planlama’, ‘gıda güvenliği, korunması ve hijyen kuralları’, ‘mutfak ekipmanlarını tanıma, kullanım bilgisi ve temizliği’, ‘buzdolabı ve kilerde her zaman olması gerekenler’, ‘sağlıklı, kolay ve ekonomik yemek tarifleri’ ve sebzeler, çorbalar, salatalar, et pişirme, makarnalar, tavuk ve balıklar, kahvaltı, tatlılar gibi mutfakta gençlere sürdürülebilir beceriler sağlayan konular işleniyor. Program bitiminde ise öğrenciler MSA’nın eğitim restoranı Okulun Mutfağı’nda ebeveynleri için yemek pişiriyor ve anne-babalarına 10 günlük eğitim boyunca öğrendikleri yemeklerden oluşan bir menüyü hazırlayıp sunuyorlar. 

Jamie Oliver tarafından 2005 yılında başlatılan program, İngiltere’deki ilk ve orta dereceli okulların ders müfredatında yer alıyor. Uluslararası eğitim akreditasyon kurumu Edexcel/Pearson ve BTEC onaylı ‘Jamie’s Home Cooking Skills’ sertifikalı eğitim programı, İngiltere dışında sadece Türkiye’de ve MSA aracılığıyla gençlere sunuluyor. 

Program detayları:

- Eğitime katılma yaşı 14-17 aralığıdır. Eğitim başında kimlik beyanı zorunludur.
- İstasyonlarda tek kişi çalışılacaktır.
- Kontenjan 14 katılımcıyla sınırlıdır.
- 2 hafta boyunca hafta içi her gün mutfaktaki eğitimin ardından 1 gün restoran deneyimi olmak üzere toplam 11 günlük bir eğitimdir.
- Eğitim boyunca kullanılacak bıçak seti, 1 adet aşçı ceketi ve Jamie’s Home Cooking Skills önlükleri öğrencilere hediye edilecektir.
- Detaylı teorik bilgileri ve reçeteleri içeren özel eğitim kitabı verilecektir.
- Programın sonunda öğrenciler MSA katılım sertifikası ile uluslararası Jamie’s Home Cooking Skills sertifikası elde edecektir.

27 Ocak-08 Şubat, 10.00-15.00/ 2.250 TL

Eğitim İçeriği:
1. Gün:
Beslenme 
Gıda güvenliği
Temel mutfak bilgileri, bıçak kesim teknikleri

2. Gün:
Sebze
Chili, mozzarella ve fesleğenli fırında patates
Beşamel soslu karnabahar
Parlak brokoli
Tereyağ ve parmesan dolgulu mantarlar

Çorba
Domates çorbası
Pırasa ve patates çorbası
Sebzeli ve fasulyeli çorba

3. Gün:
Atıştırmalık
Club sandviç, patates kızartması
Ton balıklı sandviç
Etli quesadilla

Kahvaltı
Dondurulmuş meyveli smoothie
Croque Monsieur
Granola, meyve ve yoğurt ile

4. Gün:
Yahni
Kuzu yahni
Sebze köri

Kıyma
Bolonez soslu makarna
Etli chili
Fırın köfte, patates püresi

5. Gün:
Salata
Chopped salata
Sezar salata
Temel salata sosları

Yumurta
Haşlanmış yumurta
Kızarmış ekmek üzerinde çırpılmış yumurta
Eggs florentine

6. Gün:
Et
İnce biftek
Fırında T-Bone steak
Kuzu pirzola

Tavuk

Biberiyeli ızgara tavuk göğsü
Domatesli çıtır tavuk but
Tavuk fajita

7. Gün:
Makarna
Klasik pesto sosu
Tagliatelle Genovese
Domates soslu linguine

Pirinç
Yasemin pilavı
Şehriyeli pirinç pilavı

8. Gün:
Balık
Kağıtta somon
Akdeniz usulü levrek tava
Thai usulü çupra

9. Gün:
Tatlı
Dilimlenmiş portakal ve toz badem ile çikolatalı dondurma
Badem kremalı milföy tart
Soupe anglaise
Meyve crumble

10. Gün:
Ekmek
Tava ekmeği
Sarımsaklı ve biberiyeli focaccia

Meyve
Meyve salataları
Orman meyveli çabuk frozen yoğurt

11. Gün:
Uygulamalı restoran eğitimi kapsamında öğrenciler ebeveynlerine yemek hazırlayıp servis edecekler.

- Eğitime katılma yaşı 14-17 aralığıdır. Eğitim başında kimlik beyanı zorunludur.
- İstasyonlarda tek kişi çalışılacaktır.
- Kontenjan 14 katılımcıyla sınırlıdır.
- 2 hafta boyunca hafta içi her gün mutfaktaki eğitimin ardından 1 gün restoran deneyimi olmak üzere toplam 11 günlük bir eğitimdir.
- Eğitim boyunca kullanılacak bıçak seti, 1 adet aşçı ceketi ve Jamie's Home Cooking Skills önlükleri öğrencilere hediye edilecektir.
- Detaylı teorik bilgileri ve reçeteleri içeren özel eğitim kitabı verilecektir.
- Programın sonunda öğrenciler MSA katılım sertifikası ile uluslararası Jamie's Home Cooking Skills sertifikası elde edecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT