Kadınların Sinema Atölyesi

Tarihler: 10 Haziran 2005 Cuma ~ 30 Haziran 2004 Çarşamba

Yer: Atölyemor

Nereden Alınır: Filmmor Kadın Kooperatifi, www.filmmor.com, atölyemor@filmmor.com

Adres: İstiklal Caddesi Gazeteci Erol Dernek Sokak Hanif Han No:11/5 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 59 94

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2005 ~ Haz 30, 2004
Kadınların Sinema Atölyesi Atölyemor’a Kayıtlar Başladı!

Kadınların sinema eğitimi alıp aynı zamanda film ürettikleri atölyemor’da bu yıl: sözlü tarih yöntemiyle kadınlara / toplumsal cinsiyete odaklanan belgeseller hazırlanacak.
Atölyemor: kadınların tarihleri, sözleri, sorunları, başarıları ve düşlerinin, yani kadınların tüm yaşam deneyimlerinin kadınların desteğiyle ifade edilmesi / görünürlüğünün artması ve kadınların sosyo- kültürel ve demokratik katılımını desteklemek amacıyla yürütülen bir sinema atölyesi. Atölyemiz sadece kadınlara açık çünkü hedeflerinden biri de, sinemaya ancak % 5 oranında katılabilen kadınlara olumlu ayrımcılık yaparak yeni katılım alanları oluşturmak.

2004’te kadınların bilgi, deneyim ve olanaklarını buluşturan ve kadınlarla paylaşan bir sinema atölyesi olarak yola çıkan Atölyemor, bir çok kurum ve kişinin de desteğini alarak sürüyor. Atölyemor yine, alanlarındaki deneyim ve birikimlerini atölye katılımcılarına aktaracak kadınların danışmanlığıyla sürdürülecek. Yani kadınların deneyimleri kadınların desteğiyle görünür olacak.
Atölyemor’da kadınlar, sinema eğitimi almanın ötesinde, kendi filmlerini üretiyorlar. Atölyemor’da 2004 döneminde dört film yapıldı. Filmler, Filmmor ve Uçan Süpürge gibi kadın filmleri festivallerinin yanı sıra birçok ulusal ve uluslararası festivalde ve etkinlikte gösterilmeye devam ediyor.

2006 yılında Diyarbakır’da yapılacak Atölyemor’un ikinci dönemi 2005 Temmuz- Aralık ayları arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Atölyemor’a katılacak 15 kadının başvurusunu Haziran ayı içerinde bekliyoruz.
Atölyeye; Sözlü tarih yaklaşımıyla, kadınlara/toplumsal cinsiyete odaklanan belgeseller yapmaya gönüllü, Atölyeye sürekli katılım gösterebilecek, İstanbul’da yaşayan yada atölye süresince yaşayabilecek, Kadınlar katılabilir. Katılmak için Filmmor’la iletişim kurabilirler.
Atölyemor’da; Temmuz ayında film izleme/ Okuma ve Hazırlık Atölyesi, Ağustos ayında Sözlü Tarih Atölyesi, 1 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında, Çekim Atölyesi, 15 Ekim 2004 - 30 Kasım tarihleri arasında Kurgu Atölyesi var.
Aynı zamanda; Katılımcılar film projelerini, Atölye danışmanlarının desteğiyle, Atölyemor süresince tamamlayacak, Atölyede üretilen filmler yine Filmmor ve Uçan Süpürge gibi Kadın Filmleri Festivalleri’nde gösterilecek, Filmmor filmlerin ulusal ve uluslararası dağıtımını sürdürecek.
Atölyemor Danışmanları: Arzu Öztürkmen, Aynur İlyasoğlu, Berrin Balay, Ebru Soytemel, Feryal Saygılıgil, Gülay Kayacan, Gülsenem Çobaner, Hülya Uğur Tanrıöver, İlknur Ulutak, Nalân Sakızlı, Necla Akgökçe, Nuran Bayer, Pelin Esmer, Serpil Çakır, Şehbal Şenyurt, Şirin Tekeli, Yeşim Ustaoğlu
Ve Atölyemor 2004 katılıcılarından: Aslı Bor, Gül Batmanoğlu, Pınar Güncan, Sema Turhan, Şebnem Hassanisoughi
Atölyemor; Kagider - Kadın Fonu, Global Fund For Women, Rafineri, Aritab’ın katkılarıyla gerçekleştirilmektedir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT