Kapalıçarşı'nın Hikayesi

Tarihler: 13 Mayıs 2017 Cumartesi ~ 13 Mayıs 2017 Cumartesi 13 Mayıs 2017 09:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 135.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2017 ~ May 13, 2017
Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek "Kapalıçarşı’nın Hikayesi: Çarşılar - Hanlar - Kapanlar'da yerinizi alın.

"Kapalıçarşı'nın şaşkınlık verici hikayesinde tarihi hanlar ve çarşıların hazinelerini keşfedecek, bilinmeyen ve ufkumuzu açacak bir tarihe tanıklık edeceğiz.

İstanbul, eşi bulunmaz geçmiş mirası ile her gün bize "merhaba" der, belki de hep bu kadar yakın olduğundan, belki de günlük koşuşturmadan vakit bulup bakamayız yanı başımızda duran bu kıymetli mirasa.

İşte bu turumuzla günümüz koşuşturmasına bir es veriyor ve tarihin sesine kulak kabartıyoruz. Kapalıçarşı'nın adını aldığı günlerine gidiyor, mallarını dizen, arı gibi çalışan tüccarların yayında Osmanlı'nın alışverişini izliyor, ticaretin semtlere nasıl isim verdiğini öğreniyoruz. Bugün değerli taşların, parıltılı madenlerin, Osmanlı ve Türk mutfağının benzersiz kokulu baharatlarının, şekerlerinin ve görkemli dokumalarının, halılarının mabedi olan bu merkezi, etrafındaki pırlantalarla; tarihi han, çarşı, bedesten, kahve ve camileri ile yeniden ve gerçekten tanıyoruz.

Nostaljik bir masal tadındaki yolculuğumuzda Nuruosmaniye Camii, Valide Han, Büyük Yeni Han, Kürkçüler Çarşısı, Sandal Bedesteni, Şark Kahvesi, Beyazid Meydan, Sahaflar Çarşısı, Mısır Çarşısı ve daha onlarca değerli durağı da ziyaret ediyoruz.

Bu altın değerindeki tarihi yolculuğa herkes davetli.."

Buluşma Yeri ve Saati: Çemberlitaş Tramvay Durağı / Çemberlitaş Anıtı, saat.09.00
Güzergah: Nuruosmaniye Camii, Kapalıçarşı, Çuhacı Hanı, Valide Han, Büyük Yeni Han, Kürkçüler Çarşısı, Sandal Bedesteni, Tahtakale Piyasası, Sıraodalar, Çukur Muhallebicisi, Zincirlihan, Kızlarağası Han, Şark Kahvesi, Beyazid Meydan, Sahaflar Çarşısı, Küçük Yeni Han, Mahmut Paşa Camii, Mahmutpaşa Hamamı, Yazmacılar Çarşısı, Kürkçü Han, Rüstempaşa Camii, Sofçu Han, Cebeci Han, Mısır Çarşısı, Kurukahveci Han, Balkapanı Hanı.

Fiyata dahil hizmetler:
Uzman rehberlik, kahvaltılık poğaça, bağışlar, öğle yemeği, çay ikramı.
Hediye:
Tur bilgi notları

Önemli Notlar:
- Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz.
- Tüm turlarımızda, turda anlatım yapan rehberinizi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

- Bilet alanların 444 54 18 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT