Kariye’den Patrikhane’ye

Tarihler: 12 Mart 2017 Pazar ~ 12 Mart 2017 Pazar 12 Mart 2017 09:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 185.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 12, 2017 ~ Mar 12, 2017
Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek "Kariye’den Patrikhane’ye" turunda yerinizi alın. 

Tekfur Sarayı, Blakernai Saray kompleksinden günümüze kalan tek saraydır. Kaşıkçı Elması’nın Tekfur Sarayı’nın çöplüğünde bulunmasının hikâyesini ilgiyle dinleyeceksiniz. Kariye (Chora) Kilisesi, 534 yılında Justiniaus döneminde Aziz Theodius tarafından manastır olarak yapılmıştır. 11. yüzyılda yeniden inşa edilmiş 13. yy’da Latin istilalarına maruz kalan manastır 14. yy’da onarılmıştır.  İstanbul’un fethinden sonra 1511 yılında camiye tevdi edilmiştir. 1948 yılından beri “Kariye Müzesi” olarak hizmet vermektedir. Mozaik ve freskleri Bizans resim sanatının son dönemine aittir. Derinliği, figürlerin hareketi, plastik değerlerin verilişi ile çok özel bir tarzı vardır. Konuları Hz. İsa’nın hayatı, Meryem’in hayatı ile ilgilidir.Sarnıçları, Rum kiliseleri, Patrikhanesi ve geçmişten günümüze insan hikâyeleriyle klasikleşmiş bir tur…  

Buluşma Yeri ve Saati: Taksim The Marmara Önü 09:00 

Güzergâh: Tekfur Sarayı (dışardan), Kariye Müzesi, Kemankeş Mustafa Paşa Mesciti, Kefevi Camii, Fethiye Camii, Aetios Sarnıcı, Aspar Sarnıcı, Aya Yorgi Kilisesi, Fener Mahallesi, Fener Rum Erkek Lisesi (dışarıdan), Panagia Muhliotissa Kilisesi, Yuvakimyon Rum Kız Lisesi (dışarıdan), Dimitri Kantemir’in Evi (dışarıdan), Ayios Yeorgios Metokhion Jerusalem (dışarıdan), Panagia Paramithias Kilisesi (dışarıdan), Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi.

Fiyata dâhil hizmetler: Uzman rehberlik, kilise ve camilerdeki bağışlar, öğle yemeği, çay ikramı, camii ve kilise girişleri

Hediye: Tur bilgi notları

Önemli Notlar:
* Tüm turlarımızda, turda anlatım yapan rehberinizi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.
* Bazı yapılar dışardan görülecektir.
* Turumuzda yürüyüş ağırlıklı olacak olup. Mevsim koşullarına uygun giyim giyilmesi tavsiye olunur.
* Müze Kartı olmayan yolcularımız  https://www.muze.gov.tr/muzekart_almak_istiyorum linkinden müze kart temin edebilir veya müze girişinde kimlikle  40 TL karlışığında temin edebilirler. Turda müze kartı olmayan katılımcılarımız, Kariye Müzesi girişi için  15 TL  ekstra öder. 

- Bilet alanların 0555 760 06 80 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.- Tüm turlarda, turda anlatım yapan rehberi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT