Kim Cascone BİLGİ’de

Tarihler: 04 Kasım 2008 Salı ~ 08 Kasım 2008 Cumartesi

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi

Adres: İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü Kuştepe Kampüsü, Şişli Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2008 ~ Kas 8, 2008
Kim Cascone BİLGİ’de
David Lynch’in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone ‘Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma’ başlıklı bir atölye çalışması yapmak üzere 4-8 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’ne konuk oluyor.

Amerikalı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone daha önce Amsterdam, Edinburgh, Montreal, Singapur, Lizbon ve Madrid’de gerçekleştirdiği ‘Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma’ başlıklı atölye çalışmasını 4-8 Kasım tarihleri arasında İstanbul’a taşıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü tarafından organize edilen atölye çalışmasında katılımcılar 4 gün boyunca kendi platformlarında ürettikleri elektronik sesleri ortak bir havuza gönderecekler.

Katılımcılar tarafından üretilen bu seslerin basit genetik algoritmalarla işlenerek bir kompozisyon bütünlüğü içinde yer bulması hedefleniyor. Doğaçlama ve canlı müzik işleme tekniklerine dayanarak üretilen seslerden oluşan kompozisyon, 8 Kasım Cumartesi 19:00’da santralistanbul Enerji Müzesi’nde yapılacak bir konserle dinleyicilere sunulacak.

Kim Cascone’a göre katılımcıların kompozisyonu birlikte oluşturmaları ortaya çıkan müziğin en güçlü ve etkileyici unsuru olarak ön plana çıkıyor.
Atölye çalışması elektronik müzikle ilgilenen herkese açık. Ancak katılımcı kapasitesinin sınırlı olmasından dolayı, onurk@bilgi.edu.tr adresine e-posta gönderilerek rezervasyon yapılması gerekiyor.

Kim Cascone
Kim Cascone Berklee College of Music’te elektronik müzik besteciliği alanındaki eğitimini tamamladıktan sonra David Lynch’in İkiz Tepeler ve Vahşi Duygular filmlerinde yardımcı müzik süpervizörü olarak çalıştı. 1986’da Silent Records, 2000’de Anechoic adlı iki müzik şirketi kurdu. Kim Cascone’ın bu şirketlerden yayımladığı albümleri onun ambient müzik alanının önde gelen temsilcilerinden biri olarak tanınması sağladı. “Hatanın Estetiği” adlı makalesi elektronik müzik alanındaki temel eserlerden biri olarak akademide kabul görmektedir.

Atölye Çalışması: 4-5-6-7 Kasım, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü Kuştepe Kampüsü A-11 no’lu salonda yapılacak.
Konser: 8 Kasım saat 19:00’da satralistanbul Enerji Müzesi’nde gerçekleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT