Kitap Okuma Grubu

Tarihler: 26 Eylül 2014 Cuma ~ 24 Ekim 2014 Cuma Her ayın son cuma günü 19:30 / 21:30 arasında toplanılır.

Yer: Yeşim Cimcoz Yazı Evi

Ücret: 25 TL + KDV

Nereden Alınır: Yeşim Cimcoz Yazı Evi http://yazievi.yesimcimcoz.com/event/kitap-okuma-grubu/

Adres: Osmanağa mahallesi. Süleymanpaşa sokak. Üçgen apt. No:10/3 Bahariye/Kadıköy/İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 05455525750

Web: http://yazievi.yesimcimcoz.com/

E Posta: yazievi@yesimcimcoz.com

Paylaş:

Yorumlar:

Yeşim Cimcoz Yazı Evi Eyl 26, 2014 ~ Eki 24, 2014

Kitap okumayı seviyorsanız, üzerine konuşacak, tartışacak ve söyleyecek sözünüz varsa okuma grubumuza katılın sevdiğiniz kitapları hep beraber okuyalım, konuşalım.

Edebiyat tutkunusunuz, sevdiğiniz yazarlar ve kitapları hakkında konuşmayı seviyorsunuz ya da iyi bir okur olmak istiyorsunuz. Bir romanın perde arkasını, yazarın asıl niyetini öğrenmek, başka eserleri de bu gözle okumak istiyorsunuz. O halde okurlar için özel olarak kurgulanmış okuma grubumuzda psikolojik okumadan, biyografiye, sosyolojik okumadan idolojik ve felsefi okumaya, eleştirel okumadan teknik okumaya kadar farklı türlerde okuma tekniklerini deneyimleyeceğiz.

Okuma grubunda neler olacak?
Okuma grubuna katılanlardan her ay bir kişi kitap önerir. O ay içinde kitap okunur, grup toplandığında moderatör öncelikle yazar ve kitap hakkında katılımcılara bilgi verir. Katılımcılar sırayla söz alınarak kitap ve karakterle ilgili görüşlerini belirtir. Aşağıdaki okuma tekniklerini kullanılarak çalışmamız daha renkli hale gelir.

Okuma Teknikleri
Öznel izlenimci okuma: Okuyucunun kendi kültür, bilgi birikimine dayanan tamamen kendi kişisel beğenisine dayalı okuma yöntemi. ( kişisel bir yöntem olduğundan, nesnel, başkaları tarafından kabul edilebilir bir yöntem olmadığından modern eleştiri yöntemleri arasında yer almaz.)

Psikolojik okuma: Psikoloji ve psikanaliz biliminin açıklama yöntemleri ve verileri ile metni açıklamaya çalışmaktır. Psikolojik okuma üç ayrı biçimde metinlere uygulanır. Yazarın ve okurun psikolojisini, metindeki karakterlerin psikolojisini incelemek. Karakterlerin psikolojilerinin, insan psikolojilerine uygunluğunun kurmaca metinlerdeki başarısını ortaya çıkarır.

Biyografik okuma: Eserden hareketle yazarın hayatını, kişiliğini, dünya görüşünü belirlemeye çalışmak Biyografik okuma tarzıdır.

Sosyolojik okuma: Eserin meydana getirildiği zamandaki sosyolojiyi yansıtıp yansıtmadığının incelendiği bir okuma biçimi.

İdeolojik ve felsefi okuma: Belli bir ideolojinin veya felsefenin görüşlerinin tezleri referans alınarak eseri okumaya çalışmaktır.

Eleştirel okuma: Geleneksel Edebiyat kuramları ölçü alınarak, dili, tekniği, edebiyat akımının genel lkeleri, metnin biçimi vb. kurallar çerçevesinde yapılan okuma yöntemi.

Teknik okuma: Bir edebiyat eserini belirli bir yöntemle, edebiyat biliminin verilerini kullanarak sistemli bir biçimde okumaktır. Psikolojik, sosyolojik, arketipçi okumalar gibi metin çözümlemede teknik okuma yöntemlerinden birisidir.

Okumak tek başına bir eylemdir. Aynı kitabı okuyan kişilerce paylaşımı kitaba, yazara bakış açınızı geliştirir. Farklı okuma teknikleri ile yapılan okumalar, okurluğunuza katkıda bulunur. Her ayın son cuma günü saat 19 – 21.00 arası Nurten Yurt yönetiminde okuma grubumuz toplanıyor. Siz de okuma grubumuza katılmak istiyorsanız mutlaka ön kayıt yaptırın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT