Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Programları 2011 Güz Dönemi

Tarihler: 13 Haziran 2011 Pazartesi ~ 13 Temmuz 2011 Çarşamba

Yer: Koç Üniversitesi

Adres: Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 338 10 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 13, 2011 ~ Tem 13, 2011

Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Programlarına 2011 – 2012 Döneminde Rumelifeneri Kampüsü’nde başlayacak.

Koç Üniversitesi İşletme, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri’ne ilave olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nü de kurdu. Türkiye’de sağlık eğitimine farklı ve yenilikçi bir görüş getirmek amacıyla kurulan Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, disiplinler arası seçkin öğretim kadrosuyla çok yönlü bilimsel araştırmayı, ileri teknolojiler üretmeyi ve toplum sağlığına hizmet vermeyi amaçlıyor.

Sağlık alanında yarının liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen Enstitü evrensel standartlarda bir eğitim ve araştırma kuruluşu olmayı planlıyor. Tıp, Sosyal Bilimler, Fen ve Mühendislik Fakülteleri’nden araştırmacı öğretim üyelerinin katılımıyla oluşturulacak Yüksek Lisans ve Doktora programlarının sağlık ile ilgili araştırmalara çok yönlü bir bakış açısıyla yaklaşarak özgün bilimsel, etik, ekonomik ve teknolojik çözümler üretmesi amaçlanmaktadır.

Koç Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumu’nca kabul edilen; Tıbbi Fizyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, ve Üreme Biyolojisi Yüksek Lisans programlarına 2011 Güz dönemi için her programa tam burslu 2 öğrenci alacaktır. Ayrıca Yoğun Bakım Hemşireliği Yüksek Lisans programına da öğrenci alınacaktır. Bu programların kapsamı, başvuru koşulları ve burslar ile ilgili ayrıntılı bilgilere http://gshs.ku.edu.tr web sayfasından ulaşılabilir. Ayrıntılı bilgi için e-posta adresi gshs@ku.edu.tr dir.

Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde verilecek olan Tıbbi Fizyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Üreme Biyolojisi ve Hemşirelik Yüksek Okulu’nda verilecek olan Yoğun Bakım Hemşireliği Yüksek Lisans programlarının süresi 2 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. İlk iki dönemde teorik ve temel derslerin verileceği programın üçüncü ve dördüncü dönemleri araştırma ağırlıklı olarak planlanmıştır. Yüksek Lisans programlarını takiben, çeşitli Doktora programlarının da açılması planlanmaktadır.

Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü sadece Tıp Fakültesi ile değil; Fen, Mühendislik, Sosyal Bilimler, Hukuk, İdari Bilimler Fakülteleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu ile işbirliği içinde sağlık konusunda yenilikçi programları öğrencilerine sunmayı planlamaktadır.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. İskender Yılgör ve Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Kerim Başkurt: ‘Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Türkiye’de şu anda benzeri bulunmayan yenilikçi eğitim ve araştırma programlarına imza atacağız.’

Prof. Yılgör ve Prof. Başkurt İnsan ve Toplum Sağlığı ile ilgili çalışmaların tüm ileri ülkelerin en önemli araştırma alanları arasında olduğunu ve Koç Üniversitesi olarak ta bu konulara çok yönlü yaklaşılacağını belirtmişlerdir. Bu görüş çerçevesinde oluşturulacak araştırma ve eğitim programlarına, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra özellikle Fen ve Mühendislik Fakülteleri öğretim üyelerinin de katılması sonucunda sağlık ile ilgili problemler hem temel tıp, hem de fen bilimleri bakış açısından ayrıntılı olarak incelenecek ve bunlara teknolojik/mühendislik çözümler önerilebilecektir.

Önümüzdeki, yıllarda açılması planlanan disiplinler üstü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarından bazıları şunlardır: (1) Omurga Biyomekaniği, (2) İlaç Tasarımı ve Üretimi, (3) Sağlık Ekonomisi, (4) Sağlık ve Etik, (5) Biyomalzemeler ve Cihazlar, (6) Doku Mühendisliği. Bu programların birçoğu şu anda Türkiye’de bulunmamaktadır. Bu programlar kapsamında amacımız ülkemizde sağlık alanında lider araştırmacıları yetiştirmek, evrensel bilime önemli katkılarda bulunmak ve sağlık ile ilgili ürünler ve teknolojiler geliştirmektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT